اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ چهل و هفتمین کنکور سراسری در روزهای ۱۵ و ۱۶ تیرماه در سراسر کشور برگزار شد؛ روزهایی که برای داوطلبین و خانواده های آنها، روزهای سرنوشت سازی به شمار می آید.
با برگزار شدن آزمون سراسری، غول کنکور که از ۱۵ تیر ماه حضورش در هر شهری حس می شد، بار دیگر به غار انتظار رفت تا با تابستان ۹۷، دوباره خودی نشان دهد. اتفاقات و حاشیه های این دو روز را با هم مرور می کنیم.
شاید آن دسته از داوطلبانی که سخنان مشاوران و رسانه ها را برای حضور به موقع در حوزه امتحانی پشت گوش انداختند، فکرش را هم نمی کردند که ترافیک سنگین اطراف حوزه های امتحانی؛ خصوصا دانشگاه ها آنها را مدت زیادی معطل کند.
با این حال با حضور پلیس راهنمایی و رانندگی، مشکلات ترافیکی در خیابان های منتهی به حوزه های امتحانی، مدیریت شد تا داوطلبین، نگرانی برای حضور به موقع نداشته باشند.
پس از بسته شدن درب حوزه های امتحانی، فرآیند آزمون به طور هماهنگ در ۳۷۲ شهرستان و ۲۳ کشور خارجی آغاز شد. این آزمون ۹۳۰هزار داوطلب داشت که شامل ۵۹ درصد از بانوان و ۴۱ درصد از مردان می باشد. گروه آزمایشی علوم تجربی دارای بیشترین تعداد داوطلب بود که تعداد این افراد ۵۸۰ هزار نفر می باشد.
پس از آن به ترتیب رشته علوم انسانی با ۱۸۴ هزار نفر و رشته علوم ریاضی با ۱۴۸ هزار نفر در رده های بعدی قرار دارند و برای گروه هنر با احتساب علاقه مندی ۶۱ هزار نفر و در گروه آزمایشی زبان ۱۱۹ هزار نفر داوطلب در این آزمون شرکت دارند.
ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش نیز در روز برگزاری آزمون از آموزشکده فنی و حرفه ای ولیعصر(عج) بازدید کرد و پس از این بازدید در جمع خبرنگاران، از آسانتر شدن سوالات کنکور خبر داد.
خدایی علت این امر را پایین بودن نمرات داوطلبین در سال های گذشته دانست و گفت: با بررسی های علمی متوجه شدیم که به علت سخت بودن آزمون، داوطلبان نمرات پایین خصوصا در رشته ریاضی کسب می کردند ؛ که برهمین اساس سوالات امسال به احتمال زیاد برای داوطلبین آسانتر خواهد بود؛حال باید دید داوطلبان چه نظری دارند.
مسنترین و جوانترین داوطلب کنکور چه کسانی هستند؟
طبق گفته خدایی، مسن ترین داوطلب با نام سید محمد مشرفی از گلپایگان در گروه آزمایشی علوم انسانی به رقابت با سایر داوطلب می پردازد که این داوطلب با ۸۶ سال سن، مسن ترین داوطلب معرفی شده است.
کوچک ترین داوطلب نیز از تهران و در گروه آزمایشی علوم تجربی با نام هلیا حسینی متولد سال ۱۳۸۱ می باشد، که با ۱۵ سال سن در این آزمون شرکت کرده است. این داوطلب توانسته با گذراندن جهشی سه سال از سال های تحصیل در مدرسه، جوان ترین داوطلب آزمون سراسری سال ۹۶ شناخته شود.
از چشمان منتظر و نگران پدران تا مادرهای تسبیح به دست
در حالی که داوطلبین مشغول تست زدن و محک اطلاعاتشان بودند، خانواده های منتظر و جشم به راه برای موفقیت فرزندانشان دعا می کردند.
والدین داوطلبین اطراف حوزه های انتحانی حضور داشتند و هرکس به روشی، برای نتیجه بهتر فرزندش دعا می کرد.
پدران منتظر و بی قرار چشم به راه دوخته بودند تا با پایان آزمون، فرزندشان را سریع تر از دیگران پیدا کنند و از همان فاصله، مهر تایید خوب بودن آزمون را از بچه کنکوریشان بگیرند.
مادران هم قرآن و مفاتیح به دست، دعا می کردند که نتیجه تلاش های فرزندانشان به بار بنشیند.
اما بشنوید از اوضاع کنکوری ها در جلسه آزمون
اما در جلسه کنکور داوطلبانی بودند که تشویش و نگرانی، مانع از ادامه بی وقفه آزمون می شد و حتی برخی از داوطلبین، دچار افت فشار شدند.
برخی هم با تجهیزات کامل آمده بودند تا مبادا نقطه ای، از پاسخ درست منحرفشان کند.
بعضی از داوطلبین هم خسته بودند و کنکور را بهترین فرصت برای تلافی کم خوابی شب گذشته می دانستند.
در هیاهوی کنکور و تشویش شهر از این رویداد مهم، کسانی هم بودند که پای اراده شان قوی تر از پای زمینی، آنها را به رقابت کشانده بود.
کسانی که هر چند در ظاهر، کم توانی هایی دارند، ولی برای هدفشان می جنگند.
حالا؛
باید منتظر مرداد بود تا با اعلام نتایج اولیه، مرداد داغ پر التهاب تر از ماه های دیگر تابستان شود و داوطلبان، نیمه دوم راه را طی کنند تا از خوان هفتم کنکور نیز به سلامت عبور کنند.