به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سوژه فیلمهای «شرمین عبید چنائی» بانوی فیلمساز پاکستانی بارزترین نکتهای است که ساختههای وی را از دیگران متمایز میکند.
این بانوی 37 ساله پاکستانی در کراچی متولد شده و دومین پاکستانی است که توانسته جایزه اسکار را از آن خود کند.
فیلمساز پاکستانی پیش از این با ساخت فیلم «محافظت از صورت» (SAVING FACE) با موضوع اسیدپاشی، توانست اولین اسکار را دریافت کند.
در این فیلم اجتماعی مفصل به حمله ناجوانمردانه به بانوان پاکستانی از طریق اسیدپاشی پرداخته شد و تبعاتی که تا پایان عمر دامنگیر قربانیان است به نمایش درآمد.
«شرمین عبید چنائی» پس از موفقیت فیلم نخست خود، سال گذشته دست به تولید دومین فیلم اجتماعی با موضوع دفاع از حقوق زنان زد.
این فیلم که « دختری میان دریا» (A GIRL IN THE RIVER) نام دارد به مشکل دیگری میپردازد که زنان جامعه پاکستان با آن دست و پنجه نرم میکنند و آن هم اعمال خشنی است که از سوی پدر ، برادر و.. تحت عنوانهای مختلفی انجام میشود.
در این فیلم دختری 18 ساله به نام «صبا» نشان داده میشود که به نام غیرت توسط اعضای خانواده خود خفه شده است، به دریا انداخته میشود، اما از مرگ نجات پیدا میکند.
این فیلم «شرمین عبید چنائی» نه تنها جایزه اسکار را برایش به ارمغان آورد، بلکه در جشنواره های متعددی نظیر جشنواره برلین نیز به عنوان فیلم برتر انتخاب شد.
فیلمساز پاکستانی پس از دریافت جایزه خود در جشنواره برلین گفت: در حال حاضر مشغول تولید پنج فیلم دیگر با موضوعات اجتماعی هستم.
سینمای پاکستان علاوه بر داشتن ظرفیتهای بسیار خوب همواره زیر سایه سینمای هند بوده است و ساخت فیلمهای اجتماعی و حرفهای و از سوی دیگر مشکلات سیاسی این کشور با هند باعث شده تا صنعت سینمای پاکستان قدم در مسیر پیشرفت بگذارد.
مسئولان هنری این کشور بارها از ورود فیلمهای ایران به پاکستان استقبال کردهاند.