به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالله جاسبی، رئیس شورای سیاست گذاری سومین کنفرانس بین المللی انقلاب چهارم صنعتی در نشست خبری این کنفرانس گفت: در جمهوری اسلامی ایران موفقیت های زیادی در حوزه های مختلف داشتیم و این موفقیت به خاطر حضور توده های عظیم مردم بوده و مهمترین آن انقلاب اسلامی است . حضور فعال و پرشور مردم که با رهبری امام انجام شد و پس از انقلاب هشت سال دفاع مقدس از موفقیت های کم نظیری است، چرا که در دنیا کمتر کشوری است که بتواند هشت سال در مقابل تهاجم مورد حمایت همه قدرت های جهانی مقاومت کند.
وی افزود: ابتدای انقلاب در آموزش عالی منطقه، سرانه دانشجویان کشور ما کمتر از بقیه کشورها بود و در مجموع 140 تا 150 هزار نفر سرانه دانشجویی ما را شامل می شد.، همان طور که می دانید سرانه دانشجویی یکی از معیارهای اصلی پیشرفت یک کشور است، اما امروز سرانه دانشجویی ما در جمهوری اسلامی ایران، اروپا را نیز پشت سر گذاشته و با کشورهایی مثل کانادا و امریکا برابری می کند. علت این امر این بود که در کنار فعالیت های دولتی بار سنگین آموزش عالی به دوش مردم بود که مصداق بارز آن دانشگاه آزاد و پس از آن سایر موسسات غیردولتی می باشد.
جاسبی تصریح کرد: در حال حاضر هم کمتر از ۱۰ درصد دانشجویان موسسات دولتی مستقیما با بودجه دولت تحصیل می کنند و همه این ها به خاطر حضور مردم در صحنه است. امروز نیز دیوارهای بلند کنکور برداشته شده و مجموعه ای عظیم باعث شدند که سطح علمی جامعه ارتقا پیدا کند. امروز یک کشور نمونه در این حوزه هستیم، اما در برخی قسمت ها نیاز به موفقیت بیشتری داریم که مغفول مانده است. مقام معظم رهبری هم روی این مسائل تاکید کردند.
رئیس شورای سیاست گذاری سومین کنفرانس بین المللی انقلاب چهارم صنعتی با اشاره به اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: یکی از حوزه هایی که مغفول مانده اقتصاد است. ما تحصیل کرده ها و سرمایه های انسانی زیادی داریم، ولی در حال حاضر برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به اقتصاد تولیدگرا و مبتنی بر دانش داریم. این کار سخت و پرهزینه است، ولی باید انجام شود؛ وگرنه همه نیروهای جوان بدون استفاده می ماند و این یک زیان بزرگ است.
وی تصریح کرد: کنفرانس نسل چهارم انقلاب صنعتی هم در همین راستا اجرا می شود، چرا که حرکت باید به سمت زیر مولفه های اقتصاد مقاومتی تولید گرا و دانش بنیان باشد و دانشگاه ها کارهای بزرگی نظیر تاسیس شرکت های دانش بنیان کرده اند. همه این ها در مقدمات کار است و باید این ایده ها و ابتکارات و نوآوری ها که هر روز به نمایش در می آید، به کالا تبدیل شود.
جاسبی با تاکید بر استفاده از بخش مردمی گفت: بنا داریم مردم باری سنگین از این بخش اقتصاد غیردولتی را در حوزه تولید گرایی و دانش بنیان برعهده بگیرند؛ البته نمونه این امر را در حوزه ای نظیر نانو تکنولوژی شاهد هستیم که علاوه براینکه جزو چهار پنج کشور برتر هستیم که کالاهایی در این زمینه نیز تولید می کنیم.
رئیس شورای سیاست گذاری سومین کنفرانس بین المللی انقلاب چهارم صنعتی توضیح داد: نسل اول مربوط به اسب بخار، نسل دوم به علوم مکانیک، نسل سوم به الکترونیک و نسل چهارم به اینترنت و فضای مجازی اختصاص دارد؛ که برای نسل چهارم تاکنون دو کنفرانس برگزار شده و این کنفرانس دارای چند ویژگی می باشد.
وی به تشریح ویژگی های کنفرانس پرداخت و گفت: سازمان منظم شامل 16 کمیته و گرایش و نمایشگاه و کارگاه از جمله ویژگی های این کنفرانس می باشد که در روز پنج شنبه در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود و تا جمعه ادامه دارد. روز شنبه نیز در سه شهر مهم صنعتی اصفهان، تبریز و اراک این کنفرانس برگزار می شود. 24 سخنران و متخصص و شخصیت خارجی از اروپا برای این کنفرانس حضور پیدا می کنند که در روز شنبه نیز تعدادی از این افراد در شهرهای صنعتی حضور دارند.
جاسبی ادامه داد: کنفرانس دو سالانه کاریکاتور را داشتیم که چهار دوره آن برگزار شده و دوره پنجم با این کنفرانس ادغام شده و عصر روز پنج شنبه، 22 تیر جشنواره کاریکاتور برگزیدگان خود را می شناسد . در این دو سال گذشته حدود ۱۰۰۰ اثر به این کنفرانس رسیده که دو سوم آن از داخل کشور و یک سوم آن از 54 کشور دنیا بوده است. کار داوری به اتمام رسیده و جوایز نفرات اول تا چهارم روز پنج شنبه اهدا می شود.