اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام غمامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد، دیروز در نشست کرسی آزاد اندیشی با موضوع«شاخص های شهر اسلامی» که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد به شاخص های شهر اسلامی اشاره کرد.
وی افزود: یک قسمت از آسیب های شهر مشهد به مدیران و مدیریت شهری مشهد برمی گردد، اعم از شوارها و فرمانداری و تمام ادارت. اگر ما بتوانیم به اصلاح در افراد و نحوه مدیریتی که در مشهد است توجه کنیم، شاید بسیاری از مشکلات شهر مشهد هم در مسائل اقتصادی و هم در مسائل اجتماعی، قابلیت حل را داشته باشد.
یک شهر چگونه می تواند اسلامی شود
حجت الاسلام غمامی با طرح این پرسش که یک شهر چگونه میتواند اسلامی شود؟، افزود: ما فکر نکنیم اسلامی شدن به پارک و مسجد است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، گفت: مسجدی میتواند در جهت مسائل اجتماعی باشد که زمینه را برای ارتقا افکار عمومی و هدایت مردم بیشتر آماده کند؛ بنابراین شهری میتواند اسلامی باشد که موجب هدایت و ارتقای افکار عمومی و هدایت بیشتر میان مردم شود؛ بنابراین شاید یکی از عوامل اسلامی شدن این باشد.
وی بیان کرد: آیا توسط ایجاد پارک ما میتوانیم موجب هدایت مردم شویم؟ بله، اگر موجب هدایت مردم شود، اسلامی است، اما به این نکته نیز توجه کنیم که هر پارکی و هر مجموعه تفریحی، دلالت بر این نمیکند که موجب هدایت شود.
حجت الاسلام غمامی افزود: برعکس آن نیز صادق است و هر مسجدی، موجب هدایت نمیشود. باید ببینیم چه عاملی موجب هدایت و ارتقای سطح معنوی و فرهنگی میشود.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، گفت:بنابراین باید مدلی توسط رشته جامعه شناسی و علوم سیاسی و حقوق فکر شود و مطلبی با این رویکرد، مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام غمامی افزود: نه کسی مخالف کنسرت و نه مخالف مسجد است، اما کدام مسجد و کدام کنسرت موجب هدایت خواهد شد که این جای تامل دارد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، گفت: بسیاری از موسیقی هایی که در آن غنا وجود ندارد، اشکال ندارد؛ بنابراین باید تشخیص دهیم، کدام موسیقی و کدام پارک.
مطالبه گری از مسئولین
وی بیان کرد: این ها را باید افرادی که صاحب فکر و اندیشه هستند و در رشته های معماری و جامعه شناسی تحصیل کردهاند دنبال کنند. واقعا شاخصه های این مطالب را استخراج کنند و از مسئولین مطالبه کنند.
حجت الاسلام غمامی افزود: کسانی به شوراها اعتراض دارند در کنار آن یک اعتراض به مسئولین دانشگاهها هم وارد شود.
ارتباط بین دانشگاه و شوراها برقرار نشده است
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، گفت: به عبارتی دانشگاهها تمام هم و غم خود را اینجا متمرکز کنند تا به شوراها طرح بدهند، یک اشکالی که وجود دارد این است که ارتباط بین دانشگاه و شورای شهر و صنعت و وزارت کشور برقرار نشده، اشکال از هر دو طرف است که هم مسئولین اجرایی و هم مسئولین دانشگاه مقصر هستند.
وی گفت: باید نگاهی به مساله مطالبه گری کنیم. اگر نگاهی به سایر دانشگاههایی که در کشورهای دیگر هستند داشته باشیم، می بینیم دانشگاههایی که در آمریکا و در دانشگاه های دیگر هستند، تمام اینها پشتوانه مراکز اجرایی آن کشور هستند.
حجت الاسلام غمامی گفت: تصمیم سازی میکنند و طراحی اصلی برای دانشگاه است و این طراحی ها را به مسئولین اجرایی می دهند که آن ها را اجرا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر این ارتباط برقرار شود، بسیاری از مشکلات دانشگاهها و مسئولین هم حل خواهد شد. دنبال روزی باشیم که همه از لحاط رفاه مادی و هم از لحاظ معنوی بهره مند باشند.