سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرامیاش به اظهارات یکی از چهرههای سیاسی، با تکرار ادعاهایی درباره اخذ رای در ساعت ۲۴ در روز انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری واکنش نشان داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرامیاش به اظهارات یکی از چهرههای سیاسی، با تکرار ادعاهایی درباره اخذ رای در ساعت ۲۴ در روز انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری واکنش نشان داد، نوشت:
باسمه تعالی
بسم الله الرحمن الرحیم مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، اخیرا طی اطلاعیهای در واکنش به اظهارات یکی از چهرههای سیاسی، با تکرار ادعاهایی درباره اخذ رای در ساعت ۲۴ در روز انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نوشته است: " وزیر محترم کشور به استناد ماده (۲۰) قانون انتخابات ریاست جمهوری و بنابر ضرورت و حق قانونی خود اقدام به تمدید پیاپی انتخابات تا ساعت ۲۴ کرد و با توجه به استقبال مردم به روال انتخابات ادوار گذشته تصمیم بر اخذ رای از تمامی افراد حاضر در شعب تا بعد از ساعت ۲۴ بود، اما شورای نگهبان با استناد به همان ماده قانونی که اخذ رای بایستی در یک روز (روزجمعه) انجام گیرد و به استناد ماده (۸) قانون فوق الذکر که نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری را عام و استصوابی و در همه مراحل میداند، اعلام نمود در صورت تمدیدزمان اخذرای تا روز آینده (بامداد ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶) ناظرین خود را از شعب فرا میخواند واقدام به ابطال کل آرا و یا آرایی که پس از ساعت ۲۴ اخذ گردیده است مینماید. در چنین شرایطی وزیرکشور جهت صیانت از آرای مردم و جلوگیری از ابطال انتخابات حاضر به پذیرش درخواست شورای محترم نگهبان گردید. "
در این خصوص چند نکته شایان ذکر است: ۱ - شورای محترم نگهبان در همه ادوار انتخاباتی به وزرای محترم کشور تاکید داشته که اخذ رای بعد از ساعت ۲۴ به جهت آنکه در زمانی فراتر از روز رای گیری انجام میگیرد، فاقد اعتبار قانونی است.
۲ - در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نیز در گفتگوهای مرتبط با انتخابات با وزیر محترم کشور بر همین نکته تاکید شده که بعد از ساعت ۲۴ "اخذ رای فاقد اعتبار است. " و در این مکالمات هرگز از "ابطال انتخابات" صحبتی نشده است. با رجوع به متن مکالمات با وزیر محترم کشور میتوان غیر واقعی بودن بحث ابطال را دریافت.
۳ - وزارت محترم کشور بیش از موضوع اخذ رای بعد از ساعت ۲۴ که فاقد اعتبار قانونی است میباید به بررسی مشکل فنی در سامانه احراز هویت و علل تاخیر در آغاز رای گیری در بسیاری از شعب اخذ رای بپردازد که در نتیجه آن بسیاری از مردم در صبح روز انتخابات و وقت قانونی اخذ رای نتوانستند رای بدهند.
۴ - چنانکه از مخاطب اطلاعیه مرکز اطلاع رسانی وزارت محترم کشور، آشکار میشود، به نظر میرسد این واکنش نتیجه فشارهای جریانهای سیاسی در آستانه تشکیل کابینه است. انتظار میرود دولت محترم و وزارت کشور، در برابر فشارهای جناحهای سیاسی، برخوردی همراه با تدبیر داشته باشند و در مواجهه با این فشارها، با رویکرد فرار از مسئولیت، دیگر نهادهای نظام مقدس جمهوری اسلامی از جمله شورای نگهبان را متهم نسازند. اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان
در پاسخ به گزینه سه خیلی روشنه.اینترنت در اختیار آقایون بوده.نظر سنجی هم توسط فرمانداریهاشون قبل انتخابات انجام شده.حوزه هایی که رای نداشتن رو با بستن شیر اینترنت یا اینترانت یا هر سیستم دیگه ای بوده با کندی بیش از حد رای گیری کردن تا حداقل رای برای رقیبشون ریخته بشه و حوزه هایی که رای داشتن با سرعت بیش از حد در احراز هویت افراد و بسیار روان و ریلکس رای گرفتن.به نوعی میشه گفت در حین رای گیری با استفاده از همین یک مورد آقایون دقیقا نتیجه رای گیری رو میدونستند.اگر یک کم در بارش فکر کنید می بینید چه اتفاقی افتاده.بدبختی اینجاست که ما در سال 1400 هم شاهد همچین پروژه هایی خواهیم بود به ظاهر رای گیری قانونی است ولی در اصل ....