آخرین اخبار:
کد خبر:۶۰۳۲۴۴
در نشست «آرمان‌های توسعه‌ی پایدار» مطرح شد

آرمان‌های توسعه‌ی پایدار، اولویت سازمان ملل در دنیاست

دومین نشست از مجموعه نشست‌های علمی و فرهنگی سرای اهل قلم تحت عنوان «آرمان‌های توسعه‌ی پایدار» پنجشنبه (۱۴ اردیبهشت) با حضور گری لوئیس، نماینده‌ی سازمان ملل برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از ستاد امور رسانه‌ای و خبری سی‌‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در ابتدای این نشست، گری لوئیس در ابتدای این جلسه با بیان اینکه که 5/1سال پیش تمام کشورهای دنیا گرد هم آمدند تا برنامه برای آینده در راستای زندگی پایدار تدوین کنند، عنوان کرد: برای اولین بار است که تمام کشورها بر سر یک برنامه‌ی متحد توافق کردند و اگر بتوانیم این برنامه را اجرایی کنیم و کشورهای متعهد به این برنامه از جمله ایران نسبت به تعهدات خود پایبند باشند می‌‌توانیم برای یک قرن آینده از زندگی پایدار برخوردار باشیم.


نماینده‌ی سازمان ملل با اشاره به حضور رئیس‌جمهور ایران در شهریور 2015 در مقر سازمان ملل متحد و ایراد سخنرانی در رابطه با آرمان‌های توسعه‌ی پایدار خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که مدت سی سال در سازمان ملل کار می‌‌کنم تا به حال برنامه‌ای به این دقت ندیدم.


در ادامه‌ی نشست آقای لوئیس ترجیح داد به جای حرف زدن و سخنرانی، با پرسش‌هایی از خود حاضران روند را پیش ببرد. وی با این سوال آغاز کرد که بزرگترین مشکلی که جهان در حال حاضر با آن روبرو است چیست؟ و با پاسخ‌هایی نظیر جنگ و تروریست و بحران محیط زیست از سوی حاضران مواجه شد.


وی سپس بنر آرمان‌های توسعه پایدار را در معرض دید همگان قرار داد و گفت: این تصویر، تصویر آرمان‌های پایدار است. ما اگر بتوانیم تا سال 2030 به این آرمان‌ها دست پیدا کنیم می‌‌توانیم تا پایان قرن حاضر از زندگی نسبتا راحتی برخوردار باشیم.


نماینده‌ی سازمان ملل با ذکر این نکته که اکثر مشکلاتی که به آن اشاره کردید نظیر تروریست هر کدام به نحوی به یکی از این 17 آرمان مربوط می‌‌شود، به توضیح برخی از این 17 آرمان نظیر آرمان زندگی روی زمین و آب پاکیزه پرداخت که معتقد بود برای کشور ایران از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه ایران در ناحیه‌ی بیابانی قرار دارد و همچنین از آنجایی که 70 درصد مردم در شهرها زندگی می‌‌کنند نیازمند ذخیره‌ی صحیح آب و اطمینان از برخورداری تمام شهرها از آب سالم است.


تمام مردم جهان باید از حق آموزش مناسب برخوردار باشند


وی همچنین با اشاره به نمایشگاه کتاب به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی منطقه و ارتباط آن با آرمان‌های توسعه پایدار به هدف شماره 4 با عنوان آموزش باکیفیت اشاره کرد و گفت: تمام مردم جهان باید از حق آموزش مناسب برخوردار باشند. در حال حاضر بخش خصوصی در سراسر دنیا می‌‌تواند در این زمینه بسیار موثر واقع شود.


وی سپس افزود: 193 کشور دنیا متعهد شدند که این آرمان‌ها را اجرا کنند و تمامی این آرمان‌ها پس از تصویب در مجلس کشورهایی نظیر ایران ضمانت اجرایی پیدا می‌‌کنند.


گری لوئیس با تاکید بر این نکته که ایران یکی از اولین کشورهایی است که داوطلب شده است گزارشی از روند احقاق آرمان‌ها در کشور را به مقرر سازمان ملل ارایه دهد، خاطرنشان کرد: این آرمان‌ها باید وارد سیستم برنامه‌ریزی و سیستم بودجه‌بندی ایران شود که تا حدودی این اتفاق افتاده است؛ ما به داده‌ها و ارقام نیاز داریم تا بتوانیم تعیین کنیم چه مدت طول می‌‌کشد تا ایران به این آرمان‌ها دست پیدا کند.


وی در ادامه افزود: وظیفه‌ی همه این است که این آرمان‌ها را بخوانند و مطالعه کنند و بیشتر با آنها آشنا شوند. این امر اولین اولویت سازمان ملل در دنیاست.


نماینده‌ی سازمان ملل در پایان بیان کرد: شما به عنوان مردمی که در ایران زندگی می‌‌کنید باید در مورد این آرمان‌ها بیندیشید و با یکدیگر حرف بزنید و سازمان ملل اینجاست تا در این راستا هر کمکی که می‌‌تواند انجام دهد.


کارگاه هم‌اندیشی «خبرنگاری حوزه‌ی کتاب» برگزار شد


کارگاه هم‌اندیشی با موضوع «خبرنگاری حوزه‌ی کتاب» پنچشنبه (14 اردیبهشت) در پاتوق اهل قلم در سی‌‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.


به گزارش ستاد امور رسانه‌ای و خبری سی‌‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فرامرز پوررستمی از پیشکسوتان حوزه‌ی خبر مهمان ویژه‌ی این هم‌اندیشی بودند و با توجه به استقبال خوب جوانان و خبرنگاران، اقدام به تشریح نکات مهم در تهیه‌ی خبر از حوزه‌ی کتاب کردند.


پوررستمی در این کارگاه به تعریف و آموزش مباحثی چون خبر، حوزه‌ی خبری، خبرنگار و ویژگی‌های یک خبرنگار حرفه‌ای پرداخت.


در ادامه این پیشکسوتان حوزه‌ی خبر به آموزش روش گردآوری اطلاعات، اصول خبری، ارزش‌های خبری، انواع لید و انواع روش‌های خبرنویسیپرداخت و تصریح کرد: خبرنگار در حوزه‌ای که اقدام به خبر می‌‌کند باید حتما اطلاعات اولیه‌ای داشته باشد و آشنا به حوزه‌ی فعالیت خود باشد.


آقای پوررستمی در پایان با تاکید بر ساده‌نویسی در تنظیم خبر، بر انتخاب حرفه‌ای تیتر خبر تاکید کرد.


گفتنی است این کارگاه آموزشی با حضور علاقه‌مندان و خبرنگاران حوزه‌ی کتاب برگزار شد و با پرسش و پاسخ حاضران در مورد منابع و سبک‌های خبری به پایان رسید. در پایان به حاضران در این کارگاه گواهی حضور در دوره صادر شد.


سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه‌ی نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه‌ی شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار