کد خبر:۶۰۸۷۹۸
طهرانچی:

جایزه مصطفی(ص) سطح خود را به عنوان عالی‌ترین مرتبه جایزه دانشمندان مسلمان حفظ کند

رئیس کمیسیون تخصصی علوم پایه شورای عالی عتف گفت: جایزه مصطفی(ص) اگر می‌خواهد سطح خود را به عنوان عالی‌ترین مرتبه جایزه دانشمندان مسلمان یا جایزه‌ای علمی در تمدن آینده نوین اسلامی حفظ کند، باید حریم خود را پاس بدارد؛ عنوان این جایزه باید به عنوان یک جایزه بی‌نظیر حفظ شود.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس کمیسیون تخصصی علوم پایه شورای عالی عتف به لزوم حفظ حریم جایزه مصطفی(ص) اشاره کرد و افزود: جایزه مصطفی(ص) اگر می‌خواهد سطح خود را به عنوان عالی‌ترین مرتبه جایزه دانشمندان مسلمان یا جایزه‌ای علمی در تمدن آینده نوین اسلامی و یا حتی جایزه‌ای در سطح کشورهای اسلامی حفظ کند، باید حریم خود را پاس بدارد و عنوان این جایزه به عنوان یک جایزه بی‌نظیر باید حفظ شود.


وی افزود: من تاکنون شاهد مشکلات زیاد و عمیقی در مسابقات دانش‌آموزی بودم. یکی از بزرگترین مشکلات نظام آموزشی این است که ما در این نظام، تقریبا نوآوری را در دانش‌آموزان و در رشته‌هایی که به آنها آموزش می‌دهیم، عقیم می‌کنیم و به عبارتی تفکر و نوآوری در دانش‌آموزان ما از بین می‌رود.


عضو هیئت علمی و رییس سابق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه تاکید کرد: در حوزه‌هایی که به دانش‌آموزان تدریس نمی‌شود، شاهد بروز خلاقیت و نوآوری آن‌ها هستیم. متاسفانه، نظام آموزشی ما در بطن یک نظام عقیم‌کننده خلاقیت و فناوری است لذا صرفا با برگزاری مسابقات، دانش‌آموزان با چالش نوآوری مواجه هستند.


وی با اشاره به آسیب‌شناسی نظام آموزشی کشور ادامه داد: اگر قرار است، فعالیتی در زمینه پژوهش محور شدن دانش‌آموزان انجام شود، باید به این آسیب شناسی توجه نمود تا نتیجه آن، باورکردن اندیشه و تفکر دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف نظیر فیزیک، شیمی و زیست خواهد بود.


طهرانچی با اشاره به تقلب علمی تاکید کرد: یکی از بحث‌های جدی در زمینه پژوهش، تقلب است. برخی از دانش‌آموزان برای شرکت در مسابقه کپی‌برداری می‌کنند و ایده‌ها خلاقانه نیست.


وی با تاکید براینکه خلاقیت، حلقه گمشده این نظام است، افزود: باید  موضوع خلاقیت را جدی‌تر دانست همچنین دانش‌آموزان باید بدانند که دانشمندان چگونه دانشمند شدند و اندیشه چگونه به حرکت درآمده و عملی می‌شود. لذا موضوعات آسیب‌شناسی و تحلیل، موضوعات مهمی است که در مسابقات هم باید به آن توجه شود و بر این اساس برگزار شود.
رییس سابق دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور جکی یینگ تاکید کرد: مسلما تشویق دانش‌آموزان و اعطای جایزه،‌ موجب ترغیب آنها به حضور فعال‌تر در پژوهش می‌شود.


گفتنی است، مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور جکی یینگ، با هدف ایجاد زمینه رشد استعدادهای درخشان و ترسیم افق‌های جدید در اذهان جامعه دانش‌آموزی و مشارکت مراکز آموزشی، توسط دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) برگزار می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار