کد خبر:۶۲۶۵۶۸
واحدی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

سکوت دولت در برابر جنایت میرزا اولنگ موجب بی اعتمادی مردم افغانستان می‌شود/ اصلی‌ترین دلیل بحران حقوق بشری افغانستان، ضعف حاکمیت دولت است

رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایرن (صلح زیبا) گفت: سکوت دولت و دستگاه دیپلماسی کشورمان در برابر جنایت میرزا اولنگ موجب از بین رفتن اعتماد دیرینه مردم افغانستان به دولت ایران می‌شود.
سکوت دولت در برابر جنایت میرزا اولنگ موجب بی اعتمادی مردم افغانستان می‌شود/ اصلی‌ترین دلیل بحران حقوق بشری افغانستان، ضعف حاکمیت دولت استمحمد واحدی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: متاسفانه در حادثه اخیر میرزاولنگ، وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران واکنش مناسبی به این اقدام تروریستی نشان نداده است، این در حالی است که کمترین انتظار از دستگاه دیپلماسی کشور اعلام محکومیت رسمی این جنایت است. بی شک در چنین شرایطی این سکوت برای مردم افغانستان قابل درک و توجیه نبوده و باعث از بین رفتن اعتماد دیرینه مردم افغانستان به دولت ایران می‌شود و این خواسته حامیان حامیان اصلی تروریسم در منطقه است.
وی افزود: وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر و به تبع آن لشکرکشی ایالات متحده به افغانستان برای مبارزه با طالبان و القاعده، می‌توانست بسترساز ایجاد دوران جدیدی در تاریخ افغانستان باشد، اما این اقدام نیز مانند سایر اقدامات ایالات متحده صرفا برای پیشبرد اهداف منطقه‌ای و سیاسی آمریکا بود که متاسفانه نتیجه آن چیزی جز نسل کشی و ویرانی برای افغانستان نبود.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایرن (صلح زیبا) گفت: پس از این حملات، حکمرانی رسمی طالبان به عنوان بزرگترین گروهک تروریستی در افغانستان، به اتمام رسید و این گروهک در ضعیف‌ترین وضعیت خود از زمان تشکیل قرار گرفت با این وجود و با تمام اقدامات صورت گرفته متاسفانه امروز با ظهور گروهک تروریستی داعش موج جدیدی از خشونت و افراطی گری در منطقه، علی الخصوص در افعانستان ایجاد شده است.
واحدی بیان کرد: ظهور داعش در افغانستان برای اولین بار بعد از سال ۲۰۰۱ و رقابت طالبان و داعش در عضوگیری، به دست آوردن منافع و گسترش نفوذ خود باعث ایجاد ناآرامی، خشونت و بی ثباتی بیشتر افغانستان و منطقه خواهد شد.
وی افزود: قتل عام ارتکاب یافته در میرزاولنگ مصداقی از جنایت علیه بشریت است؛ زیرا این حمله به صورت گسترده و سازمان یافته علیه یک جمعیت غیرنظامی انجام شده است که اطلاق واژه نسل کشی با توجه به شدت این جنایت می‌تواند به خوبی بیانگر عمق فاجعه باشد.
واحدی اضافه کرد: اولین و اصلی‌ترین دلیل بحران حقوق بشری در افغانستان، ضعیف‌بودن حاکمیت دولت و نبود امنیت در مناطق مختلف این کشور است؛ مسئله‌ای که هم زمینه‌ساز نقض متعدد حقوق بشری شبه‌نظامیان مخالف دولت و هم مداخلات خارجی در این کشور می‌شود.
وی بیان کرد: دولت افغانستان باید با اتخاذ تدابیر جدی امنیتی در سراسر کشور، خصوصاً مناطق آسیب پذیر، جدیت و حساسیت به خرج داده و از افراد و گروه‌های غیر نظامی در برابر حملات تروریستی حفاظت نموده و امنیت تمام شهروندان را تأمین کند از طرفی نقش قدرت‌های منطقه در برپایی صلح در افغانستان را نمی‌توان نادیده انگاشت.
با توجه به قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه تروریسم در منطقه، موضع گیری و همراهی دولت ایران با دولت افغانستان در مبارزه با تروریسم می‌تواند راه حل خوبی برای برون رفت منطقه از این بحران گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار