به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، در شرایطی که رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین تمایل خود را برای تقویت روابط مانیل با مسکو و پکن اعلام کرده است، مانورهای نظامی مشترک و سالیانه آمریکا و فیلیپین امروز دوشنبه آغاز شده است. این مانورها از نظر ابعاد و نیروهای شرکت کننده، کوچکتر از سال های گذشته خواهد بود.
دوترته در 10 ماهی که در قدرت بوده سعی کرده است تا روابط مانیل با واشنگتن را کاهش دهد، وی بر این باور است که آمریکا به عنوان یک ابرقدرت جهانی، تضعیف شده است.
تعداد نظامیانی که در این مانور 12 روزه شرکت کرده اند، کمتر از نیمی از سربازانی است که در مانورهای 2015 شرکت کرده بودند. این مانورها تمرکز چندانی بر ارتقای قابلیت های دفاعی نیروی دریایی فیلیپین ندارد، در حالی که مانورهای سال گذشته تمرکز اصلی خود را بر روی نشان دادن قدرت نیروی دریایی فیلیپین در مقابل چین قرار داده بود.
دوترته در سیاست های رئیس جمهور سابق فیلیپین بازنگری کرده و قصد دارد روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی نزدیکتری با پکن داشته باشد. انتقادات صریح و شدید آمریکا از مقابله خونین فیلیپین با قاچاق مواد مخدر، عامل اصلی تنش در روابط دو کشور بوده است. دولت آمریکا اقدامات دولت فیلیپین را جنایت علیه بشریت ارزیابی کرده است.
گرچه روابط فیلیپین و آمریکا با آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ بهبود یافته است ولی دوترته همچنان بر موضع خود برای تقویت روابط با چین و روسیه تاکید می کند.
دوترته قصد دارد هفته آینده به چین سفر کند. این دومین سفر دوترته به چین به عنوان رئیس جمهور فیلیپین خواهد بود. وی همچنین قصد دارد طی ماه جاری به مسکو سفر کند تا با ولادیمیر پوتین نیز دیداری داشته باشد.
دوترته هفته گذشته تاکید کرد که برای پذیرش دعوت ترامپ و سفر به واشنگتن وقت ندارد. مانورهای نظامی قبل شامل تمرینات تمام عیار در دریای جنوبی چین بوده است ولی مانور امسال تنها شامل مقابله با تروریسم و ماموریت های امداد و نجات خواهد بود. در مانورهای امسال 2600 نظامی آمریکایی و 2800 سرباز فیلیپینی حضور دارند. در مانورهای سال 2015 میلادی بیش از 12 هزار نظامی دو کشور شرکت داشتند.