آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۲۰۳۶
رویا بخشی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

دانشگاه‌های دولتی در زمینه فعالیت‌های قرآنی وضعیت خوبی ندارند/کانون قرآن و عترت در دانشگاه‌ها توسط دانشجویان اداره شود نه کارمندان!

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در خصوص میزان فعالیت و حمایت دانشگاه و موسسات آموش عالی از برنامه‌های قرآنی کانون‌ها، گفت: برخی موسسات آموزش عالی از برنامه‌های قرآنی را از نظر معنوی و مادی حمایت کرده‌اند، اما برخی از دانشگاه‌های دولتی در این زمینه وضعیت خوبی ندارند.

رویا بخشی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی، گفت: در ابتدای تشکیل این ستاد با رصدی که از دانشگاه‌ها داشته‌ایم، فهمیدیم که فعالیت‌های قرآنی به زیر صفر رسیده است، هر چند که با وجود فعالیت‌های سه ساله ستاد، از وضعیت کنونی راضی نیستیم؛ اما با ارائه برنامه‌های بهتر سعی می‌کنیم که به وضعیت مطلوب دست پیدا کنیم.

 

هم راستا بودن فعالیت‌های قرآنی با مناسبت‌های مذهبی

 

وی در خصوص برنامه‌های ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی افزود: این ستاد در جهت برنامه ریزی و فعالیت های قرآنی خود در دانشگاه‌ها الگویی دارد و طبق همان پیش می‌رود، یعنی تلاش می‌کنیم که اکثر فعالیت‌های قرآنی هر سال تحصیلی با مناسبت‌های مذهبی تلفیق پیدا کند.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی بیان کرد: این ستاد به منظور آمادگی دبیران کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه و موسسات آموزش عالی در سال تحصیلی جدید جهت اجرای برنامه‌های قرآنی کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کند و در شهریور هر سال بسته‌های فرهنگی که شامل 18 طرح است را به کانون‌‌ها ارائه می‌کند.

 

بخشی‌زاده به این نکته که طرح‌های بسته فرهنگی در زمینه آموزشی، پژوهشی و مسابقه است، خاطرنشان کرد: ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در سال تحصیلی جدید ایده‌پردازی‌هایی در خصوص بسته‌ فرهنگی خود دارد و درصدد است که تعداد این طرح‌‌ها را افزایش دهد، البته باید متذکر شوم که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی موظف به اجرای تمامی طرح‌های بسته فرهنگی نمی‌باشند و به اختیار می‌توانند تعدادی از این طرح‌ها را در جهت اجرا در دانشگاه خود انتخاب کنند.

 
دانشگاه‌های دولتی در زمینه فعالیت‌های قرآنی وضعیت خوبی ندارند/کانون قرآن و عترت در دانشگاه‌ها توسط دانشجویان اداره شود نه کارمندان 
 
 
اجرای برنامه‌های قرآنی در دانشگاه‌ها در هفته قرآن
 
 
وی تصریح کرد: کانون‌های قرآنی دانشگاهی در هفته قرآنی که از 18 تا 24 آبان ماه است موظف به برگزاری 28 برنامه می‌باشند که این امر بین دانشجویان فضای رقابتی، شوق و جنب و جوش ایجاد می‌کند.
 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی متذکر شد: از جمله برنامه های هفته قرآن دانشگاه‌ها برگزاری همایش و معرفی محصولات قرآنی به دانشجویان است.


بخشی‌زاده ضمن بیان این نکته که فقط بخشی از برنامه‌های قرآنی ستاد به کل دانشگاه‌های خراسان رضوی و بخش عمده‌ای به دانشگاه های مشهد ارسال می‌شود در ادامه سخنان خود به فعالیت‌های قرآنی ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های استان در زمینه آموزش اشاره کرد و گفت: متاسفانه هنوز سطح قرائت قرآن دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در سطح روخوانی است و این ستاد جهت تقویت روخوانی دانشجویان از طریق موسسات تبلیغاتی و دفتر تدبیر در قرآن، اساتید را به دانشگاه‌ها معرفی می‌کند.

 

وی با یادآوری این موضوع که اقبال دانشجویان در دانشگاه‌ها از قرائت قرآن خوب نیست، افزود: به نظر من شاید ارائه برنامه‌های آموزشی جذاب مانند روان خوانی همراه با تجوید در مدت زمان کوتاه در جذب دانشجویان به قرائت قرآن تاثیر گذار باشد.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی بیان کرد: همچنین برگزاری مسابقات قرآنی در جهت آشنایی دانشجویان با مفاهیم قرآنی و برنامه‌ریزی به منظور ایجاد محتوای قرآنی در فضای مجازی از جمله برنامه‌های موثر در اقبال دانشجویان جهت یادگیری قرائت قرآن است که خوشبختانه تعدادی از دانشجویان در این موضوع ورود پیدا کرده و برنامه‌هایی مانند آیه گرافی و حدیث گرافی را اجرا  کرده‌اند.

 

 پژوهش در زمینه قرآن در ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی انجام نشده است

 

بخشی‌زاده در خصوص برنامه‌های قرآنی این ستاد در زمینه پژوهشی، خاطرنشان کرد: این ستاد در زمینه پژوهشی ورود پیدا نکرده و در ارزیابی انجام شده از دانشگاه‌ها هنوز هیچ دانشگاهی در این خصوص وارد نشده است که این خلاء هست، ستاد احیای کانون‌‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها در ابتدای راه است و به این خاطر هیچ ادعایی در این که زمینه نداریم.

 

 دانشگاه‌های دولتی در زمینه فعالیت‌های قرآنی وضعیت خوبی ندارند/کانون قرآن و عترت در دانشگاه‌ها توسط دانشجویان اداره شود نه کارمندان
 

وی تاکید کرد: متاسفانه دانشجویان هنوز با قرآن آشنایی کافی ندارند، دانشجویان زمانی می‌توانند کار پژوهشی در زمینه قرآنی انجام داد که به نقطه‌ای رسیده باشیم که قرآن برای همه دانشجویان جذابیت داشته باشد.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در ادامه سخنان خود به برنامه‌های ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها اشاره وخاطرنشان کرد: برنامه‌های ستاد در سه زمینه آموزش، مسابقات و جشنواره است که در نظر داریم جشنواره هنری را با محوریت امر به معرف و نهی از منکر برگزار کنیم.

 
 
آموزش قرآن از الویت‌های اصلی ستاد در سال تحصیلی جدید است
 

بخشی‌زاده با تاکید بر این مطلب که آموزش از اولویت‌های برنامه این ستاد در سال تحصیلی جدید است، تصریح کرد: ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در صدد است در صورت فراهم شدن مقدمات با شیوه‌های جدید مانند حوزه آموزش روانی خوانی برای جذب حداقل 40 درصد دانشجویان ورود پیدا کند.

 

وی متذکر شد: جذب دانشجویان به روانی خوانی از طریق مشوق‌هایی مانند ارائه گواهینامه‌های معتبر و نمره در گروه معارف ممکن است و باید یادآورشوم که این اقدامات چندین سال است که انجام شده و نتیجه خوبی از آنها دریافت کرده‌ایم.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در خصوص میزان فعالیت و حمایت دانشگاه و موسسات آموش عالی از برنامه‌های قرآنی کانون‌ها، گفت: موسساتی مانند فردوس، مطهر، حکمت رضوی، آرمان رضوی، بهار، دانشگاه‌های سجاد، پیام نور و خیام برنامه‌های قرآنی را از نظر معنوی و مادی حمایت کرده‌اند.

 

وی افزود: البته برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) به صورت مقطعی در زمینه قرآنی فعالیت‌های خوبی داشته‌اند؛ اما بعد افت کردند که به نظر من این امر دلایل متفاوتی دارد. همچنین دانشگاه‌های دولتی مانند فردوسی مشهد در این زمینه وضعیت خوبی ندارند که این امر ممکن به دلیل گستردگی دانشگاه و یا پروسه اداری آنها باشد که زمان بر است و دانشجویان را خسته می‌کند.

 

بخشی‌زاده بیان کرد: فعالیت قرآنی در برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه فردوسی مشکل است البته به منظور انجام فعالیت قرآنی در این دانشگاه با مسئولین آن جلسات متعدد برگزار کرده‌ایم که هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این مشکل در دانشگاه‌های دولتی قابل حل است به شرط این‌که مسئولان دانشگاهی در خصوص فعالیت‌های قرآنی دغدغه مند باشند و تحولاتی در این زمینه ایجاد کنند.

 

وی ادامه داد: کانون قرآنی دانشگاه آزاد مشهد توسط کارمندان دانشگاه اداره می‌شود و دانشجویان در فعالیت‌های آن دخالتی ندارند و این خوب نیست چون فعالیت‌های کانون یک روند تکراری را خواهد داشت؛ اما چنانچه دانشجویان این کانون را اداره کنند شاهد خلاقیت و طرح‌های جدید در فعالیت‌ها خواهیم بود.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی متذکر شد: کانون قرآن دانشگاه آزاد به دلیل این‌که توسط کارمندان دانشگاه اداره می‌شود، جامعه هدفش فقط دانشجویان نیست، بلکه شامل اساتید و کارمندان دانشگاه نیز می‌شود و این امر باعث می‌شود که دانشجویان در برنامه‌های قرآنی حضور چشمگیری نداشته باشند.

 

بخشی‌زاده گفت: دانشجویان نسبت به فضای دانشگاهی فعالیت‌های قرآنی خود را انجام می‌دهند؛ اما کارمندان دانشگاه بر اساس ابلاغیه مرکز دانشگاهی خود این فعالیت‌ها را اجرا می‌کنند که این خوب نیست بنابراین بهتر است که کانون قرآن و عترت توسط دانشجویان اداره شود نه کارمندان دانشگاه.

 

وی با اشاره به این نکته که مشکلات فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها قابل حل است به این شرط که دانشگاه‌ها در این خصوص دغدغه داشته و تحولاتی در این فعالیت‌ها ایجاد کنند، افزود: بارها ستاد اعلام کرده که از هیچ نوع همکاری با دانشگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی دریغ نمی‌کند؛ اما تاکنون میلی به تغییر و تحول در فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها دیده نشده است.


دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی بیان کرد: همکاری نکردن دانشگاه‌ها با ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها در حالی است که این دانشگاه‌ها می‌دانند، وضعیت قرآنی در دانشگاه‌ها خوب نیست البته باید این مطلب را یادآور شوم که موسسات آموزش عالی نسبت به دانشگاهای دولتی در زمینه فعالیت‌های قرآنی همکاری خوبی داشته‌اند.

 

بخشی‌زاده با یادآوری این مطلب که با توجه به تلاش‌های ستاد در زمینه آشنایی دانشجویان با مفاهیم قرآنی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه فعالیت‌های قرآنی دانشگاه در این سه سال افزایش یافته است و تعدادی از دانشجویان به واسطه برنامه‌های قرآنی با مفاهیم قرآن آشنا شده‌اند.

 

وی تصریح کرد: دانشجویان آشنا شده با مفاهیم قرآنی متوجه شده‌اند که قرآن چه قدر مطالب علمی و اخلاقی دارد و به اقرار خودشان بعد از آشنایی بیشتر با این کتاب آسمانی درک کرده‌اند که از چه گوهری دور بوده‌اند.

 
دانشگاه‌های دولتی در زمینه فعالیت‌های قرآنی وضعیت خوبی ندارند/کانون قرآن و عترت در دانشگاه‌ها توسط دانشجویان اداره شود نه کارمندان 
 
 
یکی از دلایل وضعیت نامناسب جامعه امروز دوری از مفاهیم قرآنی است

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی در ادامه سخنان خود به این موضوع که قرآن کتاب زندگی است و انس، نزدیکی و توجه به توصیه‌های آن طبیعتا انسان را از آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی دور می‌کند، گفت: یکی از دلایل وضعیت نامناسب جامعه امروز دوری از مفاهیم قرآنی است که باید تلاش کنیم که انس با این کتاب آسمانی در جامعه ایجاد شود.

 

بخشی‌زاده مهمترین مشکل فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه و موسسات آموزش عالی را عدم اختصاص بودجه مشخص دانست، خاطرنشان کرد: هنوز تکلیفی برای کانون‌ها و مسئولان مبنی بر این‌که با چه میزان بودجه برنامه‌ریزی داشته باشند، نیست.

 

دبیر ستاد احیای کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته این مشکلات مالی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها ممکن است دلایل فرعی داشته و به افت و خیزهایی در دانشگاه مربوط باشد که جهت حل این معضل به نظر من بهتر است که ابتدای هر سال تحصیلی جدید بودجه مشخص برای برنامه‌های قرآنی در نظر گرفته شود و این بودجه در دسترس کارشناسان قرآنی قرار گیرد در این صورت دیگر دغدغه‌ای در زمینه بودجه برنامه‌های قرآنی نخواهد بود.

 

بخشی‌زاده در انتقاد از برخی دانشگاه‌ها به خاطر عدم حمایت مالی کافی از فعالیت‌های قرآنی، تصریح کرد: در برخی دانشگاه‌ها شاهدیم که دانشجویان از جیب خود جهت اجرای فعالیت‌های قرآنی دانشگاه هزینه می‌کنند که دانشگاه این مبلغ را به دانشجویان دیر پرداخت می‌کند و این باعث شده که فعالیت‌های قرآنی در این دانشگاه‌ها بخوابد که در صورت مشخص بودن میزان بودجه این مشکلات بروز نمی‌کند.

 

وی متذکر شد: ابتدای هر سال تحصیلی با کانون‌های قرآنی جهت رفع مشکلات مالی در این خصوص رایزنی می‌کنیم که برنامه‌های کانون را ابتدای هر ترم به مسئولان فرهنگی دانشگاه ارسال کنید که بودجه مورد نیاز این برنامه‌ها را برآورد کنند و این اقدام در برخی از دانشگاه‌ها مانند پردیس رضوان دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) صورت گرفته و در برخی از دانشگاه‌ها انجام نشده است که امیدواریم در آینده شاهد همکاری بیشتر دانشگاه‌ها با کانون‌های قرآن و عترت باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار