علی عرب در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: تسلیم شدن در برابر فشارهای آمریکا زمینه اعمال تحریم های امنیتی و ضد تروریسم را فراهم می کند؛ بنابراین مسئولان کشورمان ضمن اینکه در حوزه مسائل دفاعی و امنیتی نباید ذره ای در مقابل تهدیدات عقب نشینی کنند؛ بلکه باید این تهدیدات را در همان سطح و نسبت پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه تهدیدات نظامی علیه کشورمان نمی تواند جنبه عملی پیدا کند، چرا که اگر آمریکا قادر به این کار بود حتما در سوریه دست به این اقدام می زد، افزود: تهدید نظامی مستقیم حتی گزینه روی میز آمریکاییها هم نیست چون نه توان آن را دارند و نه اینکه در حد و اندازه این اقدام هستند.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به هشدار فرمانده سپاه مبنی بر اینکه اگر آمریکا میخواهد موضوع تحریمهای «دفاعی و سپاه را دنبال کند» باید پایگاههای خود را تا محدوده هزار کیلومتری اطراف ایران برچیند، گفت: اگر بخواهیم در مقابل فشارها و تهدیدات آمریکا سکوت کنیم آنها به قدری پیش می آیند که ما در مقابل این فشارها تسلیم شده و حتی مجبور شویم برخی خواسته های آنها را بپذیریم.
عرب با اشاره به اینکه تحریم های هسته ای هم در دولت بوش شروع شد؛ البته در آن برهه نیز خیلی از کشورها با آمریکا همراهی نکردند اما فشارها را مرحله به مرحله تا حدی افزایش دادند که در نهایت این همراهی به وجود آمد و تحریم ها در دولت اوباما تشدید شد، افزود: اگر چه برجام یک توافق بین ایران و کشورهای 5+1 بوده، اما نمی توان از نقش عمده آمریکا در مذاکرات غافل شد.
وی بیان کرد: در آن برهه اگر چه برخی از تحریم ها علیه کشورمان در فضای بین المللی رقم خورد، اما بخشی دیگر از آنها که تحریم های تاثیرگذاری هم بودند، از جمله تحریم های بانکی از طرف آمریکا صورت گرفت و آمریکا آنها را با کنترلی که بر سیستم مالی جهانی دارد، بر ما اعمال می کرد.
دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: یکی از بحث های اصلی که جریان های داخلی در خصوص برجام مطرح می کردند، این بود که این توافق بین المللی است و آمریکا یکی از طرف های مذاکرات محسوب می شود البته این حرف از جهت هایی درست است اما وقتی که بحث تحریم ها مطرح می شود که برای طرف ایرانی هم بسیار مهم بودند نمی توانیم اثرگذاری آمریکا را در اعمال این تحریم ها نادیده بگیریم.
عرب اظهار کرد: اکنون که دولت ترامپ روی کار آمده با توجه به سیاست های جدید این دولت بعید به نظر می رسد که چیزی بیشتر از آنچه که از برجام به دست آورده ایم، نصیبمان شود؛ در هر حال با این روند احتمال اینکه به فضای پیش از برجام برگردیم، وجود دارد؛ بنابراین مسئولان باید از همین حالا به فکر چاره اندیشی باشند.
وی گفت: آنچه که امروز از برجام مهمتر است، تهدیدهای ترامپ در مسائل منطقه ای و امنیتی است؛ به گونه ای که کم کم شاهد شکل گیری تحریم هایی جدید علیه کشورمان در زمینه های موشکی و حمایت از تروریسم هستیم.