به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو باقری لنکرانی امروز در سلسله نشست های تحلیل سیاسی که توسط هیئت انقلابی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان برگزار شد گفت: تمام کارهایی که انجام می دهیم باید با دین نسبت داشته باشد در غیر این صورت دچار خسران می شویم.
وی با بیان اینکه یکی از اتفاقات تلخی که در سپهر سیاسی کشورمان با آن مواجه هستیم این است که برخی از مومنان ما هم در کارهای اجتماعی و سیاسی به صورت سکولار رفتار می کنند افزود: نمیشود وقتی که در هیئت و مسجد هستیم مومنانه عمل کنیم اما وقتی وارد فعالیت های سیاسی شدیم صداقت را زیر پا بگذاریم و با قبیلهگرایی کار را پیش ببریم به این دلیل که قدرت هم چیز خوبی است.
وزیر بهداشت دولت نهم با بیان اینکه در انتخابات پیش رو یکی از آسیبهای جدی که با آن مواجه هستیم بروز فکر و رفتار سکولار و توجیه کردن آن است گفت: اگر خداوند را قبول داریم پس چنین رفتارهایی را از ما نخواسته است. دین یعنی روش زندگی و همه چیز اعم از کارهای اجتماعی و سیاسی را در بر می گیرد اما اگر نسبت فعالیت های خود را با دین و باورهای دینی مشخص نسازیم دچار خسران می شویم.
باقری لنکرانی در پاسخ به این سوال که آیا آیت الله مصباح با کناره گیری شما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ موافق بوده یا نه گفت: ایشان با کنارهگیری من موافق نبودند و در روزی که از انتخابات کنارهگیری کردم پیش از کنارهگیری نزد آیت الله مصباح بودم که ایشان با کنارهگیری من موافق نبودند.
وی با اشاره به اینکه گاهی وقتها دو گونه هایی می سازیم که خیلی با مبانی دینی ما هم سودی ندارد و با آنها هم جهت نیست اضافه کرد کسی که نمی گویند مومن هستم و بر خلاف تکلیف خود عمل کنند در واقع آدم مومن به دنبال به نتیجه رساندن فعالیت خود برای هدایت تکلیف است بنابر این اگر فهمیدیم کسی در انتخابات اصلح است باید او را نیز به دیگران معرفی کنیم در واقع رفتار مومنانه این است که تکلیف خود را بشناسیم و برای به نتیجه رساندن آن هم به تکلیف خود عمل کنیم.
وزیر بهداشت دولت نهم در پاسخ به سوالی در خصوص احمدی نژاد نیز گفت: مهم این است که معیارها و شاخص های مشخصی داشته باشیم در غیر این صورت ممکن است بزرگی و کوچکی افراد ما را برگزداند. در روایات نیز آمده کسی که دینش را از زبان مردان میگیرد همان آدم ها هم می توانند او را از دینش برگردانند و اگر همان فرد دین خود را از سنت و قرآن گرفته باشد کسی نمی تواند او را از دینش برگرداند.
باقری لنکرانی اضافه کرد: ایرادی که وجود دارد این است که افرادی برای ما شاقول می شوند که ممکن است اشتباه کنند، تغییر نظر دهند و یا به موقع تصمیم گیری نکنند اما آنچه که در مورد شورای نگهبان سراغ داریم این است که مبنای تصمیمگیریهای آنها بر اساس قانون است و طبق قانون به رد یا تایید صلاحیت افراد می پردازند؛ البته اگر کسی یکی از شاخص های مورد نظر شورای نگهبان را نداشت این معنایش این نیست که فرد رد صلاحیت شده دیگر به درد نخور است و باید او را دور بیندازیم.
باقری لنکرانی به تشریح تفاوت تکلیف فردی و تکلیف اجتماعی پرداخت و افزود: تکالیف فردی قضاپذیر هستند یعنی اگر انسان نماز صبحش قضا شود خداوند عنایت کرده و فرصت به جا آوردن قضای آن را به بنده خود داده اما در مورد تکالیف اجتماعی اینگونه نیست یعنی اگر ما به عنوان یک تکلیف در روز ۲۹ اردیبهشت در انتخابات شرکت نکنیم دیگر نمی توانیم قضای آن را به جا بیاوریم و در واقع این فرصت را برای ادای تکلیف از دست داده ایم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به سوالی در خصوص طرح تحول سلامت در دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: بحث سلامت حداقل تا پارسال یکی از اولویتهای دولت یازدهم بوده و این قابل تقدیر و تشکر است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه مجلس بنا شده بود که بخشی از درآمد آزادسازی حاملهای انرژی به بخش سلامت اختصاص یابد افزود: در همین راستا دو هزار میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافت اما تحقق نیافت در مقابل دولت یازدهم اعلام کرد که من این کار را انجام می دهم البته در کنار این اعتبار مجلس مصوب کرد که بخشی از مالیات بر ارزش افزوده هم به بخش سلامت اختصاص پیدا کند بنابراین اعتبارات این بخش با یک رشد چشمگیر ۳۰۰ درصدی مواجه شد و این خوب بود.
