اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* تحلیل گذشته و واکاوی راه رفته گذشتگان همواره باعث روشن شدن مسیرهای پیش روی ما و پرداختن هزینه های کمتر در پیشروی آینده ما می شود.
تکذیب کنندگان و دشمنان پیامبران پیشین، پس از مبعوث شدن آخرین پیامبر و اتمام حجت خداوند بر بندگان دوباره به دشمنی خود ادامه دادند؛ اما قطعا آنچه از انسجام دشمن مهمتر بوده انسجام و خلوص خودی هاست به طوریکه پیامبر در یکی از جنگ هایش تعدادی از سربازان خود که دینی یهودی داشتند و پس از فتح خیبر به سربازان اسلام پیوسته بودند را از لشکر خود اخراج می کند؛ چرا که در مقابل دشمن کیفیت در اولویت است تا کمیت.
پیامبر عظیم الشان اسلام درحقیقت با این صف آرایی به نسل های بعد از خود درس داد که تا از درون منسجم نباشید بردشمن پیروز نخواهید شد.
اما پس از پیامبر به دلایل نشناختن ارزش های مبنائی اسلام و نگاه ظاهری به دین، نشناختن صحیح دشمن، نشناختن جایگاه ولایت پیامبر و مولای پس ازآن بزرگوار و در نهایت تحرکات و برنامه ریزی قوی دشمن، این انسجام متلاشی شد و اسلام از درون آشفته شد تا حتی دشمنان خونی پیامبر و مسلمانان در حکومت پس از پیامبر قرب و منزلت یافتند و به مناسب حکومتی نصب شدند.
در این دوران دشمن جان تازه ای گرفت و با نفوذ خود در مناسب مختلف و ریشه دواندن و منحرف کردن جریان ها مختلف مردم از راه اصلی، تزلزلی در جبهه اسلام پدید آورد که نقش خواص بی بصیرت، صدارت طلبان و زر اندوزان در آن بسیار چشمگیر بود.
پس از به حکومت رسیدن امام علی(ع) دشمنان اسلام دیگر کافران و مشرکان نبودند بلکه مسلمانان و خواصی بودند که در این چند سال به انحرافی جدی با پیامبر رسیده بودند.
کفر همان کفر و اسلام همان اسلام بود؛ اما آنچه جبهه دشمن را از بیرون مرز به داخل کشانده بود خودی هایی بودند که سیره پیامبر را به فراموشی سپرده بودند و در کنار نظر پیامبر و ولی فقیه زمان برای خود و نظر خود جایگاه قائل شده بودند تا دشمن از این اختلاف سو استفاده کند و در خاموشی به نفوذ مشغول شود.
این نفوذ و اختلاف تا آنجا کشانده شد که ولی فقیه زمان شهید شد و حکومت اسلامی به کلی از جامعه رخت بر بست و تلاش های بعدی ائمه معصوم هم نتوانست کاری از پیش براورد و کفر علم پیروزی خود را برافراشت.
حال پس از۱۴۰۰ سال کفر همان کفر و اسلام همان اسلام است و تا تاریخ ادامه پیدا کند همین خواهد بود، اما آنچه درس تاریخی باید باشد انسجام جبهه خودی و فراموش نکردن سیره ولی فقیه و پیامبر است.
شناخت صحیح دشمن، شناخت تحرکات دشمن، شناخت جایگاه ولی فقیه، درگیر لذت های دنیا نشدن و... همواره خصلت هایی است که جبهه خودی را از نفوذ دشمن بیمه میکند چرا که خنجر از روبرو قابل دفاع است اما خنجر از پشت نه.
علی نیک آیین- دبیر سیاسی سابق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است