اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزای دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ به لطف حضرت زهرا سلام الله علیها، اوضاع نظرسنجی ها دارد به مراد وفق می شود و وضعیت بهتر از سابق هست.در این بین باید مستحضر باشیم که فعالین و مسئولین تشکلهای دانشجویی چند نکته جدی را فراموش نکنند.
به نظر حقیر که بیش از یک دهه هست در عموم انتخابات نقش دانشحویی داشتم چند نکته باید مراعات شود.
اول اینکه دوستان و فعالین دانشجویی فعالیت در دانشگاهها را به عرصه اجتماع بیاورند و به اقناع نفر به نفر بپردازند.
به نظر می رسد با توجه به اعتماد وافر خانواده ها و نزدیکان و دوستان به جوانان انقلابی ، منطق بهتر این هست که اولویت اول را مصروف اقناع خانواده و اقوام و نزدیکان کرد و بدیهیست که امکان اقناع این سه دسته به مراتب بیشتر و سهل الوصول تر از دیگران باشد و اتفاقا این اقدام ، راهبردی ترین و موثر ترین شیوه در جهت همراه سازی می باشد، به گونه ای که اگر هر کدام از ما در طول این چند روز ، فقط و فقط نیمی از نزدیکان مخالف را توجیه کنیم کار تمام هست. به این دلیل که هم بخش مهمی از سبد غربگرایان خالی می شود و هم به همان میزان سبد جریان فعال اضافه می گردد .
بنا بر این اصلا تصور نکنیم که حتما باید شاهکاری انجام دهیم که هیچ کس انجام نداده است و تنها در شرایط انجام کار بسیار بزرگ هست که می توانیم جریان سازی کنیم، بلکه بنظر حقیر شاهکار ما همین ارتباط و اقناع با نزدیکان و دوستان سلیم النفس و بی تعصّبیست که رای مخالف یا بی تفاوت دارند .
دومین عرض آن هست که آن گروه از افرادی که محیط پیرامونی هماهنگ و آماده ای دارند تمرکز را بر روستاها ومستضعفین شهر خود قرار دهند، این مظلومان ذاتا از جنس انقلابند و سختی دیده اند و لذا راحت تر با روح ، مرام و شخصیت انقلابیها مأنوس می شوند .
نکته ناراحت کننده آن هست که طبق آمار، روستانشینان و مستضعفین و پایین شهری های مظلوم که برگ برنده جریان انقلابی در همه انتخابات بودند، کمتر انگیزه فعالیت و حضور در پای صندوق دارند وبشدت از فسادهای برخی کاندیداها که اتفاقا خود را به انقلاب و نظام متصل می کنند ناراحتند .
آنها فکر می کنند که همه مسئولین اهل اختلاسند؛ هرچند دیدند عده ای هم اساسا حامی فقرا و مساکینند و این مساله باید تبیین شود که اتفاقا انتخابات امسال مرحله جنگ نهایی چپاولگران و انقلابیون هست.
نکته سوم؛ ما در شرایط فعلی دو فعل را مطلقا نباید انجام بدهیم.
الف : گفتگو و مجادله با هم قطاران انقلابی، که رایشان مخالف روحانی و جهانگیری هست .
ب: مناظره و مشاجره با طرفداران رادیکال روحانی و جهانگیری.
این کار نه تنها هیچ عایده ای ندارد بلکه بخش اعظم توان، آرامش، تمرکز و زمان را از ما سلب می کند و به عبارتی نه طرفداران قطعی روحانی مجاب به برگشت از ایشان می شوند و نه طرفداران رئیسی یا قالیباف به مطلوب خود می رسند.
نکته چهارم و مهم تمرکز و عنایت خاص و عمیق و خالصانه بر اقشاری که هنوز آرای خود را مشخص نکردند و منتظر دیدن برنامه و صداقت کاندیدا هستند.
این طیف عموما انسانهایی آرام، واسع النظر، شنونده، فراجناحی، مودّب و تشنه اخلاق و دلیل هستند، لذا اگر اَخلاق اسلامی را با تحلیل مُتقن و بر ابتنای تبیین تناقضات دولت روحانی را درک کنند، قطعا اعتماد می کنند.
نکته پنجم : به هیچ وجه مشاجره، تُند خویی و خود برتر پنداری نباید صورت گیرد و باید همگان صداقت در رفتار را از جانب جوانان و دانشجویان انقلابی بینند.
باید ببینند که اتفاقا این جوانان مومن هستند که برای هم وطنانشان جان دهی می کنند.
نکته ششم : هر بوم و منطقه یا گروههای اجتماعی زیست خود و مختصّات خود را دارد که باید مبتنی بر دغدغه درست و نیازمندیهای آنها تبیین صورت گیرد .
مثلا مساله اَشرافیگری و فساد اقتصادی و خانوادگی و باندی امروزه برای همگان درد شده است و لذا می بایست اِثبات شود که دولت نه تنها نمی تواند با اختلاس و ظلم مبارزه کند، بلکه اِراده ای هم ندارد.
یا اگر فقط و فقط سه اصل از سند ضد فرهنگی ۲۰۳۰ تشریح گردد، دل هر خانواده اصیل ایرانی فارغ از دین و مذهب و قومیت را به در می آورد و قطعا در شناخت درست تر مردم از روحانی موثر هست.
و یا اینکه چرا روحانی از طرفی حقوق حقه اهالی سنت را نادیده می گیرد و از طرفی جامعه را به دو بخش برادران اهل سنت و شیعه تقسیم بندی می کند؟ چرا کردها را فقط در مناظرات یاد می کند و ...
و عرض پایانی آنکه فضای مجازی مهم هست، اما فرع می باشد و گفتگوی زبانی و قلبی هست که می تواند رأی ساز و تغییر ساز باشد. و مهمتر از همه اینکه صاحب قلوب ، خداست و اوست که بهتر می بیند و بهتر می داند لذا توسل و توکل را باید عمیقا باور کنیم .
مجتبی ثابتی، دانشجوی دکترای حقوق و مسئول اسبق بسبج دانشگاه تربیت مدرس تهران
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
من تقریبا هر روز این سایت رو قبل از انتخابات چک می کردم و این مطلب رو ندیدم. فک نمی کنید یکم دیر درج کردید؟؟؟؟
اون هشتاد تا اقتصاددانی که روز بیست و هشت اردبیهشت که اعلام حمایت کردن از اقای رئسیی و ی 40 تا اقتصاددان دیگری که دقیقه نود از آقای رئسی حمایت کردن فک نمی کنن ی کم دیر اقدام کردن؟؟؟؟؟
چرا ما همیشه مدتها از قافله عقبیم؟؟؟؟؟؟
معرفی آقای رئسیی یک ماه مونده به انتخابات ی کم دیر نبود؟؟؟؟؟