وزیر بهداشت دولت نهم گفت: نکته ای که محل بحث و دعواست این است که مثلا اگر یک تومان هزینه کرده ایم باید یک تومان هم بهره ببریم. و با این حال مشکلی که وجود دارد این است که پول وارد شده به سیستم وزارت بهداشت را نتوانستند مدیریت کنند و این پول بهره وری لازم را نداشته است.
باقری لنکرانی اضافه کرد: برای بیماران بستری اقدامات خوبی صورت گرفته اما در مقابل مشکلی که به وجود آمده نیاز القائی بوده یعنی هرچه هزینه کنی من پول آن را میدهم و با این حال کاری که باید در قدم سوم درمان انجام می شده در همان گام نخست صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه الان ناراحتی هایی که بین برخی از همکاران ما به وجود آمده بی سابقه بوده و هیچ وقت شاهد این وضعیت ملتهب نبوده ایم تصریح کرد: ما همواره به هم کمک میکردیم و این دوگانگی عجیبی که اکنون به وجود آمده را نداشته ایم.
وزیر بهداشت دولت نهم با بیان اینکه اجرای طرح تحول سلامت فرسودگی شغلی را در بر داشته افزود: با کاهش هزینههای بیمارستانی است حجم بسیاری از بیماران به سمت بیمارستان های دولتی آمدند و این در حالی بود که آمادگی لازم و نیروی انسانی مورد نیاز برای پذیرش این حجم از بیماران وجود نداشته است و همین مسئله باعث فرسودگی شغلی کادر درمانی شد از این رو بودیم که ورود کادر درمان به بخش خصوصی افزایش یافت.
وی با بیان اینکه افزایش تعرفهها هم نیاز القایی را بالا برد و هم هزینه خدمت را افزایش داد تصریح کرد: نظام سلامت منحصر به بیمارستان نیست در واقع کانون هزینه که از جیب مردم پرداخت میشود سالهاست به طب سرپائی هدایت شده است بنابراین پرداخت هزینه های این نوع درمان از جیب مردم افزایش یافته البته هزینههای جیب مردم در بیمارستان ها هم از نظر درصدی کاهش یافته است.
باقری لنکرانی با تاکید بر این که فکر میکنیم این بخش احتیاج به یک اصلاح اساسی دارد و با روند فعلی ادامه کار امکانپذیر نیست افزود: متاسفانه در بخش طب سنتی کلاهبرداریها ی زیادی صورت میگیرد بگونهای که شاهدیم برخیها با ظاهرسازی و اذهان مردم را به سخره می گیرند و همین کارها جلوی اقداماتی را که می خواهیم برای طب سنتی انجام دهیم، می گیرند.
وی بر ضرورت قطع یارانه دهک های بالای جامعه و توجه هرچه بیشتر به دهکهای خواهیم تاکید کرد و افزود: پس از افزایش هزینه حاملهای انرژی اگر یارانه پرداخت نمی شد شکاف طبقاتی به طرز وحشتناکی بالا می رفت و با این حال کسانی که می گویند اصلاً نباید یارانه ی نقدی پرداخت می شد از وضعیت مردم خبر ندارند و بافت جمعیتی کشورمان را نمیشناسند واقعیت این است که اگر عدم پرداخت یارانه می توانست بر معاش ۷۰ درصد مردم اثر بگذارد؛ البته من نیز معتقدم که نباید به دهکهای بالای جامعه یارانه پرداخت میشد.
وی با بیان اینکه در انتخابات پیش رو شاهد حضور سلایق مختلف هستیم تصریح کرد این انتخابات فرصت خوبی برای افزایش مشارکت اجتماعی مردم است واقعیت این است. که یک اتفاق تلخی دارد در کشورمان رخ میدهد و آن هم پایین آمدن نرخ مشارکت افراد دهکهای پایین جامعه در انتخابات است این بیانگر وجود ناامیدی در اقشار پایین جامعه است.