اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام پناهیان امروز در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و روز معلم که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به اینکه رسالت اول معلم تربیت شخصیت دانش آموز است، گفت: ابتدا معلم باید برروی تربیت شخصیت مستقل دانش آموز کار کند و در کار آن هم انتقال علم برای پر کردن اوقات فراغت صورت بگیرد و این مفید است و آموزش و پرورش با این روش چیز دیگری می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه تربیت رجایی یکی از بهترین دانشگاه های کشور است؛ هر چند که مظلومیت خود را دارد و اعتنای لازم به آن نمی شود، افزود: این دانشگاه و دانشگاه فرهنگیان اساس کشور هستند و حوزه علمیه و دیگر نهادهای حاکمیتی اگر می توانند خدمتی انجام دهند ، باید به این دانشگاه ارائه کنند.
پناهیان با بیان اینکه برای تربیت شخصیت دانش آموزان نیاز به یک شاخص است و آن هم نشاط است، افزود: هدف خود را موفقیت در آینده قرار ندهید، بلکه هدف خود را پاسخگویی به موفقیتی که در آینده داشتید، بگذارید و این موفقیت خلقت شماست؛ بنابراین باید یک عمر پاسخگوی خداوند باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسانی که نشاط نداشته باشد قدرت ارتباط با خدا را ندارند، افزود: معلمی که سرشار از نشاط نباشد، نمی تواند زندگی کردن را به دانش آموز خود هم نشان دهد. در واقع علامت بچه مذهبیها نشاط است و اگر نشاط نداشته باشند بهرهای از دین نبردهاند.
وی بیان کرد: من معتقد به ارائه درس معارف در دانشگاه نیستم، چرا که اگر آموزش و پرورش در ارائه این دروس به خوبی عمل کند، دیگر نیازی به ارائه این درس ها به دانشجویان نداریم.
پناهیان اضافه کرد: باید ادب را در مدرسه بالا ببریم و دانش آموز را به گونه ای تربیت کنیم که از سن 7 تا 14 سالگی خود را در رفتارهای خاص کنترل کند.
وی با اشاره به اینکه معلم باید حکمت را آموزش دهد و حکمت هم همان تولید علم است، تصریح کرد: به معلمان توصیه می کنم که دانش آموز را مرعوب خود نکنند و دیگر این که به تمام سوالات دانش آموز سریع جواب ندهند تا دانش آموز وارد وادی نقد شود، چون تربیت دانش آموز نقاد به نفع ماست.
پناهیان با بیان اینکه یک معلم ریاضی من را علاقه مند کرد که آخوند شوم، افزود: این معلم خیلی من را وادار به فکر کردن می کرد. هم چنین او من را دقیقا با رهبر انقلاب و زمانی که هنوز شناخته شده نبودند، آشنا کرد. در واقع این اتفاقات همه در زمان تحصیل من در مقطع راهنمایی اتفاق افتاد و با این حال می خواهم این را بگویم بگذارید شخصیت دانش آموز در این دوره مستقل بار بیاید.
وی اضافه کرد: اگر یک دانش آموز نماز نخواند مشکل ندارد. مهم این است که تنبل بار نیاید؛ چون اگر تنبل نباشد، نماز خوان هم می شود. به معلمان توصیه می کنم که کنترل تمایلات خود را در نزد دانش آموزان به نمایش بگذارند. واقعیت این است که امروز باید کار علمی کنیم و سرنوشت آموزش و پرورش را نجات دهیم. در جنگ کسی منتظر دافوس نشد و جوانان ما به دل دشمن زدند و نتیجه آن تربیت افرادی هم چون سرلشکر باقری ها شد و امروز هم در آموزش و پرورش باید این گونه عمل کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه سن تربیت 7 تا 14 سال است و با این حال من جوابی برای تربیت فردی که در این سن تربیت نشده ندارم، افزود: ژان پیاژه می گوید انسان در حدود 7 سالگی دوست دارد که دستور بگیرد و پیامبر (ص) نیز فرموده اند که در سن 7 سالگی به بچه های خود دستور دهید تا نماز بخوانند. در واقع در سنین 7تا 14 سالگی انسان باید با دستور ادب شود و بعد از 14 سالگی به عنوان یک فرد مستقل با آنها برخورد کنیم ، ولی الان این گونه نیست و من هم نمی دانم با فردی که در زمان خودش با او به صورت تکلیفی برخورد نشده باید چه کنیم.
پناهیان ضمن توصیه به معلمان برای گفت و گو با نوجوانان اضافه کرد: نوجوان می فهمد که چه دوره بدی را پشت سر گذاشته؛ بنابراین باید بگوییم اگر مودب و منضبط نباشیم، متلاشی می شویم.
وی با بیان اینکه هنرستان نسبت به دیگر محیط های آموزشی بهتر است چون همراه با کار کردن است، تصریح کرد: دوره متوسطه برای دانش آموزان باید همراه کارکردن باشد؛ البته این را نیز به کاندیداهای ریاست جمهوری پیشنهاد داده ایم. در واقع کار به ذهن انسان و خلاق شدن کمک می کند و به نوعی مهمترین عامل تربیت کننده است.
پناهیان با بیان اینکه اگر برای یک انسان 14 ساله کار تعریف نشود، این مهمترین عامل فساد است، تصریح کرد: کار عامل مهم برای تربیت است . در واقع باید با گفت و گو و کار کردن دانش آموزان را تربیت کنیم. واقعیت این است هر چه نظم را بالاتر ببریم، بچه ها عاطفی تر رشد می کنند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروز یک دو گانه مسخره تحت عنوان نیروهای ارزشی و نیروهای واقع بین در کشور به راه افتاده و در واقع این بازی را عده ای روشن فکر شروع کرده اند، افزود: یکی از نخبگانی که در سال 92 به روحانی رای داده بود به من گفت که دیگر به او رای نمی دهم. کاندیدای من شخص دیگری است، چون تمام پیش بینی های هوشمندانه رهبر معظم انقلاب درست و پیش بینی های آنها غلط از آب درآمد.
وی با بیان اینکه قبل از انتخابات سال 92 در یک سخنرانی گفته بودم که اگر سانتریفیوژها تعطیل شود، کارخانه های بیشتری تعطیل خواهند شد، تصریح کرد: من این را به عنوان پیشگو نگفتم، بلکه براساس عقل تجربی این حرف را زدم.
پناهیان با اشاره به اینکه خداوند دشمنان ما را از احمق ها قرار داده، گفت: شاهد بودیم که امریکا چه قدر برای تروریست ها در عراق و سوریه هزینه کرد و چه قدر مهمات در اختیار آنها قرار داد تا این کشورها را نابود کند، اما این گونه نشد و همین ثابت می کند که آنها احمق هستند. سوال این است که امریکا با ویران کردن عراق می خواست به کجا برسد. فقط کافی بود که تروریست ها را حمایت نمی کردند و به جای ویرانی عراق، این کشور را آباد می ساختند و بعد شاهد بودیم ایرانی ها برای زیارت به عتبات می رفتند و آن وقت کسی در کشورمان جرات نمی کرد، شعار مرگ بر امریکا سر بدهد؛ ولی آنها بیشعورند و نمی فهمند که نباید این گونه عمل می کردند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امریکا 30 سال پیش از نظر نفوذ فرهنگی، سیاسی و نظامی در منطقه خاورمیانه خیلی قوی تر بود، اما امروز شاهدیم که به دلیل مشکلاتی که دارد قدرت این کشور رو به افول گذاشته و شاخص های اقتصادی در این کشور دچار چالش شده است. با این حال باید بگوییم الان که امریکا دچار این وضعیت شده، آیا کسی این کشور را تحریم کرده بود و یا اینکه آیا برای چپاول کردن کشورها برای امریکا محدودیتی وجود داشته است.
وی با بیان اینکه برخلاف امریکا امروز شاهدیم که کشورمان روز به روز در مسیر رشد قرار دارد، بیان کرد: حرف ما این است که آیا امریکا به ما کمک کرده که در این مسیر قرار بگیریم. واقعیت این است که مدیریت کلان در ایران قوی تر از امریکا بوده است؛ در واقع امریکاییها مانند پت و مت هستند و هر کاری میکنند خرابتر میشود.
پناهیان با بیان اینکه امریکایی ها نمی خواهند اسرائیل در مقابل حزب الله لبنان ضعیف تر شود، افزود: آخرین حمایت امریکایی ها حمایت از تروریست ها در عراق و سوریه بوده، اما امروز شاهدیم که بسیج قوی و مردمی در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و حتی امروز در اخبار شنیدم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در موصل که پایگاه تروریست ها بوده، در حال جذب نیرو است؛ پس ما قوی تریم، اما برخی احمق ها می گویند مگر می شود که ما قوی تر از امریکا باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه الان جبهه مقاومت در منطقه قوی ترین نیروها را در جهان دارد، افزود: به راستی برای تشکیل چنین جبهه ای چه قدر نیاز بوده که ما با عراق و سوریه مانور مشترک برگزار کنیم و یا چه قدر باید هزینه می کردیم تا به این قدرت برسیم.
وی با اشاره به اینکه دو شخصیت کارتونی پت و مت و لورل و هاردی برای خنداندن مخاطبان خود بسیار هوشمندانه تر از امریکایی ها عمل کرده اند، تصریح کرد: اگر امریکایی ها شعور داشتند به برجام وفا می کردند و یک مقدار از این دولت حمایت می کردند تا دل مردم ما را به دست می آوردند؛ اما این گونه نشد و برجام را زیر پا گذاشتند؛ حال باید ببینیم که مردم در آنها چه فکر می کنند.
پناهیان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در ابتدای مذاکرات هسته ای فرمودند که من به این ها بدبین هستم و اگر امریکایی ها به مذاکره وفادار بودند می توانستند به گونه ای عمل کنند تا حرف رهبر ایران غلط از آب در بیاید، اما شعور این را هم نداشتند، افزود: خودشان در bbc می گویند بهترین رئیس جمهور در ایران همین است و باید همین روند ادامه پیدا کند، اما احمق ها حداقل نمی گذارند که چهار بانک با کشورمان همکاری کند و یا اینکه لااقل هواپیماهای دست دوم را به ما نمی دادند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: سال اول مذاکرات در روز عاشورا در مقابل لانه جاسوسی گفتم که باید به مذاکره کنندگان کشورمان دو برابر حقوق بدهند، چون این ها دارند با وحشی های دنیا مذاکره می کنند. اگر چه معلوم شد آقایان متن توافق نامه را نخوانده و آن را امضا کرده اند.