محمدرضا حیدری، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صاحبنیوز، با اشاره بهاصطلاح «آتش به اختیار» که رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان با ایشان مطرح فرموده بودند، اظهار کرد: اگر به محتوای کلامهایی که در آن روز بیان شد، همچنین سیره امام (ره) و رهبری توجه نماییم مشاهده میشود که رعایت قانون در جمهوری اسلامی همواره تأکید شده است.
محمدرضا حیدری بابیان اینکه این اصطلاح هیچ منافاتی با اجرای قانون ندارد، گفت: بهطور طبیعی در برخی از جاها این امکان وجود دارد که یک مجری قانون یا نهاد دولتی دریکی از حوزهها همچون فرهنگ، اقتصاد یا … به وظایف خود بهدرستی عمل نکنند یا اینکه غفلت بورزند یا خود را به خواب بزنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: در اینجا گروههای دانشجویی که نخبگان، دلسوزان جامعه و بازوان توانمند نظام هستند بهعنوان افسران فرهنگی و جنگ نرم در قابل تشکلهای دینی، سیاسی، فرهنگی و … باید در وسط میدان باشند و در تلاش برای رفع کاستیها و یا احیاناً اختلالات، انحرافات و اشتباهات باشند.
وی با اشاره به مثالی گفت: در قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ظرفیتی بهعنوان تشکیل سازمان مردمنهاد در آن وجود دارد که این سازمان میتواند نظارت بر مقولههای فرهنگی یا مبارزه با فساد اداری را بهعنوان وظایف خود قرار دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با تصریح اینکه سیستمهای بروکراسی دارای آسیبها و آفتهای زیادی است، اظهار کرد: تنبلی، ناکارآمدی و فساد اداری ازجمله عواملی هستند که باعث رنجش مردم میشود.
وی بابیان اینکه دانشجویان در این زمینه میتوانند مطالبه گر باشند و کار فکری و علمی برای رفع آن انجام دهند، گفت: دیگر نباید منتظر بنشینند و خود را معطل فلان نهاد کنند یا اینکه فقط بنشینند و ببینند موضع رهبری چیست و آنگاه قدم بردارند، ایشان مبانی و اصول را مشخص کردهاند تا افراد از طریق صحیح برای رفع یک معضل یا پیشبرد صحیح یک کار گام بردارند همچنان که دین مبین اسلام هم مسائل را معین کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: یک جامعه پویا باید بتواند مانند یک سیستم ایمنی خود را در مقابل ناکارآمدی، اختلال، فساد و انحراف واکسینه بکند و این از اقتضائات چنین جامعهای است.
وی گفت: جوانان باید در نقش گلبولهای سفید ارگانیسم اجتماع یعنی جامعه حاضر شوند و باوجود آنها جامعه از کجیها، فسادها، خطاها و … ایمنی پیدا میکند، خودشان هم خودجوش عکسالعملهایی را نشان دهند و منتظر ننشینند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: فرض بر این نیست اگر کسی بخواهد حرف حق خود را اثبات کند با مشت، لگد و اینها وارد شود بلکه میتواند در قالب یک کار فرهنگی ایجابی یا گزارش به یک مرجع و مقام مسئول برای رفع یک اختلال قدم بردارد.
وی تأکید کرد: به نظر بنده اصطلاح «آتش به اختیار» که رهبری فرمودند یعنی افراد ضابطهمند، قانونمند و در مسیر مبانی دینی برای پیشبرد دقیق و صحیح اهداف و آرمانهای انقلاب کوشا باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بابیان اینکه هرگونه سوءاستفاده از تعابیر رهبر معظم انقلاب ممنوع است، گفت: شاید گروههایی هم پیدا شوند که به دنبال سوءاستفاده از تعابیر رهبری برای دستیابی به مقاصد خودشان ازجمله قدرت، ثروت و تأمین خودآگاه یا ناخودآگاه منافع بیگانه باشند که این امری مذموم است.