مطالعه جدید نشان میدهد افراد مبتلا به آلزایمر در مقایسه با افراد سالم دارای میزان بالاتر باکتری در مغزشان هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به گفته محققان کلینیک مایو آمریکا، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید این یافتهها وجود دارد، اما این مطالعه میتواند از این فرضیه دفاع کند که التهاب، از جمله التهاب ناشی از عفونتهای باکتریایی، در بیماری آلزایمر نقش دارند.
آلزایمر یک بیماری مغزی پیشرونده است که سلولهای مغزی آسیب دیده یا میمیرند و منجر به چروک خوردگی در مغز میشود. علت دقیق مرگ سلولهای مغزی مشخص نیست، اما تصور میشود تشکیل غیرعادی پروتئینی موسوم به بتاآمیلوئید در این بیماری نقش دارد.
برخی از محققان معتقدند التهاب در مغز نیز ممکن است در بروز بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
به گفته محققان، التهاب میتواند ناشی از واکنش به باکتریهای مغز باشد. اگرچه معمولا مانع خون-مغز بدن از ورود میکروارگانیزمها و برخی مواد شیمیایی به مغز جلوگیری میکند، اما ممکن است این مانع در افراد در معرض ابتلا به آلزایمر به خوبی عمل نکند و در حقیقت باکتریها وارد مغز شوند.
در این مطالعه جدید، محققان نمونه بافت مغز ۸ فرد مبتلا به بیماری آلزایمر و ۶ فرد سالم را بعد از مرگ شان بررسی کردند. محققان از رشتههای DNA برای تشخیص ژنهای باکتریایی استفاده کردند.
محققان دریافتند مغز بیماران آلزایمری هفت برابر مغز افراد بدون این بیماری دارای توالی ژنتیکی باکتریایی بود. همچنین مشخص شد این افراد عمدتاً دارای میزان بالاتر باکتریهای متعلق به خانوادهای موسوم به اکتینوباکتریوم بودند.