اگر شما هم با خیال پوشیدن روپوش سپید پزشکی، رشته تجربی را برای تحصیل انتخاب کردید و حالا با دیدن نتیجه کنکور و رتبه تان به وجود هشتگ #رتبه_نجومی ایمان آوردید و آرزوهایتان را از دست رفته میبینید، این گزارش را تا پایان پیگیری کنید.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریم اویسی- در گزارش دوم از پرونده آشنایی با رشتههای پرطرفدار، به گروه آزمایشی میرسیم که امسال، جمعیت متقاضیانش به حدی زیاد بود که رییس سازمان سنجش را مجبور کرد تا برای این حجم زیاد از متقاضی، فکری کند!
گروه آزمایشی علوم تجربی، امسال با ۵۸۰۸۵۵ متقاضی که ۵۱۸۳۳۱ نفر در جلسه آزمون حاضر بودند، به یکی از چالشهای پیش روی نظام آموزشی تبدیل شده که همه ارگانها از آموزش و پرورش تا وزارت علوم باید به فکر حل ان باشند.
از آمار و اعداد کنکور که بگذریم، به موضوع شیرین انتخاب رشته میرسیم.
البته، عدهای از داوطلبین تجربی، پیش از این، راه خودشان را انتخاب کردند و بدون توجه به رتبه، راه پزشک شدن را در پیش گرفتند.
اگر گفته مارا قبول ندارید،سری به اینستاگرام و بیو اینستاگرام کنکوریهای ۹۶ بزنید. اگر ایموجی آمپول، کپسول و قرص را ندیدید، از دوحالت خارج نیست: داوطلب مورد نظر یا داوطلب ریاضی است و یا داوطلب انسانی!
اگر شما هم با خیال پوشیدن روپوش سپید پزشکی، رشته تجربی را برای تحصیل انتخاب کردید وحالا با دیدن نتیجه کنکور و رتبه در سایت سازمان سنجش، به وجود هشتگ #رتبه_نجومی ایمان آوردید و آرزوهایتان را ازدست رفته میبینید، این گزارش را تاپایان پیگیری کنید.
چرا که، گروه آزمایشی تجربی، تنها در پزشکی خلاصه نمیشود و رشتههای دیگری هم هستند که علاوه بر اینکه لازمه حضور در چنین مشاغلی،پوشیدن روپوش سپید میباشد، کمک زیادی به جامعه و یک دست سازی مشاغل در کشور میکند.
در این گزارش، علاوه بر معرفی رشتههای پرطرفدار، نظیر پزشکی و دندانپزشکی، نگاهی کوتاه به رشتههای دیگر در این گروه آزمایشی داریم.
برای آنکه بیشتر با این رشتهها آشنا شویم، از فارغ التحصیلان خواستیم تا تجربیاتشان را با ماسهیم شوند.
پزشکی
رویای هر داوطلب تجربی، رسیدن به روپوش پزشکی و شنیدن نام دکتر است. از همان کودکی رویای پزشک شدن، رویایی است که اگر از هر کودکی بپرسی وقتی بزرگ شد، میخواهد چه کاره شود، قطعا دکتر شدن یکی از جوابهای پر طرفدار است
نظام آموزش پزشکی عمومی شامل ۵ دوره علوم پایه، فیزیوپاتولوژی،کارآموزی بالینی،کارورزی بالینی و کارورزی می باشد.
دوره علوم پایه: این دوره ضمن آشنانمودن دانشجویان با مباحث پایه، آمادگی لازم را برای یادگیری علوم بالینی در آنان بوجود میآورد. طول این دوره ۵ نیم سال است.
دوره فیزیوپاتولوژی: آگاهی از مبانی فیزیولوژیک، شناخت مکانیزم بیماریها و عوامل موثر در آنها نشانههای بیماریها و تشخیص و درمان آنها مطالبی است که شما میتوانید آنها را فرا بگیرید. طول این دوره ۶ ماه است.
کارآموزی بالینی: شناخت آثار و علائم بیماریها از دیدگاه بالینی و آزمایشگاهی و بدست آوردن توانائیهای لازم در به کار بردن اندیشه، استدلال و نتیجه گیری سریع در طراحی عملیات پیشگیری و درمان است. طول این دوره ۲۰ ماه است.
کارورزی بالینی: پرورش مهارت ها، تقویت قدرت تصمیم گیری در مقابل با مسائل بهداشتی و درمانی و قبول مسئولیت در مقابل اقدام لازم هدفهای این دوره مهم است. طول این دوره ۱۸ ماه است
کارورزی: این دوره کنکور کارروزی دارد که کلیاتی از دروس ۴ دوره قبل میباشد.
فارغ التحصیلان ملزم به خدمت در مناطق محروم کشور هستند.
این همه ماجرا نیست و اگر به دنبال داشتن تخصص هستید، باید این راه را بازهم بپیمایید.صبر و تحمل و سخت کوشی اهمیت ویژهای در پیمودن راه پزشکی دارد.
داروسازی
داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل علاقه به دروس شیمی و زیستشناسی برای این رشته ضروری است و در ضمن نیازمند فردی سختکوش و جدی است، چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه تحلیلی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیازمند است.
رشته دکترای عمومی داروسازی شاخهای از علوم پزشکی است که در آن اطلاعات لازم در زمینه آناتومی و فیزیولوژی بدن، بیماریها ومکانیزمهای رفتاری آنها روی بافت و سیستمهای مختلف بدن، مواد شیمیایی و غیر شیمیایی موثر واصول فرموله کردن این مواد به اشکال معمول دارویی، فنون تولید وساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و روند اثر داروها در بدن وچگونگی مقابله با عوامل بیماری زا و همچنین اصول ساخت فراوردههای بهداشتی وآرایشی در حد نیاز در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
کار در داروخانهها،صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)،کارخانههای آرایشی ـ. بهداشتی و کارهای اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،بازار کار این رشته را تشکیل می دهد.
دندان پزشکی
حتما شما هم گذارتان به دندان پزشکی افتاده و بعد از تحمل درد و استرس، اولین فکری که به ذهنتان رسیده دو دوتا چارتا کردن پولی است که پزشک از فعالیت یک ربع تا یک ساعته خود بدست میآورد!
اما واقعیت این نیست. دندان پزشکی، یکی از رشته هایی است که نیازمند تلاش زیاد و دلسرد نشدن است.
طول دوره تحصیل از ۵ تا ۸ سال است. دانشجویان این رشته مقطع خود را در دو بخش سپری میکنند. مقطع قبل از علوم پایه و مقطع بعد از علوم پایه. یعنی پس از ورود و سپری کردن دروس پایه عمومی در مدت ۲ سال، برای ورود به دوره نیمه تخصصی و تخصصی باید در امتحان جامع علوم پایه که هر سال از سوی وزارت بهداشت برگزار میشود شرکت و نمره قبولی دریافت کرد دکترای حرفهای دانشجو میپذیرند.
یک دکتر دندانپزشک، به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان میپردازد؛ به همین دلیل گاهی اساتید این رشته، بهجای دندانپزشکی، اصطلاح: «دهانپزشکی» را بهکار میبرند.
در دندانپزشکی، علاوه بر ساخت دندان جدید (پروتز)، به شناخت بیماریهای دهان و دندان و لثه و انواع جرّاحیهای دندانی و لثهای، اصول به کارگیری ابزار و تجهیزات پزشکی، اجزای فک وصورت پی میبریم.دندانپزشکی شامل دو دوره علوم پایه (۲ سال) و کارآموزی (۴ سال) میباشد.
پس از اتمام تحصیلات، باید برای «طرح عمومی» نام نویسی کرده و به نوبت به شهرهایی که نیاز به خدمات درمانی دندانپزشکی دارد، اعزام شوند. دورهی طرح، ۱۸ ماه است
پیراپزشکی
رشتههای پیراپزشکی، شامل رادیولوژی، هوشبری، علوم آزمایشگاهی، کتابداری، اتاق عمل فوریتهای پزشکی، کار درمانی میباشد که من در رشته اتاق عمل و بصورت ناپیوسته، تحصیل کردم.
رشتهای که مستقیما با جراحی و اتاق سرد عمل جراحی ارتباط دارد. این رشته پیش از آنکه به رتبه احتیاج داشته باشد نیازمند علاقه و دوست داشتن است.
اگر از آن دسته افرادی هستید که از بوی بیمارستان و خون و الکل بدتان میآید یا وقتی آمپول را دست بهیار میبینید، استرس میگیرید و حالتان بد میشود، اصلا سراغ این رشته نروید.
اما محیط بیمارستان به دلیل ارتباط با مردم وقشری که به واسطه بیماری، آسیب پذیرند، میتواند کمک زیادی به اقناع حس نوع دوستی در پرسنل بیمارستان کند.
رشته اتاق عمل، از آن دسته رشته هایی است که اشتباه در آن نباید صورت بگیرد چرا که اشتباه هر یک از اعضای کادر اتاق عمل از جراح تا تکنسین، مستقیما با جان افراد ارتباط دارد.
این رشته، بازار کار نسبتا مطلوبی دارد و متقاضیان میتوانند آینده شغلی مناسبی را برای خود طراحی کنند.
و در پایان با یکی از رشتههای مهندسی زیرگروه تجربی آشنا میشویم:
مهندسی منابع طبیعی
رشته مهندسی منابع طبیعی از رشتههای علوم تجربی است. این رشته چند گرایش دارد: محیط زیست، مرتع و آبخیزداری، جنگلداری، صنایع چوب و کاغذ، شیلات، مدیریت مناطق بیابانی که گرایشهای مرتع و آبخیزداری و جنگلداری دروس پایه ریاضی و فیزیک بیشتری نسبت به بقیه دارند.
گرایش من مرتع و آبخیزداری بوده است پس از اتمام این رشته میتوانی حوزههای آبخیز را از هر حیث: جمعیتی، منابع طبیعی مثل آب مراتع جنگلها، پوشش گیاهی، دریا و دریاچه، شهری و روستایی کنترل و مدیریت کنید. همچنین میتوانید نواقص و مشکلات این موارد را حل کنید. مثلا برای کنترل سیل در منطقه سد تنظیمی یا آب بند و گابیون طراحی کنید. یا اگر در منطقه خشک هستی کمبود آب را با تاسیسات زیر زمینی مثل قنات یا آب و ابنار جبران کنید. کلا میتوانید منابع آب منطقه را که یکی از منابع طبیعی است ،مدیریت کرد.
در رشته محیط زیست بیشتر به حیات وحش آلودگیهای آب و خاک و آمایش سرزمین پرداخته میشود.در شیلات هم به آبزیان و دریا و پرورش آبزیان پرداخته میشود
همچنین، رشته جنگلداری هم که از اسمش پیداست به جنگلها از حیث پوشش جاده سازی در جنگل و اکوسیستم جنگل میپردازد
گرایش صنایع چوب و کاغذ که بازار کارش از همه بهتره از منابع طبیعی جنگل بهره برداری میکند و به تولید چوب و کاغذ میپردازد
گرایش مدیریت بیابان هم که خیلی برای منطقه خشک و نیمه خشک ایران بسیار نیاز روشهای مدیریتی در همه حوزهها از جمله جمعیت آب شهر روستا، خاک و پوشش گیاهی و روشهای جلوگیری و پیش روی بیابانها را آموزش میدهد
رشته منابع طبیعی بازار کار مطلوبی در ایران ندارد در حالیکه در کشورهایی، چون استرالیا و کانادا و آمریکا از رشتههای پردرآمد محسوب می شود، چون توانستند اهمیت محیط زیست را برای دولت و مردم جابیندازند
در کشور جهان سومی مثل ایران مبنای توسعه استخراج بی حدو حصز منابع طبیعی است چرا که دولتها هیچ راه راحت تری برای تامین بودجه خود جز دست اندازی به منابع طبیعی ندارند
در حال حاضر محیط زیست و منابع طبیعی ایران به ته دره سقوط کرده و نیاز به کار و مجاهدت حداقل چند دهه متمادی برای احیای آن دارد لذا کسانی که وارد این رشته میشوند باید خیلی به این رشته علاقه داشته باشند وگرنه سختی نبود کار ممکنه از این که این رشته را خوانده اند پشیمانشان کند
این رشته میتواند منشا تحولات اقتصادی در کشور باشدکه امیدواریم دانشجویان و فارغ التحصیلان علاقه مند به طبیعت ، برای رسیدن به این مهم، کمر هت ببندند.
ایا می توان از تجربی مهندسی پزشکی خواند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فقط دندانپزشکی
نیاز اصلی ما شعور هست نه شعار
توروخداااااا جواب بدید