کد خبر:۶۰۲۹۶۰
حجت الاسلام محمدیان در مشهد:

امامت نماز جماعت شغل نیست؛ بلکه یک کار تربیتی است/ شروط تربیتی نماز جماعت

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با تاکید بر اینکه امامت نماز جماعت شغل نیست؛ بلکه یک کار تربیتی و یک کار از سنخ کارهای انبیاء و اولیا است و باید به نماز جماعت با نگاه رسالت بنگریم.

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام محمدیان امروز در همایش ائمه جماعات دانشگاه‌های کشور در مشهد، گفت: یکی از عرصه‌های مهمی که ائمه جماعات در دانشگاه‌ها در دست دارند همین نمازهای جماعت است که هر روز شاهد برگزاری چندین هزار گردهمایی در دانشگاه‌ها در هنگام نماز هستیم که هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند چنین گردهمایی با محور نماز برگزار کند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، ادامه داد: ما شاهدیم که روزانه چند هزار نفر در دانشگاه‌های مختلف در نماز جماعت شرکت می‌کنند که اگر بنا بود گروه‌های دیگری جماعت حاضر در نماز را در سالن آمفی تئاتر دانشگاهی جمع کنند برای آن زحمت بسیاری باید می‌کشیدند.

 

حجت الاسلام محمدیان خطاب به ائمه جماعات دانشگاه‌های کشور، بیان کرد: بدانید که شما نسبت به تمامی ائمه جماعات در دنیا بهترین مخاطبان را از نظر کمی و کیفی دارید و نماز جماعت در دانشگاه‌ها از نماز جماعت در خیلی جاها پررونق‌تر است.

 

وی با بیان اینکه بعد از حرم امام رضا(ع) و برخی امامزادگان دیگر در کشور، بزرگترین نمازهای جماعت در کشور ما در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، گفت: در برخی دانشگاه‌ها به دلیل حضور جمعیت زیاد دو تا سه بار نماز جماعت خوانده می‌شود که باید قدر این دانشجویان را دانست.

 

امامت نماز جماعت شغل نیست بلکه یک کار تربیتی است

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با تاکید بر اینکه امامت نماز جماعت شغل نیست بلکه یک کار تربیتی و یک کار از سنخ کارهای انبیاء و اولیا است و باید به نماز جماعت با نگاه رسالت بنگریم.

 

وی با اشاره به نماز خواندن آیت الله بهجت، خاطرنشان کرد: بالاتر از کلاس‌های اخلاق در حوزه‌های علمیه نماز ایشان تاثیر می‌کرد و بسیاری از اساتید برجسته قم به شاگردانشان دستور می‌دادند که در نماز آیت الله بهجت شرکت کنند چون نماز ایشان سازنده بود و تربیت می‌کرد.

 

حجت الاسلام محمدیان در ادامه بیان داشت: برای اینکه نماز جماعت بتواند کار تربیتی خود را انجام دهد چند شرط دارد که اولین شرط آن این است که امام جماعت خالصانه و برای خدا در محراب قرار بگیرد.

 

وی شرط دوم را قطع کامل طمع نسبت به ماموم دانست و افزود: اگر هیچ چشم داشتی نسبت به مامومین نداشته باشیم آن گاه کار تربیتی شروع می‌شود. پیامبر(ص) فرمودند اگر چیزی از بندگان خدا نخواهید بهشت را بر شما تضمین می‌کنم که همین امر سبب شد که برخی اصحاب که این تضمین را گرفته بودند  کارهایشان را خود انجام دهند. اگر یاس در ما ایجاد شد که نسبت به ماموم هیچ چشم داشتی نداشتیم ان گاه راه تربیتی شروع می‌شود قل لا اسئلکم علیه اجرا شعار همه انبیاء است.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، علاقه داشتن به ماموم را از دیگر شرایط کار تربیتی نماز جماعت دانست و بیان کرد: کار تربیتی جایی اتفاق می‌افتد که طرف مقابل را دوست داشته باشید. اگر کسی به مامومین علاقه نداشته باشد کار تربیتی اتفاق نمی‌افتد. این را باید دانست که در دل با محبت باز می‌شود و بدون محبت تحقق این امر امکان ندارد.

 

حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: حداقل دوست داشتن یعنی اینکه امام جماعت برای مامومنش از صمیم دل دعا کند که اگر این دعا را نکند بنا بر یک روایت در حق آنان خیانت کرده است. اگر ماموم را دوست نداشته باشید آنان نیز شما را دوست نخواهند داشت.

 

وی گفت: چهارمین شرط تربیتی این است که امام جماعت ولو در دلش خود را برتر از ماموم نداند. در روایت کمال عقل از امام رضا(ع)، ایشان 10 نشانه بیان فرمودند که دهمین مورد این است که وقتی عقل انسان کامل می‌شود هیچ گاه خود را برتر از دیگری نمی‌داند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، انس گرفتن به ماموین و احترام به آنان را پنجمین شرط کارتربتی نماز جماعت عنوان کرد و افزود: شما باید برای کارهای تربیتی وقت بگذارید. حال آنها را بپرسید و با محبت با آنان برخورد کنید چرا که شیرینی یک محبت تا آخر در دل انسان باقی می‌ماند.

 

حجت الاسلام محمدیان مطالعه و مسلط بودن ائمه جماعات را مهم و ضروری دانست و آن را یکی دیگر از شروط تربیتی نماز جماعت بیان و خاطرنشان کرد: ما امام جماعت در دانشگاه‌ها هستیم که با روستا فرق می‌کند، مخاطبان ما در دانشگاه‌ها تیزهوش هستند و با گفتن بسم الله شما متوجه می‌شوند که چقدر مسلط به صحبت خود هستید.

 

وی ادامه داد: روحانی دانشگاه باید متقن و مستدل صحبت کند و منبع صحبت خود را بگوید؛ خواب نقل کردن در دانشگاه جایی ندارد. دینی که با نقل خواب بخواهد محکم باشد با یک خواب دیگر اساسش متزلزل می‌شود؛ دین ما دین عقلانی است و عقل حجت باطنی است.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با انتقاد از کسانی که با خواندن چند روایت به طب اسلامی می‌پردازند و تولید داروهایی مثل شربت می‌کنند و آن را شربت امام رضا(ع) می‌نامند، گفت: روایات زیادی در زمینه طب اسلامی داریم که هنوز بر روی برخی از این روایات کار نشده و نمی‌دانیم در چه شرایطی گفته شده؛ آن گاه یک فرد بدون تحصیل در این رابطه و با خواندن روایات اهل بیت(ع) فعالیت می‌کند! حتی در گذشته در طب اسلامی در حوزه‌ها درس و شفای ابن سینا را می‌خواندند و طبق آن نسخه می‌دادند آن گاه بر روی روایاتی که کار نشده؛ اسم آن را طب اسلامی گذاشته اند که ممکن است برای دین خطر داشته باشد. امام جماعت چیزی را نقل کند که جزء محکمات باشد.

 

حجت الاسلام محمدیان کوتاه کردن سخنرانی و صحبت نکردن بین دو نماز را از دیگر شرایط تربیتی نماز جماعت عنوان کرد و افزود: اگر امام جماعت هنر دارد بعد از نماز ماموم را پای صحبت خود بنشاند نه اینکه بین دو نماز صحبت کند.

 

وی با بیان اینکه شرط هفتم این است که امام جماعت باید آمادگی پاسخگویی به سوالات را داشته باشد، گفت: اگر پاسخ سوالی را نمی‌دانید بگویید نمی‌دانم و فردا پاسخ سوال را با مطالعه بدهید.

