به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دولتوزیری» سخنگوی وزارت دفاع افغانستان درباره اعزام سربازان تازهنفس آمریکایی به افغانستان اعلام کرد که این سربازان قرار است برای ارائه مشاوره و آموزش به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به این کشور اعزام شوند.
وی اظهارداشت که «موضوع اصلی این است که ما به حضور نیروهای خارجی در میدانهای جنگ نیازی نداریم بلکه نیروهای خارجی باید به ارائه مشاوره و آموزش نیروهای افغان ادامه دهند، ما به تسلیحات جدید و ایجاد واحدهای نظامی بیشتری نیاز داریم».
وزیری گفت: آمریکا و ناتو قرار است تا متناسب با نیازهای افغانستان مشاوران و متخصصان نظامی خویش را به این کشور اعزام کند.
سخنگوی وزارت دفاع افغانستان تصریح کرد: با همکاری نیروهای خارجی، تعداد نیروهای ویژه افغان دو برابر خواهد شد، واحدهای متعددی در نیروهای هوایی ایجاد و نیروهای نظم عمومی پلیس نیز در ارتش ادغام میشوند.
وی با بیان اینکه نیروهای خارجی در خصوص ارتقا توانمندی بخش اطلاعاتی ارتش و واحد فنی نیروهای افغان تلاش خواهند کرد، گفت: در نشست بروکسل سازمان ناتو و فرماندهان آمریکایی متعهد شدند تا متناسب با نیازهای نیروهای امنیتی افغان، نظامیان متخصص خود را اعزام کنند.
چند روز قبل «وال استریت ژورنال» از اختلافات بین مقامات ارشد آمریکایی بر سر تعیین رویکرد نهایی واشگنتن در قبال افغانستان خبر داد.
این روزنامه آمریکایی در حالی تاکید کرده که اعمال فشار بر پاکستان و مذاکرات با طالبان دو موضوع اساسی اختلاف بین مقامات آمریکایی هستند که دولت افغانستان همواره خواستار رسیدگی آمریکا و جامعه جهانی به نقش اسلامآباد در بیثباتی افغانستان شدهاند.
با این وجود قرار است تا در هفته آینده بنا بر اظهارات وزیر دفاع، استراتژی جنگی آمریکا در قبال افغانستان با ابعاد منطقهای و نظرداشت به نقش اسلامآباد در این کشور اعلام شود.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی گرچه دونالد ترامپ رسما اختیارات تعیین میزان افزایش سربازان آمریکایی در افغانستان، عراق و سوریه را به ژنرال «ماتیس» سپرده اما «مکمستر» مشاور امنیت ملی آمریکا بافرستادن یاداشتی محرمانه از اعمال محدودیت بر تعداد اعزام سربازان آمریکایی به مقامات ارشد آمریکایی خبر داده است.
گفته میشود که کاخ سفید تنها مجوز اعزام سه هزار و 900 سرباز آمریکایی بیشتر برای افغانستان را به ژنرال ماتیس داده است.