عاطفه پناهی، مخترع چشمبند آرامش پلاس ضمن اشاره به کاربرد این چشمبند در تسکین سردرد گفت: تا کنون پیشنهاداتی جهت سرمایهگذاری بر روی اختراعم داشتهام؛ اما سعی دارم بهترین گزینه را انتخاب کنم.
بازهم قصه یک مخترع جوان دیگر، از آن دست جوانانی که خود را فقط در رشته دانشگاهیشان محصور نمیکنند، خوب درس خوانده و خوب هم تحقیق کرده است. جوانی که نشیب و فراز زیادی را پشت سر گذاشته است. چون صدفی آنقدر به سنگ خارای مشکلات دمیده تا امروز مروارید یک اختراع ناب را در دست گرفته است. اهل اصفهان است و نامش عاطفه پناهی. او یک چشمبند گیاهی - مغناطیسی اختراع کرده است که سردرد را هر جا که باشی التیام میبخشد.
گشتی میان ایدهها
اول از رشته دانشگاهیش میپرسم و اینکه چگونه مخترع شده است، میگوید: در رشته فیزیک هستهای درس خواندهام. در شروع فعالیتم ابتدا نمایندگی آسیاتک به راه انداختم اما برایم راضی کننده نبود، لذا وارد عرصه برندینگ شدم و یک ماه مطلبنویسی کردم ولی انرژی و ایدههایم سرکوب میشد؛ لذا رهایش کردم و به سراغ علم رباتیک رفتم، آموزش دیدم و مجوز نمایندگی رباتیک منطقه را گرفتم، چندین دوره آموزشی برگزار کردم ولی باب میلم نبود چون حس کردم در این عرصه جای پیشرفت ندارم و تا آخر یک مربی ساده باقی میمانم.
فعالیتهایش به همین جا ختم نمیشود میگوید: با اندکی فکر در دورههای جهاد کشاورزی شرکت کردم و آموزش پرورش بلدرچین دیدم ولی آنجا هم شرایط وام و میزان درصد سود تغییر کرده بود و به بالای 20 درصد رسیده بود، لذا تصمیم به راهاندازی کارگاه تولیدی لباسهای فرم بیماران بیمارستان و کیفهاش گرفتم و پس از مطلع شدن از مزایدهای بودن شرایط فروش و عدم وجود وام کارآفرینی با کارمزد کم برای جوانان منصرف شدم، چون صندوق کارآفرینی اصلا به خانومهای جوان وام نمیدهد فقط به زنان بد سرپرست، بیسرپرست و یا سرپرست خانوار وام میدهد. این مورد آخر را اگر همین الان هم حامی پیدا کنم حداقل برای 10 نفر میتوانم اشتغالزایی کنم. ایدههای زیادی داشتهام که هر کدام به یک مشکل اساسی برمیخورد که اغلب مشکل مالی بود و اگر مشکل رفع شود حتما ایده را عملیاتی میکنم.
برویم سر اصل مطلب؛ چشمبند التیام دهنده سردرد
در مورد ایده چشمبند گیاهی- مغناطیسی میگوید: جرقه ایده اولیه زمانی به ذهنم رسید که شاهد سردرد اطرافیانم بودم، همان طور که میدانید امروز زندگی شهری و مواردی چون امواج wifi باعث ایجاد سردردهای زیادی برای افراد مختلف میشود لذا به دنبال یافتن راه حلی طبیعی برای رفع سردرد میگشتم تا مشکل را به گونهای برطرف کنم.
مخترع اصفهانی اینگونه ادامه میدهد: کارم را با مطالعات روی سنگهای طبیعی و گیاهان دارویی شروع کردم در سمینارهای مختلفی شرکت میکردم و دنبال یافتن روشی برای تسکین سردردهای وقت و بیوقت بودم. دیده بودم که عدهای از محققان روشهای گوناگونی را پیشنهاد داهاند؛ اما من دنبال چیزی بودم که همیشه در دسترس افراد باشد و سردرد آنها را تسکین دهد در محل کار، پشت ماشین، و... لذا به ذهنم رسید آن را به صورت چشمبند طراحی کنم.
خانم پناهی لیوان دمنوشش را کنار میگذارد و میگوید پس از رسیدن به ترکیب مناسب گیاهی برای تسکین سردرد هشت نوع از چشمبندها را طراحی کردم بعضی از این چشمبندها گیاهی هستند، برخی مغناطیسی و برخی دیگر گیاهی مغناطیسی. نوع دیگری از آن هم دارای ویبریشن است. اثر گذاری آن هم با قرار گرفتن روی چشم در عرض 10 دقیقه بخوبی احساس میشود.
با خندهای ادامه میدهد در ابتدا زمانی که اختراعم را با اطرافیانم و دوستانم در میان گذاشتم حرفهای من را در مورد اثربخشی چشمبند باور نمیکردند اما پس از امتحان آن خودشان از مشتریان ثابت چشمبندها شدند. امسال در مجموعه قرارگاه اقتصاد مقاومتی شهید احمدی روشن ناحیه بسیج دانشجویی استان اصفهان در نمایشگاه فناوریهای نوین شهری اصفهان شرکت کردم و انواع چشمبندها را در معرض نمایش قرار دادم که مورد استقبال بازدیدکنندگان و برخی سرمایهگذاران قرار گرفت.
حفظ ایده دغدغه جدی مخترعان است!
جالب این است که از سختی کار شکایتی ندارد؛اما حرف به ثبت اختراع که میرسد سر دردلش باز میشود و میگوید شاید یکی از نگرانیهای اصلی مخترعان ربوده شدن ایده یا اختراعشان باشد که من هم از این مورد استثنا نیستم. لازم است چرخهای امن برای ایدهپردازی و نوشتن طرح و ثبت اختراع در کشور به وجود بیاید. ممکن است چیزی از ثبت یک ایده، طرح و یا اختراع نگذرد اما به فاصله کوتاهی سر از جا و افراد دیگری درآورد، این باعث میشود فرد مخترع از طرح ایدههایش پرهیز کند و این اصلا فضای خوبی برای پیشرفت کردن نیست. شما اگر طرحت را معرفی نکنی چگونه میخواهی جذب سرمایه بکنی؟
در انتها کتابها را از روی میز درون قفسه میگذارد و میگوید: درس خواندن تنها کافی نیست باید به دنبال حل مشکلات هم باشیم، سعی کنیم ایدهها را به سمت اشتغالزایی ببریم. اگرچه پیشنهادهای زیادی برای سرمایهگذاری داشتهام مخصوصا پس از شرکت در نمایشگاه فناوریهای نوین شهری، اما هنوز از بین آنها موردی را انتخاب نکردهام سعیم این است که بهترین حامی مالی را گزینش کنم و در صورت اجرایی شدن حداقل برای 30 نفر اشتغالزایی مستقیم انجام میشود.