 

امام جماعت فراجناحی باشد

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، فراجناحی بودن امام جماعت را از دیگر شرایط تربیتی نماز جماعت دانست و افزود: هیچ دانشجو و استادی انتظار ندارد که روحانی بی نظر باشد؛ اگر برخوردمان و نوع رابطه برقرار کردنمان براساس جناح‌های سیاسی باشد و احساس کنند که ما نمی‌توانیم بال محبتمان را روی همه باز کنیم، این امر اشکال دارد.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تاکید کرد: در مامومین شما از همه جریانات حضور دارد و باید به گونه‌ای برخورد کنیم که همه خودشان را متعلق به مسجد، نماز و امام جماعت بدانند.

 

وی با تاکید بر بانشاط بودن فضای مساجد، بیان کرد: وقتی قرآن در مسجد خوانده می‌شود می‌گویند مجلس عزا است؛ قرآن آمده انسان را زنده کند برای همین باید فضای نشاط در مسجد را داشته باشیم، جوانان نیاز به فضای شادی دارند.

 

حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: کسانی که اصل را بر عزای دین گرفتند از کجا آن را گرفته‌اند؟ نباید مراسم وفات‌ها و عزاداری‌ها را بیش از اندازه آن توسعه داد چرا که کل سال مراسم عزاداری خواهد بود.

 

نیمی از 70 هزار مسجد کشور بدون امام جماعت است

 

وی با اشاره به اینکه در کشور ما 70 هزار مسجد است و نصف آن امام جماعت ندارد، بیان کرد: اگر گاهی به نماز جماعت نمی‌رسیدید از بین مامومین افرادی را انتخاب کنید تا در نبود شما نماز جماعت را برگزار کنند.

 

حجت الاسلام محمدیان در ادامه به ائمه جماعات توصیه کرد به اتاق دانشجویان در خوابگاه سری بزنید گاهی لازم است تا نیمه شب در اتاق دانشجویان حاضر باشید.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: با مامومین با نگاه امیدوارانه صحبت کنید و برای دانشجویی که نسبت به آینده نگران است امید ایجاد کنید.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما نسبت به نظام تعهد داریم و مقلد امام هستیم که فرمودند حفظ نظام از نماز واجب‌تر است، گفت: نظام اسلامی برای دین عزت آورده و این همه خون برایش ریخته شده و انسان‌های خداپرست در دنیا در سایه این انقلاب مجاهدت می‌کنند.

 

حجت الاسلام محمدیان، دفاع از اصل نظام و ارزش‌های انقلاب، امام و رهبری، شهدا و استقلال کشور و ایستادگی در برابر دشمنان را وظیفه ائمه جماعات در دانشگاه‌ها برشمرد و بیان کرد: ما نمی‌توانیم نسبت به این مسائل بی تفاوت باشیم ما در مسیر هستیم و تا قله آرمان‌ها فاصله داریم. امروز انقلاب اسلامی در دنیا مخاطبان جدی دارد و این مخاطبان به خاطر ایستادگی ما ایستادند.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با تاکید بر تببین سخنان امام و رهبری در دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: باید روحیه انقلابی را در ائمه جماعات ببینند، دانشجو و استاد احساس کند که ما خود را در خط اول انقلاب و مسئول می‌دانیم و کار خطای مسئولین را توجیه نمی‌کنیم.

 

امام جماعت باید مامومین را برای شرکت در انتخابات تشویق کند

 

حجت الاسلام محمدیان در بخش پایانی سخنانش با اشاره به انتخابات پپیش رو گفت: انتخابات در پیش است و امام جماعت باید مامومین را برای شرکت در انتخابات تشویق کند، شاخص‌های فرد اصلح را طوری بیان نکنید که بگویند که در کاندیدایی بهتر از این شاخصه‌ها بود.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، همچنین با تاکید بر شناخت جریانات مخالف انقلاب،  به روز بودن ائمه جماعات را از دیگر ویژگی‌ آنان دانست و بیان کرد: اگر امام جماعت به روز نباشد در پاسخگویی از پختگی لازم برخوردار نخواهد بود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار