آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۰۴۰۲
آخوندزاده:

آینده بازار سلول‌های بنیادی در دنیا بازار ۱۷ میلیارد دلاری است/ اگر پیشرفت نکنیم سهمی از این بازار نداریم

قائم مقام و مشاور عالی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بازاری که برای سلول‌های بنیادی در دنیا در نظر گرفته شده بازار ۱۷ میلیارد دلاری است که اگر در این حوزه پیشرفت نکنیم احتمالا مشکلات زیادی در آینده برای حضور ما در این بازار به وجود می‌آید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاهین آخوندزاده، قائم مقام و مشاور عالی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: اگر نگاهی به بحث تولید علم در ایران داشته باشیم متوجه می‌شویم که براساس پایگاه اسکوپوس در طول بیست سال گذشته رشد قابل توجهی در علم ایران احساس می‌شود علی رغم اینکه در برخی مسائل به خصوص جنگ تحمیلی و تحریم‌ها می‌توانست اثر منفی روی این رشد بگذارد علی رغم اینکه تحریم‌های اقتصادی را داشتیم و این تحریم‌ها در امور مختلف تاثیر گذاشته بود؛ اما رشد علمی ایران با منابع مالی محدود بر همه دنیا آشکار است.
وی افزود: ستاری تاکید زیادی بر بومی سازی دانش داشته و ما توانسته ایم با وجود تحریم‌ها و همه مشکلات نسبت به کشورهای همسایه در زمینه علم و بومی سازی علم پیشتاز باشیم.
قائم مقام و مشاور عالی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: با آنالیز فیلدهای مختلف تولید علم در جهان وضعیت قابل قبول ایران در تولید علم مشخص می‌شود و در حوزه وزارت بهداشت نیز با وجودی که چیزی حدود ۱۲ درصد از منابع مالی برای پژوهش در کشور است ما در حدود ۴۰ درصد تولید کشور را مدیون بخش پزشکی هستیم.
وی تصریح کرد: ایران تقریبا ۳۳۳ هزار مقاله در پایگاه آی اس آی دارد و سهم قابل توجهی از تولید مقالات را در این پایگاه داراست. در رابطه با مقالات حوزه مختلف پزشکی در مقایسه با کشورهای همسایه وضع متوسطی داریم که اقداماتی برای کیفی سازی این مقالات انجام می‌شود. براساس اسکوپوس رتبه ۱۸ سلول‌های بنیادی به ایران اختصاص دارد؛ اما در اچ ایندکس ما پایین‌تر از کشورهای همسایه هستیم؛ اما با برنامه هایی که برای پیشرفت در این حوزه دیده شده می‌توانیم رتبه بهتری را در سال‌های آینده از آن خود کنیم.
وی ادامه داد: بازاری که برای سلول‌های بنیادی در دنیا در نظر گرفته شده بازار ۱۷ میلیارد دلاری است که اگر در این حوزه پیشرفت نکنیم احتمالا مشکلات زیادی در آینده برای حضور ما در این بازار به وجود می‌آید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علم را دیوارکشی نکنیم و همان طور که ستاد سلول‌های بنیادی در معاونت علمی به فعالیت برای پیشرفت در این حوزه می‌پردازد ستاد سلول‌های بنیادی وزارت بهداشت نیز در این حوزه فعال است و امیدواریم بتوانیم تعامل خوبی برای کیفی سازی در حوزه سلول‌های بنیادی داشته باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار