به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی صولی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی از پیگیریهای حزب متبوعش در عضویت «حزب اسلامی کار» در کمیته دائمی ICAPP خبر داد گفت: در سال های گذشته، حزب موتلفه اسلامی با ارائه درخواست رسمی برای عضویت در کمیته دائمی کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی، بر اساس رای اکثریت اعضای این کمیته به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران، در تمامی فعالیت های ارکان اصلی و نهادهای فرعی آی کپ حضوری منسجم، پیوسته و فعال داشته است. در پی مصوبه اخیر و بر اساس درخواست حزب اسلامی کار از دبیرخانه ICAPP برای عضویت در کمیته دائمی این سازمان نیز، حزب موتلفه اسلامی با اطلاع از این موضوع، تمام تلاش خود را برای تسریع در روند تصویب این درخواست به کار گرفت.
وی افزود: بر اساس پیگیری های حزب موتلفه اسلامی، این درخواست در دستور کار بیست و هفتمین نشست کمیته دائمی در سئول کره جنوبی قرار گرفت و با حضور آقای سرمدی معاون بین الملل حزب اسلامی کار، این پیشنهاد با اکثریت آراء به تصویب رسید. بر این اساس از این پس، آقای سرمدی به نمایندگی از حزب اسلامی کار به عنوان دومین نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست های کمیته دائمی و دیگر فعالیت های گسترده ICAPP مشارکت خواهند داشت.
معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به حضور و فعالیت ۱۰ساله حزب موتلفه اسلامی در این سازمان بین المللی تاکید کرد: حزب موتلفه اسلامی در تمام سال های حضور و فعالیت در ICAPP تلاش کرده است تا فارغ از هرگونه موضع سیاسی و جناحی، مدافع منافع ملی و بیانگر اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باشد. همچنین همواره در همه دوره ها و در طول فعالیت همه دولت ها، برای حضور و فعالیت دیگر احزاب و سازمان های مرتبط در جمهوری اسلامی ایران با ICAPP فارغ از گرایش سیاسی و جناحی آنان تلاش کرده ایم، همانگونه که در مسائل داخلی نیز همیشه معتقد و ملتزم به گسترش گفتگوی سیاسی و تعامل سازنده با همه جریان ها و از جمله احزاب اصلاح طلب در خصوص منافع ملی بوده ایم.
صولی با تشریح حمایت های حزب موتلفه اسلامی از تقویت همکاری میان آی کپ و مجمع پارلمان های آسیایی که مقر آن در تهران و مجلس شورای اسلامی قرار دارد، تصویب عضویت ناظر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ICAPP را کمک به برقراری تعاملی سازنده میان دبیرخانه آی کپ با بسیاری از نهادها و دستگاه های مرتبط در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و معرفی ظرفیت آی کپ به دیگر احزاب کشورمان دانست و گفت: بسیار خرسند هستیم که از میان احزاب اصلاح طلب جمهوری اسلامی ایران، امکان عضویت یکی از احزاب موثر این جریان سیاسی در این سازمان بین المللی فراهم شده است. این حضور سازنده خواهد توانست جلوه گویایی از انسجام درونی احزاب اصلی جریان های اصیل سیاسی جمهوری اسلامی ایران در قبال منافع ملی و موضوعات اساسی کشور در صحنه بین المللی باشد.
وی تصریح کرد: همان گونه که بارها تاکید کرده ایم، ظرفیت حضور و فعالیت در ICAPP برای همه احزاب سیاسی کشور وجود دارد و حزب موتلفه اسلامی همچنان آمادگی دارد تا بر اساس قوانین ICAPP، نسبت به حضور و مشارکت همه احزاب قانونی کشور در فعالیت های این سازمان مهم بین المللی، تشریک مساعی کند. البته بر اساس این قوانین، احزاب متقاضی همکاری می بایست از ظرفیت های مشخص سیاسی و شرایط و امکانات مناسبی برخوردار باشند.
معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اظهارات یکی از مسئولین خانه احزاب مبنی بر اینکه باید از طرف جمهوری اسلامی ایران خانه احزاب در جلسات کمیته دائمی ICAPP حضور داشته باشد، خاطرنشان کرذ: به نظر می رسد لازم است تا در خصوص ضوابط و قوانین ICAPP اطلاع رسانی دقیق تر و بیشتری انجام شود، چرا که این سازمان دارای ارکان و بخش های مختلفی است. بر اساس ساختار ICAPP، فقط احزاب سیاسی برخوردار از شرایط خاص می توانند به عضویت کمیته دائمی درآیند و نهادهای مدنی، یا صنفی و …، نمی توانند به عضویت کمیته دائمی درآیند. خانه احزاب نیز بر اساس اساسنامه آن، یک حزب سیاسی نیست، بلکه یک نهاد مدنی است.
صولی گفت: البته بدیهی است که همه احزاب دارای شرایط و نیز خانه احزاب و یا حتی سازمان های غیر دولتی و یا نهادهای عمومی وسازمان های مردم نهاد، می توانند در نشست های مجمع عمومی و یا دیگر برنامه های ICAPP ،غیر از کمیته دائمی، حضور فعال داشته باشند و حزب موتلفه اسلامی نیز به عنوان عضو کمیته دائمی و فارغ از هرگونه گرایش سیاسی، مثل گذشته و مواردی که اشاره شد و یا همانند همین موضوع اخیر، آماده هرگونه حمایت، کمک و مساعدت در این خصوص می باشد.
وی در پایان تاکید کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی آمادگی داریم تا تجربیات گسترده خود در عرصه روابط بینالمللی و دیپلماسی حزبی را از طریق گفتگوهای دوجانبه با همه احزاب و گروه های سیاسی کشور و نیز از طریق کمیته بینالملل خانه احزاب، به اشتراک بگذاریم و متقابلا، از نظرات سازنده و ظرفیت های ارزنده آنان در تعریف، توسعه و پیشبرد همکاری های مشترک بین المللی احزاب ایرانی در مسیر تحقق و توسعه دیپلماسی حزبی جمهوری اسلامی ایران، بهرمند شویم.