
قبل از وقوع حوادث طبیعی پیشبینیهای لازم از سوی دستگاههای متولی صورت گیرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، گزارش کمیسیون عمران درباره بررسی وضعیت سیلهای بهوقوع پیوسته در استانهای سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی در صحن علنی امروز سه شنبه (2 خردادماه 96) قرائت شد.
غلامرضا کاتب عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این گزارش، طی سخنانی اظهار داشت: یکی از عواملی که باعث میشود در روستاها خسارتهای جانی و مالی داشته باشیم، عدم اطلاعسانی به مردم است.
وی افزود: متولیان اطلاعرسانی به مردم در هنگام وقوع بلایای طبیعی باید در زمان مشخص و به موقع اطلاعرسانی به مردم را داشته باشند.
این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین تصریح کرد: در این لایحه کمک میشود تکلیف عدم اطلاعرسانی به مردم هنگام وقوع بلایای طبیعی مشخص شود و وظیفه معینی را برای دستگاههای مرتبط مانند صدا و سیما تعیین میکند.
کاتب همچنین قانون پایدار مدیریت سوانح کشور را برای پیشگیری از حوادث غیرقابل پیش بینی خواند و عنوان کرد: ضروری است برای پیشگیری از خسارات ناشی از حوادث، این قانون هر چه سریع تر در دستور کار قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دولت باید لایحه دائمی تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور را با لایحه مدیریت سوانح کشور ادغام و به همراه پیشنهادات کمیسیون عمران به مجلس ارائه کند.
علیاصغر یوسفنژاد نماینده مردم ساری در شورای اسلامی نیز در این رابطه اظهار داشت: باید قبل از وقوع حوادث طبیعی به منظور پیشگیری، شرایطی فراهم شود تا دستگاههای متولی غیردولتی و مرتبط بتوانند از وقوع آنها جلوگیری کنند.
وی افزود: پس از تهیه گزارش کمیسیون عمران مجلس لازم است این کمیسیون به موارد 27 گانه اشاره شده در گزارش عمل کرده و به کار گیرد تا طی آن شرایط پیشگیری و جلوگیری از این حوادث به عمل آید.
یوسف نژاد همچنین تاکید کرد که پیشگیری و تامین اعتبار برای جلوگیری از حادثه مهم تر از اختصاص بودجه برای جبران خسارات است.