طرح رتبه بندی خوابگاهها موجب تعدیل سازی در قیمت اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی میشود. بدین صورت که هر چه امکانات خوابگاهها اعم از دسترسی دانشجو به مکانهای آموزشی، رفاهی، خریدی و ... بهتر باشد قیمت اجاره بهای آن بالاتر از خوابگاهی خواهد بود که فاقد این امکانات است. این طرح طبق برنامه در سال تحصیلی 95-96 به انجام رسید.
پس از اعلام رتبه بندی ها، مشخص شد بسیاری از خوابگاه های دانشجویی در سطح 5 و 4 قرار دارند که معادل پایینترین رتبه خوابگاهی میباشد. یکی از مجموعه خوابگاه های دانشجویی دارای سطح 4 و 5 متعلق به دانشگاه بوعلی سینا همدان بود. رتبهای که تلنگری به مسئولان این دانشگاه نسبت به رسیدگی هرچه سریع تر به وضعیت خوابگاه ها بود.
در همین خصوص خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در گفتگو با دکتر عمادی معاون دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا پرداخت:
دانشجو: دانشگاه بوعلی سینا چه تعداد دانشجو دارد؟ چند نفر ساکن خوابگاه هستند؟
عمادی: دانشگاه بوعلی سینا با دارا بودن حدودا 12000 دانشجو در تمام مقاطع تحصیلی، 3000 دانشجوی خوابگاهی را در 17 بلوک اسکان داده است. که این تعداد حدود 25 % از دانشجویان دانشگاه را شامل میشود.
دانشجو: هزینه پرداختی توسط دانشجویان به چه میزان است؟
عمادی: هزینه های دریافتی تمامی خوابگاه ها از دانشجویان بر اساس تعرفه صندوق رفاه وزارت علوم است.
دانشجو: در سال گذشته چه میزان بودجه برای بهبود کیفیت خوابگاه ها هزینه شد؟
عمادی: ۶۰ تا ۷۰درصد بودجه تعمیر و بازسازی خوابگاه ها در سال قبل از صندوق رفاه وزارت علوم و مابقی از خود دانشگاه تامین شد.اما اطلاع دقیقی از میزان هزینه ها برای امور عمرانی خوابگاه ها در سال قبل ندارم اما میتوانید از امور مالی اطلاعات آن را بگیریدم .
دانشجو: آیا بودجه جداگانه ای برای خوابگاه در دانشگاه در نظر گرفته شده است؟
عمادی: بودجه جداگانه ای برای خوابگاه ها نداریم، اما هر هزینه ای که ضرورت داشته باشد اولویت بندی و هزینه میکنیم. البته در حال حاضر مشکل بودجه داریم.
دانشجو: دانشجویان از کدام خوابگاه ها بیشتر احساس رضایت میکردند؟
عمادی: در ارزیابی میدانی دانشجویان از خوابگاه های زینب، بهادربیگی۱و۲ و فرزانگان۳ بیشترین رضایت را داشتند. اما ما فرم خاصی برای ارزیابی نظرات دانشجویان در مورد وضعیت خوابگاه ها نداریم.
دانشجو: جهت ارتقای رتبه خوابگاه های دانشگاه از چهار و پنج چه اقداماتی انجام دادهاید؟
عمادی:ما جهت ارتقای سطح رتبه خوابگاه های دانشگاه، اقدام به تعمیر خوابگاه ها کردیم. با انجام این اقدام وضعیت ما در مهرماه از وضعیت خوابگاه دانشگاه های منطقه۴ بجز دانشگاه بین المللی قزوین بهتر خواهد شد. با انجام تغییراتی خوابگاهها را از سطح۵ به سطح۳ رساندهایم. لازم به ذکر است که حضور دانشگاه بین المللی D8 در دانشگاه بوعلی سینا بیتاثیر در بهبود وضعیت خوابگاهها نخواهد بود.
دانشجو: برنامه های شما برای بهبود سطح کیفی خوابگاه دانشجویان چیست؟
عمادی: یکی از اقدامات ما، اضافه کردن میزهای شطرنج دو نفره به سالن های خوابگاهها است. همچنین یکی از نمایندگان شورای شهر وعده داده است که وسایل ورزش همگانی برای نصب در محوطه خوابگاه ها به ما اهدا کنند. برنامه ما برای نصب وسایل ورزش همگانی در صورت تحقق وعده نماینده محترم ، در خوابگاه های بعثت، فرزانگان، غدیر و زینب است.در تمامی خوابگاهها مکانی برای مشاوره روانشناختی و آموزشی گذاشته ایم. شایان ذکر است که مدرنترین دستگاه نوروفیدبک کشور در مرکز مشاوره دانشگاه ماست. در فکر احداث پارک بانوان دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا نیزهستیم. بهترین مکان جهت احداث پارک بانوان، انتهای دانشکده کشاورزی قدیم است. بیاد گفت احداث پارک بانوان جزو برنامه های جدی ماست، زیرا رئیس دانشگاه بوعلی سینا نیز از احداث پارک بانوان حمایت کرده است. برای احداث پارک بانوان منتظر تامین اعتبارات هستیم. دوچرخه هایی برای استفاده دانشجویان در محوطه خوابگاه بعثت تامین کرده ایم. در اقدامات آتی کف تمامی اتاقهای خوابگاههای غدیر سرامیک میشود. تمامی کمدهای خوابگاه غدیر ۱و۲ تعمیر و تعویض خواهد شد. این خوابگاه رنگ آمیزی کامل میشود. بوفه خوابگاه غدیر به کافی شاپ و رستوران بزرگی تبدیل خواهد شد که برای صبحانه، نهار و شام دانشجویان مناسب باشد. اگر بودجه کافی باشد، نمای خوابگاه غدیر هم اصلاح خواهد شد. نمازخانه خوابگاه غدیر بطور کامل تعمیر و به فضای آن اضافه خواهد شد. برای تک تک اتاق های خوابگاه غدیر کانال های کولر نصب میشود و کولرها به پشت بام منتقل خواهند شد. اما باید تاکید کرد که تمامی اقدامات بالا منوط به تخصیص اعتبار کافی از مراجع ذی صلاح است.