آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۵۷۱۸

آمریکا به ویتنام وعده داد/ ارسال ناو هواپیمابر و تعمیق همکاری دفاعی

آمریکا به دنبال افزایش تنش‌ها در دریای چین جنوبی به دلیل اقدامات پکن در این دریا، به ویتنام وعده داد سال آینده میلادی یک ناو هواپیمابر را برای نخستین بار در چند دهه اخیر به بنادر این کشور بفرستد و همکاری دفاعی دو طرف را عمیق‌تر کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری رویترز، ویتنام در منطقه جنوب شرق آسیا ادعاهای چین را درباره مالکیت بخش عمده این دریا و جزایرش را به چالش کشیده، اما با این حال مجبور به معلق کردن یکسری حفاری‌های نفتی خود بعد از فشارهای پکن در ماه گذشته میلادی شد.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه به نگوشوآن لیچ، همتای ویتنامی خود در واشنگتن گفت: یک رابطه دفاعی قدرتمند بین دو طرف وجود دارد که مبتنی بر منافع مشترک است و شامل آزادی دریانوردی در دریای چین جنوبی می‌شود.

پنتاگون در بیانیه‌ای اعلام کرد: وزیر دفاع آمریکا از تعامل با ویتنام و رشد فزاینده جایگاه این کشور در منطقه آسیا – اقیانوسیه استقبال کرد.

دو وزیر دفاع همچنین بر سر اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به ویتنام در سال آینده میلادی توافق کردند. این می‌تواند اولین سفر یک ناو هواپیمابر آمریکا به ویتنام از زمان پایان جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۵ تاکنون باشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مه در دیدار با نگوین شوآن پهوک، نخست وزیر ویتنام در کاخ سفید با او درباره امکان عزیمت یک ناو هواپیمابر آمریکایی به ویتنام مذاکره کرده بود.

این در حالی است که پکن از افزایش روابط دفاعی ویتنام با آمریکا و همچنین با دیگر قدرت‌های آسیایی نظیر ژاپن و هند ناخرسند است.

چندی پیش نشست برنامه‌ریزی شده میان وزیران امور خارجه ویتنام و چین در حاشیه اجلاس آسه‌آن در پایتخت فیلیپین کنسل شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار