اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمدمهدی حیدری، دبیر جامعه اسلامی داشنجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، گفت: شورای فرهنگی دانشگاه ها که معمولا متشکل از معاونین رئیس دانشگاه و مسئول بسیج اساتید و بسیج دانشجویی و دبیر هم اندیشی اساتید و مسئول نهاد رهبری و نماینده بزرگترین تشکل دانشجویی است، درمورد برنامه های فرهنگی دانشگاه و مسیر فضای فرهنگی حاکم بر دانشگاه تصمیم گیری می کند. به استثنای نماینده بزرگترین تشکل دانشجویی(که به صورت متغیر در این شورا حضور دارد و هرسال امکان عوض شدنش وجوددارد) ما بقی اعضای شورای فرهنگی ثابت هستند.
وی افزود: تا حدود دو ماه پیش دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی، به عنوان نماینده بزرگترین تشکل دانشجویی در شورای فرهنگی این دانشگاه بود؛ اما دوماه پیش، دانشگاه در اقدامی عجیب و کاملا غیر قانونی اقدام به یک نظرخواهی اینترنتی از دانشجویان جهت تعیین بزرگترین تشکل دانشجویی کرد و طبق آن نماینده جامعه اسلامی از شورا حذف و نماینده تشکل دیگری جایگزین آن شد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: جالب است که هیچ اطلاعی به دبیران تشکل ها در مورد این نظر سنجی داده نشد،(حداقل مطمئنم به دبیران تشکل های ارزشی و انقلابی هیچ اطلاعی از سوی معاونت فرهنگی داده نشد).
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: در مورد نماینده بزرگترین تشکل دانشجویی دانشگاه در «آیین نامه و دستورالعمل های اجرایی تشکل های اسلامی و کرسیهای آزاد اندیشی» مکانیسم و روش تعیین بزرگترین تشکل به صورت کاملا روشن و شفاف و بدون هیچگونه ابهامی مشخص و به آن تصریح شده است.
حیدری ادامه داد: این آیین نامه که مصوب هیئت نظارت کل وزارت علوم می باشد، تصریح کرده است که بزرگترین تشکل، تشکلی است که بیشترین "اعضا" را دارد. در ادامه نیز ذکر شده است که ملاک تعداد اعضا نیز تعداد افراد شرکت کننده در انتخابات سالانه شورای مرکزی تشکل خواهد بود و البته انتخاباتی ملاک سنجش تعداد اعضا است که محدود به لیست اعضای تشکل باشد، نه انتخابات آزاد یعنی فقط اعضای تشکل حق رای داشته باشند.
وی گفت: طبق متن این آیین نامه، تشکل بزرگ باید از همین روش که قانون به آن تصریح کرده است، تعیین شود و قطعا هر روشی غیر از آن دور زدن قانون و بهره برداری سلیقه ای و جناحی از قانون خواهد بود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: نظرسنجی اینترنتی از عموم دانشجویان هیچ وجاهت قانونی ندارد و کاملا با مکانیسم قانونی در تعارض است و قطعا نتیجه آن باز شدن باب سلیقه ای کردن و دور زدن قانون در دانشگاه خواهد بود.
حیدری گفت: اصلا زیبنده مسئولان دانشگاه رازی که شعار قانونمداریشان گوش فلک را کر کرده است، نیست که با قانون سلیقه ای و جناحی برخورد کند و هروقت اجرای قانون بر وفق مرادشان بود، همه را دعوت به اطاعت از قانون کنند و جایی که قانون منافع حزبی و جناحی متصدیان اصلی امر در دانشگاه را فراهم نکند، خیلی راحت آن را نقض کنند و دور بزنند.
وی تصریح کرد: خواست تشکل ارزشی جامعه اسلامی این نیست که ما باید حتما در شورای فرهنگی بمانیم.؛ اعتراض ما این است که دانشگاه معتبری مثل رازی چرا باید به این راحتی نقض قانون کند و مدیریت حزبی و جناحی در آن جریان داشته باشد؟!
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه بیان داشت: ما چندین مرتبه پیگیر دیدار با رئیس دانشگاه در مورد صحبت کردن درخصوص این قضیه بودیم؛ اما متاسفانه رئیس دانشگاه اصلا نپذیرفت با ما دیدار داشته باشد و گویا هیچ شانی برای بعضی تشکل ها قائل نیست، این در حالی است که قبلا رئیس دانشگاه با تشکلی که به صورت کاملا غیرقانونی جایگزین جامعه اسلامی در شورای فرهنگی شده (انجمن فرهنگ و سیاست) دیدار داشته و حضور در آنان در شورای فرهنگی را تبریک گفته است.
حیدری با بیان اینکه عملکرد مسئولین دانشگاه رازی از دو حالت خارج نیست، گفت: یا رییس دانشگاه و متصدیان امور در دانشگاه از محتوای آیین نامه ها و روند تصویب و لازم الاجرا بودن آن ها که خود باید مجری آنها باشند، اطلاع چندانی ندارند و یا اطلاع دارند؛ ولی چون ممکن است منافع حزبی و جناحی متصدیان امور در دانشگاه را تامین نکند، خیلی راحت از تمکین به این قوانین سرپیچی می کنند!
وی خاطرنشان کرد: در هردو صورت، برای مسئولین اصلی دانشگاهی چون دانشگاه رازی کرمانشاه که یکی از دانشگاه های مهم و باسابقه کشور است، مایه تاسف است که از قوانین و آیین نامه هایی که قرار است خودشان مجری آن ها باشند و بر پایه همین قوانین با تشکل ها ارتباط داشته باشند، اطلاع چندانی نداشته باشند و یا بخواهند عامدانه از آن سرپیچی کنند.