آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۱۸۲۴
گزارش/

همه حواشی انتخابات سازمان نظام پزشکی

برگزاری انتخابات سازمان نظام پزشکی روز گذشته با حواشی و انتقادات فراوانی همراه بود.
همه حواشی انتخابات سازمان نظام پزشکی/ ماجرای دولتی که با برگزاری انتخابات مشکل دارد!

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بعد از برگزاری نامناسب انتخابات ریاست جمهوری این‌بار و در انتخابات نظام پزشکی نیز تخلف صورت گرفت و روند برگزاری انتخابات به صورتی بود که از همان ابتدا ساعت آغاز رای گیری در انتخابات الکترونیکی پزشکان با مشکل همراه بودند.
بعد از شروع چند ساعته از انتخابات نظام پزشکی، به دلیل اختلالی که در روند رای دهی اینترنتی ایجاد شد وزارت بهداشت در بیانیه‌ای این رای گیری را لغو کرد.
 

هیات نظارت و هیات اجرایی هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی روز گذشته در اطلاعیه مشترکی اعلام کردند: به علت اختلالات فنی پیش آمده در ابزارهای رمز نگاری پیشرفته سامانه انتخابات، به منظور حفظ و صیانت از آرا، فرآیند رای گیری الکترونیک ملغی شد و رای گیری حضوری تا ساعت ۲۲ تمدید خواهد شد.
 

در این اطلاعیه آمده است: علیرغم تلاش‌های تیم فنی، به علت اختلالات فنی پیش آمده در ابزارهای رمز نگاری پیشرفته سامانه انتخابات، براساس تصمیم مشترک هیات اجرایی و هیات نظارت برای حفظ وصیانت از آرا، فرآیند رای گیری الکترونیک ملغی گردید و رای گیری در ٢٠٠ حوزه انتخابیه در سراسر کشور به صورت حضوری و طبق برنامه پیش می‌رود.
 

آیا رای پزشکان حق الناس نیست؟
توجه به رای و خواسته مردم همیشه در نظر نظام اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است. نکته جالب ماجرا اینجاست که پیش از این وزیر بهداشت، به جامعه پزشکی اطمینان داده بود که تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات نظام پزشکی پیش‌بینی شده و هیچ خللی در روند رای‌گیری الکترونیک ایجاد نمی‌شود. اما روند برگزاری انتخابات از همان ساعات اولیه با مشکل همراه بود.


هاشمی با اشاره به امکان حضور در این دوره از انتخابات به دو روش حضوری و الکترونیکی بیان کرد: این تصمیم ستاد اجرایی انتخابات و هیات نظارت شجاعانه و عادلانه بود و میزان مشارکت جامعه پزشکی را افزایش می‌دهد.
 

وی همچنین به تلاش‌هایی که برای اطمینان بخشی از صیانت آرای انتخابات نظام پزشکی انجام شده است، اشاره کرد.
 

با وجود اطمینان وزیر بهداشت از عدم اختلال در روند انتخابات و اینکه از قبل اعلام شده بود این انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود روز گذشته بسیاری از پزشکان امکان رای دهی حضوری برایشان فراهم نشد.
 

آیا انتخابات نظام پزشکی باطل می‌شود؟
بعد از ناتوانی وزارت بهداشت در برگزاری انتخابات نظام پزشکی انتقادات بسیاری از سوی پزشکان به قاضی زاده هاشمی وارد شد. رحمت‌الله حافظی کاندیدای هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی در این باره میگوید: روند برگزاری انتخابات توسط هیأت اجرایی صیانت نداشته و این مسئله قابل پذیرش نیست و حتی اگر خودم هم رأی بیاورم درخواست ابطال انتخابات را دارم. مشکل پیش آمده شایسته وزارتخانه‌ای نیست که مدعی پایش سلامت ۸۰ میلیون نفر است و چطور زمانی که این وزارتخانه نتواند صیانت از ۱۷۰ هزار رأی را در نظر گیرد و آن را مدیریت کند می‌تواند پایش الکترونیک سلامت ۸۰ میلیون نفر را که مدعی آن است انجام دهد.
 

محسن نبیونی فوق تخصص ستون فقرات و کاندید انتخابات نظام پزشکی نیز گفت: به دلیل اینکه از قبل اعلام شده بود که امکان رای دهی در انتخابات نظام پزشکی به صورت الکترونیکی نیز فراهم است، بسیاری از همکاران با این تصور قصد داشتند در انتخابات حضور پیدا کنند.
وی افزود: تعدادی از پزشکان امروز کشیک بودند و عده‌ای نیز به تعطیلات رفته بودند و با لغو شدن انتخابات الکترونیک، عملا امکان رای دهی برای این افراد وجود ندارد. مثلا تعدادی از دستیاران بعد از لغو انتخابات الکترونیکی نتوانستند معرفی نامه بگیرند و در رای دهی حضوری شرکت کنند. نبیونی پیشنهاد کرد: انتخابات مجددا در اولین فرصت به صورت الکترونیکی برگزار شود.
 

احمد اسفندیاری رئیس اصناف سازمان بهزیستی کشور و کاندیدای انتخابات نظام پزشکی نیز در این باره گفت: ابتدا اعلام کردند که انتخابات نظام پزشکی به صورت الکترونیکی و حضوری ساعت ۸ صبح برگزار می‌شود. زمانی که برای رأی‌دهی الکترونیکی مراجعه کردیم اعلام کردند که سامانه با مشکل مواجه شده و بعد از ساعت ۱۲ مشکل حل خواهد شد، اما بعد از آن دوباره اعلام کردند که برای شرکت در انتخابات فقط می‌توان به صورت حضوری اقدام کرد.
 

وی افزود: رخ دادن این اتفاقات، سوا‌ل‌برانگیز است، علی‌رغم اینکه در مورد بستر الکترونیکی تذکر داده شده بود، اما مسئولان با اطمینان قول دادند که مشکل خاصی پیش نخواهد آمد.
 

رئیس اصناف سازمان بهزیسیتی کشور گفت: فضای فیزیکی برگزاری انتخابات نیز اصلاً مناسب نبود، اینکه پزشکان جلوی درب ورودی محل اخذ رأی تجمع کنند و عده‌ای نیز در این بین به تبلیغ بپردازند، اصلاً در خور شأن جامعه پزشکی نیست. نکته مهم‌تر اینکه در شهری با ۵۰۰ پزشک یک شعبه اخذ رأی حضوری وجود دارد و در شهری با بزرگی تهران نیز تن‌ها همان یک شعبه موجود است و بعد انتظار دارند که این انتخابات با استقبال مواجه شود.
 

وی گفت: در سال‌های قبل مجموع مشارکت پزشکان در این انتخابات کمتر از ۲۵ درصد بود و در شهر تهران نیز کمتر از ۱۰ درصد شرکت کردند، زیرا فضا و بستر فراهم نبود، همه این امور نتیجه سوءمدیریت است. البته این حالت خوشبینانه قضیه است و در حالت دیگر باید بگوییم نمی‌خواهند که سازمان نظام پزشکی با رأی واقعی اعضا شکل بگیرد، شاید می‌خواهند عده خاصی شرکت کنند و عده خاصی روی کار بیایند.
 

اسفندیاری ادامه داد: به اعتقاد بنده این انتخابات مخدوش است و باید به آن رسیدگی شود. آن مسئولی که با وجود تذکرات دیگران در خصوص فراهم نبودن بستر اجرایی انتخابات الکترونیک با اطمینان قول می‌داد هیچ مشکلی رخ نخواهد داد، پاسخگو باشد.
 

رضا لاری‌پور کاندیدای انتخابات نظام پزشکی نیز یکی دیگر از افرادی بود که به انتخابات دیروز انتقاد کرد و گفت: حجم اصلی افراد رأی‌دهنده که پای صندوق رأی حاضر می‌شوند را بیشتر افراد سنتی و سهامداران بیمارستان خصوصی تشکیل می‌دهد، در این خصوص شائبه ایجاد می‌شود.
 

وی ادامه داد: بسیاری از پزشکان جوان با توجه به اینکه از قبل اعلام شده بود که این انتخابات به صورت الکترونیک انجام می‌شود، امکان رأی‌دهی حضوری برایشان فراهم نیست، به همین دلیل انتظار می‌رود که این انتخابات تا فردا تمدید شود.
 

لاری‌پور افزود: برگزاری انتخابات به صورت صرفاً حضوری با توجه به اینکه از قبل چیز دیگری وعده داده شده بود، انتخابات را خود به خود باطل می‌کند و از وجاهت قانونی لازم برخوردار نخواهد بود.
 

سید مرتضی خاتمی عضو کمیسیون کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در پاسخ به این سوال که آیا اگر این اتفاق در دولت قبلی افتاده بود، منتقدان سکوت می‌کردند یا نه؟ گفت: حقیقت این است که در همه دولت‌ها باید مسائل را واقع‌بینانه دید و روا نیست که بخواهیم چیزی را بیش از حد بزرگنمائی کنیم یاکمتر از میزان اهمیت موضوع ببینیم. وی خاطرنشان کرد: قطعاً مسئولان اجرایی پاسخگوی رأی‌های داده‌شده خواهند بود.
 

عضو هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی ادامه داد: سامانه الکترونیک انتخابات از قبل باید تست می‌شد و اگر قابلیت‌های لازم را نداشت، به همه اعلام می‌شد که به صورت حضوری در انتخابات شرکت کنند.
 

احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی نیز گفت: با اعلام الکترونیکی شدن انتخابات بسیاری از افراد به شهرستان‌ها رفته به امید اینکه می‌توانند در این انتخابات مشارکت کنند و حالا با قضیه پیش‌آمده احتمال کاهش مشارکت در انتخابات وجود دارد.
 

حال باید منتظر بود تا وزارت بهداشت پاسخ این انتقادات را چگونه خواهد داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار