مسئول رسانهای طرح سامانه حاتم دانشگاه صنعتی شریف گفت: ایده ایجاد این سامانه از جایی نشات گرفت که دانشجویان فکر کردند جای خالی چیزی برای مرتبط کردن مردم علاقهمند به کارهای خیرخواهانه و موسسات خیریه وجود دارد به همین خاطر تصمیم به راهاندازی سامانه حاتم گرفتند.
دهقان، مسئول رسانهای طرح سامانه حاتم دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص هدف راه اندازی این سامانه گفت: ایده این طرح از سوی دانشجویان دانشگاه شریف برای اولین بار حدودا هشت ماه پیش مطرح و حامی اصلی طرح دانشگاه شریف شد. سامانه حاتم از اواخر سال ۹۵ به طور رسمی رونمایی شد و کار خود را آغاز کرد. مشاهدات و تجربیات ما گواه بر این بود که در زمینههای گوناگونی میتوان در کمک و توانمندسازی مددجویان، کار و فعالیت کرد و با اینکه موسسات زیادی در زمینههای گوناگونی مانند کودک کار، اتیسم، محیط زیست و… در حال فعالیت هستند، حلقهای مفقوده بین موسسات و داوطلبین مشاهده میشد که نمیتوانستند یکدیگر را به راحتی پیدا کنند؛ همگی در اطرافمان افراد زیادی را با تخصصهای مختلف میبینیم که علاقه به فعالیتهای بشر دوستانه دارند، اما با توجه به مشغله زیاد و اینکه پیدا کردن پروژه و کار خیرخواهانهای که با تخصص و شرایط زمانی آنها همسو باشد، کار دشوار و در برخی مواقع غیر ممکن است، به مقصود خود نمیرسند. ما سعی کرده ایم این خلاء را پرکنیم و در جهت سرعت بخشیدن به رفع محرومیتها قدم برداریم.
وی ادامه داد: دانشجویانی که روی این طرح کار میکردند در واقع از فعالین فرهنگی دانشگاه به حساب میآمدند که در موسسات خیریه، اردوهای جهادی و ... فعالیتهای بی شماری داشتند لذا به همین خاطر ایده ایجاد این سامانه از جایی نشات گرفت که دانشجویان فکر کردند جای خالی چیزی برای مرتبط کردن مردم علاقهمند به کارهای خیرخواهانه و موسسات خیریه وجود دارد به همین خاطر تصمیم به راه اندازی سامانه حاتم گرفتند.
دهقان با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این سامانه بالا بردن بهره وری و سرعت بخشیدن به کارهای خیرخواهانه بوده است، گفت: حاتم به وجود آمده تا تحولی در زمینه کمک به مردم و خیرین ایجاد کند البته باید این نکته را یادآوری کنیم که این طرح هیچ گونه درآمدزایی برای دانشجویان دانشگاه شریف ندارد و صفر تا صد کار صرفا در راستای تحقق بخشیدن به رفع محرومیتهای جامعه صورت میگیرد.
مسئول رسانهای طرح سامانه حاتم دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: حاتم مخفف «حمایت آنلاین و توانمندسازی مردمی» است و تلاش دارد که بتواند تمام امور خیرخواهانه و داوطلبانه کشور را در سه زمینه مالی، خدماتی و کالایی متمرکز کند تا همگی در این سامانه قابل رویت باشد.
وی در پایان سخنان خود افزود: عملکرد این سامانه به صورتی است که در ارتباط با موسسات مردم نهاد و خیرینی است که منتظر لینک شدن با مردم عامه جامعه برای دریافت کمکها هستند. به فرض مثال گروهی مدنظر دارد در شهر تهران یک فعالیت خیرخواهانه انجام دهد از طرف دیگر مردم میتوانند با مراجعه به این سامانه این پروژهها و فعالیتهای خیرخواهانه را مشاهده و به اختیار خود برای کمک به آنها یکی را انتخاب کنند. در این مرحله مسئولان سامانه حاتم به بررسیهای لازم پرداخته و این دو مورد را با یکدیگر لینک میکنند.
استاد دهقان حماسه افریدی :))