اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد حسین زاده لطفی گفت: هدف از برگزاری آزمون های استاندارد زبان انگلیسی، توانمندسازی دانشجویان دوره دکتری به منظور دسترسی آنان به منابع علمی و روز دنیا و توسعه ارتباطات جهانی است، به طوری که فارغ التحصیلان موفق به چاپ و انتشار نتایج کار تحقیقاتی و پژوهشی خود در یکی از ژورنال های معتبر شوند.
وی با بیان اینکه هر دانشجوی دکتری پیش از ورود به دوره تخصصی باید نمره استاندارد زبان انگلیسی مورد تایید دانشگاه محل تحصیل است را کسب کند، افزود: به همین منظور تمامی دانشگاه های کشور آزمون های استانداردی را برای خود تعریف کرده و به دانشجویان تاکید می کنند که در این آزمون های استاندارد شرکت کنند، این آزمون ها شامل TOLIMO، MSRT، IELTS، TOFEL، MCHE، EPT و غیره است.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه تعیین حدنصاب نمره قبولی در این آزمون ها در اختیار دانشگاه ها است، تاکید کرد: دانشگاه آزاد نیز برای هریک از این آزمون ها حد نصاب قبولی را تعریف کرده و به تمامی دانشجویان دکتری فرصت داده تا پیش از شرکت در آزمون جامع در یکی از آزمون های تخصصی زبان که مورد تایید دانشگاه است، شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنند.
حسین زاده لطفی ادامه داد: این فرآیند در تمام دانشگاه ها در حال اجراست و حداکثر فرصتی که دانشگاه ها به دانشجویان می دهند تا نمره قبولی در آزمون زبان مربوطه را ارائه کنند تا پیش از امتحان جامع است.
وی آزمون ای پی تی دانشگاه آزاد اسلامی را مطابق با آزمون های استاندارد زبان عنوان کرد و افزود: برای برگزاری هر آزمون منابع در اختیار داوطلبان قرار داده می شود و همچنین پس از آزمون سوالات و کلیدها نیز منتشر می شود، بنابراین سعی شده تا به استانداردهای جهانی موجود در آزمون های زبان نزدیک شویم.
معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رعایت استانداردها در آزمون ای پی تی این دانشگاه باعث شده تا بسیاری از دانشگاه های دولتی این آزمون را به رسمیت شناخته و در صورت قبولی دانشجو در آن، نمره کسب شده مورد تایید دانشگاه مقصد بوده و نیاز به شرکت در آزمون دیگری نیست.
حسین زاده لطفی اظهار داشت: همچنین سازمان سنجش نیز آزمون ای پی تی دانشگاه آزاد اسلامی را در دفترچه آزمون دکتری تخصصی خود به عنوان یکی از آزمون های معتبر معرفی کرده و این موضوع به دلیل رعایت استانداردها از سوی دانشگاه است.
وی گفت: محور سوالات این آزمون شامل واژگان(۲۵ نمره)، دستور زبان( ۴۰ نمره)، درک مطلب شامل خواندن و درک متون( ۲۰ نمره)، درک مطلب با کلمات حذف شده (۱۵ نمره) است.