کد خبر:۶۲۵۳۴۸

ایاد علاوی: در میان گروه‌های شیعه جریان صدر به ما نزدیک‌تر است

معاون رئیس جمهورعراق و رئیس ائتلاف میهنی ضمن تأکید بر اینکه هنوز هیچ ائتلافی با جریان صدر به رهبری مقتدی صدر صورت نگرفته، جریان صدر را نزدیکترین گروه سیاسی به ائتلاف متبوع خود دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «ایاد علاوی» معاون رئیس جمهور عراق و نخست وزیر پیشین این کشور در یک گفتگوی تلویزیونی با شبکه بی بی سی، گفته که جریان صدر به ریاست «مقتدی الصدر» نزدیک‌ترین جریان به ائتلاف میهنی عراق به شمار می‌رود.

وی که رهبری ائتلاف میهنی عراق را برعهده دارد تأکید کرد که توافقی میان او و جریان صدر برای تشکیل یک ائتلاف مشترک برای مشارکت در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ عراق صورت نگرفته است و ائتلاف متبوع او در حال حاضر در حال رایزنی‌های داخلی است و افزود که در میان جریان‌های شیعه عراقی، جریان صدر به ائتلاف میهنی عراق نزدیکتر است.

علاوی که خود از شیعیان عراق است و سابقه عضویت در حزب بعث منحل را تا سال ۱۹۷۵ دارد ادعا کرد که مردم عراق از طائفه گرایی در این کشور خسته شده اند و اجازه نخواهند داد دین سیاسی شود.

او همچنین در واکنش به سفر مقتدی صدر رئیس جریان صدر به عربستان گفت: هنوز از من برای سفر به عربستان دعوت نشده، اما از اقدامات این چنینی و تقویت روابط جریان‌های سیاسی عراقی با کشورهای عربی استقبال می‌کنم.

علاوی ادعا کرد در دیدارهایی که با جریان صدر داشته به مقتدی صدر گفته که بهتر است موضع خود را واضح و روشن در مورد مسائل مختلف از جمله طائفه گرایی سیاسی، ایران و نیروهای الحشد الشعبی بیان کند و به اظهار نظر پشت درهای بسته اکتفا نکند بلکه این مواضع را به صورت آشکار بیان کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تلاش عربستان برای جذب گروه‌ها و جریان‌های شیعه عراقی و کم کردن آنچه نفوذ ایران در عراق خوانده می‌شود گفت که معتقد است عربستان به تنهایی قادر به چنین کاری نیست و نیاز است شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای عربی دیگر مانند مصر نیز در این زمینه وارد عمل شوند، زیرا توانایی مصر در این زمینه بیشتر از عربستان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار