اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روسای پژوهشکده آموزش از دور، مرکز مطالعات حقوقی، مرکز مطالعات مدیریت، مرکز آموزش زبان فارسی و دانشکده های علوم تربیتی، ادبیات و زبانهای خارجی، علوم پایه، الهیات، علوم اجتماعی، اقتصاد و مدیریت، مهندسی، کشاورزی و هنر دانشگاه پیام نور در نامه ای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهور؛ خواستار توقف طرح تغییر اساسنامه این دانشگاه شدند.
در بخشی از این نامه آمده است:
اگر نظام آموزشی دانشگاه به صورت غیر حضوری تعریف شود تبعات سنگینی در پی خواهد داشت. نکته اول اینکه درحال حاضر دانشگاه دارای بیش از ۲۵۰ استاد تمام و دانشیار و ۱۳۰۰ استادیار است در صورت غیر حضوری شدن دانشگاه طبق آیین نامه های وزارتی این دانشگاه نخواهد توانست دوره دکتری داشته باشد.
بنابراین اساتید یاد شده فرصت تربیت دانشجوی دکتری را از دست داده و لاجرم جنبه پژوهشی دانشگاه تضعیف شده و شمار مقالات منتشر شده کاهش یافته و در نهایت رتبه دانشگاه از لحاظ پژوهشی به میزان قابل توجهی سقوط خواهد کرد.
ضمنا بر طبق اصول حاکم بر هیات ممیزه دانشگاه، بسیاری از اعضای هیات علمی را از ارتقا مرتبه محروم خواهد کرد.
نکته دوم این که دانشگاه نخواهد توانست در بسیاری از رشته های فعلی خود که دارای مجوز از مراجع ذی ربط هستند، دانشجو جذب کند چراکه هیچ داوطلبی حاضر نیست رشته های مهندسی، هنر یا رشته هایی که نیاز به آزمایشگاه و تعامل حضوری با استاد دارد را در این دانشگاه انتخاب کند.
نکته سوم اینکه با کاهش شدید جذب دانشجو، بسیاری از اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه امنیت شغلی خود را از دست داده و قطعا این امر منجر به بحران اجتماعی خواهد شد.
در این حالت دولت برای رفع مشکل باید دانشگاه را از یک نهاد شهریه بگیر تغییر داده و تمامی هزینه های دانشگاه را تقبل کند که این امر بار سنگینی را بر دوش دولت خواهد افکند.