رئیس هیأت امنا دانشگاه آزاد در خصوص انتخاب فرهاد رهبر گفت: کسی که از ابتدا استاد تمام بوده و سابقه طولانی ریاست بزرگترین دانشگاه را داشته، جامعترین صفات برای ریاست دانشگاه آزاد را دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت امنا و هیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه آزاد گفت: من از همان ابتدا شاهد بودم که دکتر نوریان تمایلی به سرپرستی دانشگاه آزاد نداشت. ما از وی خواهش کردیم فردی را که حائز شرایط است، انتخاب کند و وی با گذشت این کار را انجام داد و بعد از این ماموریت، وی به عنوان دبیر کل هیأت موسس مشغول فعالیت خواهند شد.
وی در خصوص انتخاب فرهاد رهبر توضیح داد: برخی از این انتخاب خوشحال شدند و برخی دیگری ابراز نگرانی داشتند، ولی دکتر رهبر فردی متدین، با تجربه و با سابقه دو ساله در سازمان برنامه میباشد و طولانیترین ریاست دانشگاه تهران را نیز داشته است و نقش مهمی را در ایجاد انسجام دانشگاه تهران ایفا کرده است.
ولایتی تصریح کرد: کسی که از ابتدا استاد تمام بوده و سابقه طولانی ریاست بزرگترین دانشگاه را داشته، جامعترین صفات برای ریاست دانشگاه آزاد را دارد و این ریاست کار آسانی نیز نخواهد بود.
رئیس هیأت امنا و هیأت موسس دانشگاه آزاد ادامه داد: از ابتدای تاسیس دانشگاه آزاد این دانشگاه با مخالفت هایی روبرو شد و برخی دانشگاهها احساس رقابت داشتند. این خصوصیت منفی همه ما آدم هاست که همیشه نوزاد قبلی نوزاد جدید را تحمل نمیکند. دانشگاه آزاد نیز یک نوزاد جدیدی بود که زحمات زیادی کشیده شد تا از بسیاری از قید و بندهای دست و پاگیر و بروکراسی معمول رها شود. از این به بعد توقع داریم با ورود شخصیتی مثل دکتر رهبر و وجود اساتید سابقه دار فعالیت این دانشگاه رو به پیشرفت باشد.
وی ادامه داد: خواسته ما به عنوان هیأت امنا این است که هیچ واحدی تعطیل نشود، ولی تغییرات برنامه و محتوا براساس کارایی داده شود تا رشتهها هم برای کشور و هم برای مردم ناحیه معتبر باشد، اما تعطیل کردن یک واحد پاک کردن صورت مسئله است؛ که باید اصلاح شود.
ولایتی گفت: هر منطقهای باید خودکفا باشد. مردم یک بخش یا شهر به دانشگاه آزاد امید بستند و کار اشتباهی است که ما واحدها را تعطیل کنیم.
ولایتی ادامه داد: متاسفانه برخی مسئولان در وزارت علوم به این امر توجه نکردند که تعطیل کردن ۲۵۰۰ رشته محل، هنر نیست، ولی ما ایستادگی کردیم و با امضای ۲۰۵ نفر از نمایندگان، این ۲۵۰۰ رشته احیا شد و مصوبه سال ۶۷ و هیئت سه نفره احیا شد.
وی ادامه داد: جایگزین کردن دانشگاه آزاد با دانشگاه هایی که فقط اسم دانشگاه دارند و پشتوانه سیاسی در آنها منجر به تنزل علمی میشود، اشتباه است.
رئیس هیأت موسس دانشگاه آزاد در خصوص پژوهش تاکید کرد: پژوهش تنها برای تولید مقالات نیست و باید منجر به تولید و کار شود. تغییر مسیر رشتههای کاردانی و کارشناسی در مقاطعی که داوطلبی وجود ندارد، اشکالی ندارد و این یکی از کمبودهای مهم ماست؛ که باید بررسی شود.
وی درباره معاونت فرهنگی دانشگاه توضیح داد: حضور آیت الله کلانتری در معاونت فرهنگی این فرصت را به ما میدهد که بتوانیم ارتقای فرهنگ در ایران را داشته باشیم. این قسمت مغفول مانده و باید تقویت شود؛ برخی جایگزینیها بی جهت انجام نشده است.
ولایتی ادامه داد: برخی از علمای شهرهای کوچک میگویند وضعیت اجتماعی آن منطقه با وجود دانشگاه آزاد به هم خورده، در حالی که دانشگاه آزاد باید مکمل مسجدها و حسینیهها باشد و مصداق اتحاد علمی حوزه و دانشگاه همین واحدهای دانشگاه آزاد است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید فرهنگ اسلامی و ایرانی بهترین درجه ممکن در دانشگاه آزاد باشد و ان شاالله بتوانیم با کمک مجلس، فارغ از هر گرایش سیاسی، این راه را طی کنیم.