اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاون بهداشت این دانشگاه در دهمین همایش تازه های علوم بهداشتی که در دانشگاه شهیدبهشتی در حال برگزاری است، گفت: در دهه 80 میلادی دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین ظهور کردند؛ دانشگاه هایی که فارغ التحصیلان و کارکنانش کارآفرین بودند. امروزه دانشگاه های نسل چهارم یعنی دانشگاه های نوآور ،؛ بحث مطرح شده در دانشگاه های معتبر می باشند. این در حالی است که می توان گفت ما در دانشگاه های کشور نسل دوم را سپری می کنیم. معنای دانشگاه نسل دومی این است که دولت به دانشگاه پول می دهد تا تحقیقات خود را انجام دهد، اما سوال اینجاست که آیا این تحقیقات برای مرجع و ارگانی مفید خواهد بود؟
وی افزود: از هفت هزار مقاله ای که از ایران در مجلات بین المللی به چاپ می رسد تنها یکی از آنها ممکن است در مبحث نوآوری باشد و این نشان دهنده این است که ما باید در این مسئله پیشرفت سریع تری داشته باشیم.
جنیدی تاکید کرد: ما توانایی کارآفرینی برای خودمان را نداریم. این توانایی باید در فارغ التحصیلان دانشگاه ها باشد تا بتوانند در آینده برای کشور خلق ثروت کنند و دانشی خلق کنند که بتوانیم آن دانش را بفروشیم.
وی تصریح کرد: کسی که می گوید انگیزه درس خواندن ندارم این نشان را دارد که نمی تواند کارآفرین شود. در تعریف کارآفرینی براساس نظریه اقتصاددانان این سمت به کسی اطلاق می شود که منابع، نیروی کار، مواد را با هم ترکیب می کند تا ارزش آنها را نسبت به قبل افزایش دهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: اگر حرف جدیدی در دنیای امروز نزنیم، نابود می شویم. دیگر بحث صنعتی وجود ندارد و وارد عصر پست مدرن شده ایم. در عصری که امکان استخدام مادام العمر وجود ندارد، نرخ بیکاری ما 21 درصد است و نمی شود به پنج میلیون بیکار گفت که بیایید آزمون استخدامی دهید و پذیرفته شوید. باید برنامه داشته و به کسب و کار جدید فکر کنیم.
وی ادامه داد: باید دیدگاه های جدید تولید شغل را پیدا کنیم و با توسعه ظرفیت های موجود، مشکلات اجتماعی را پاسخ بدهیم. همان طور که می بینید شعارهای انتخاباتی حول محور مشکلات اجتماعی می گردد و ما باید برای آن پاسخ داشته باشیم.
جنیدی در پایان خاطرنشان کرد: بهبود کیفیت، نوآوری در کالا، توسعه و انتقال تکنولوژی از کارهایی است که یک کارآفرین می تواند انجام دهد. کارآفرین به دنبال تجربه کردن است و مدام می پرسد، چرا فارغ التحصیلان ما می توانند بیکار نباشند اگر از سلول های خاکستری مغزشان استفاده کنند و توصیه من به شما این است که به کارآفرینی در رشته خودتان فکر کنید.