مرادی روز گذشته در جمع خبرنگاران در مشهد گفت: مادر کمال اهل فرانسه و مسیحی بود، کمال که در آن موقع ژوان نام داشت نیز مسیحی بود؛ اما بعد از مدتی به واسطه آشنایی با تعدادی از جوانان ایرانی در فرانسه در سال 1981 میلادی به ایران مهاجرت کرد و مسلمان و بعد شیعه شد.
وی بیان کرد: من و مادر کمال از هم جدا شده بودیم و او به همراه مادرش در فرانسه زندگی وتحصیل می کرد با این وجود ارتباط نزدیکی با هم داشتیم و از احوال هم باخبر بودیم و به یکدیگر سر میزدیم.
این پدر شهید خاطرنشان کرد: تا اینکه متوجه شدم کمال به ایران آمده و در حوزه علمیه قم مشغول به تحصیل است و این باعث خوشحالی درونی من شد، چون فهمیدم که آمده به اسلام خدمت کند.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص عشق کمال و دیگر جوانان فرانسوی به امام راحل و دلیل مهاجرت پسرش به ایران گفت: زمانی که امام خمینی(ره) در فرانسه بود، فقط پسرمن عاشق ایشان نشد، بلکه اکثر جوانان فرانسوی عاشق ایشان بودند.
مرادی افزود: یک روز در فرانسه تظاهرت شد دوستان کمال دیدند که او در وسط جمعیت پرچم ایرا ن را در دست گرفته است و در همین نظاهرات با تعدادی از جوانان ایرانی آشنا و این امر زمینه مهاجرتش به ایران شد.
پدر شهید بیان کرد: کمال در سال 1981 به این ایران آمد و آخرین اخباری که از او دارم مربوط به اواخر سال 1982 میشود.
وی به دلیل بی خبریش از ماجرای شهادت کمال اشاره و تصریح کرد: ارتباط من و کمال در آن زمان به دلیل سیاستهای حکومت تونس و همچنین محکوم کردن حکومت تونس توسط کمال در نامههایش به من قطع شد.
مرادی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که در زمان خود من نیز فعالیت رسانهای زیادی داشتم تا جایی که برگی بدستم دادن که در آن حکم اعدام من بود و چون سه فرزند از همسر دوم خود داشتم ترجیح دادم که دنبال سوال از این و آن نباشم.
پدرشهید گفت: در مدت30 سال بی خبری از کمال گمان می کردم که او در ایران تشکیل خانواده داده و اکنون فرزانش بزرگ شدهاند تا اینکه بعد از انقلاب تونس سال 2014 با جستجو در اینترنت نام او را جزء شهدای دفاع مقدس ایران دیدم با فهمیدن این خبر تا 15 روز فقط گریه می کردم و چیزی نمی خوردم؛ اما از طرفی این موضوع که او به خاطر اسلام رفته و شهید شده ما را تسکین می داد.
وی با بیان این نکته که هیچ وصیت و چیزی دیگری از کمال بدست ما نرسیده است، به زمان شهادت او با استناد به سخنان یکی از همرزمانش اشاره کرد و گفت: یکی از دوستانش می گفت در زمان شهادت کمال من در چهار متری او بودم، در آن زمان کمال به یاد امام حسین(ع) اشک می ریخت و میگفت که ما اینجا کمترین کاری که میکنیم، شهادت است.
پدر شهید کمال کورسل خاطرنشان کرد: کمال فردی خوش اخلاق، کم حرف بود واهل غیبت نبود.
مرادی در پاسخ به این سوال که چرا جوانانی مانند کمال عاشق امام خمینی(ره) شدند، خاطرنشان کرد: جوانان خود به این سطح فکری رسیدهاند که در راه امام خمینی (ره) حرکت کنند و کمال می گفت که امام فقط برای من امام نیست.
عزیزه مرادی همسر محمد مرادی در ضمن سخنان خود با اشاره به استقبال مردم ایران گفت: مردم ایران استقبال خوبی از ما داشتند و این از تصورات من به دور بود.
وی خاطرنشان کرد: موقعی که به ایران آمدم تازه فهمیدیم که اسلام ناب که پسرم درباره آن توضیح می داد، چیست.
مادر ناتنی شهید کمال کورسل بیان کرد: در آنجا اخبار خوبی از کشور شما نمی گویند، تازه در اینجا متوجه شدیم که اخباری که آنان می دهند کذب است و چیزی را که با چشم خود میبینیم واقعا قابل توصیف نیست تازه متوجه شدیم اینکه کمال عاشق ایران است معنی این عشق چیست؟
عزیزه مرادی در خصوص امنیت ایران در منطقه نیز گفت: قدرت ایمان باعث شده که با توجه به شرایط نا امن منطقه ایران در امنیت باشد.
وی یادآور شد: ایمان ایرانیان به خدا باعث شده که داعش به اینجا وارد نشود در حالی که در تمام کشورهای دنیا سفر کردهام؛ اما هیچ کجا مانند ایران نیست.
محمد مردای پدر شهید کمال کورسل هم اکنون 76 سال سن دارد و بازنشسته مطبوعات است و پیش از این در بخش فنی نشریه لاپرس فرانسه مشغول کار بوده است.
خانواده شهید کمال کورسل در سفری یک هفته ای به ایران تاکنون از شهر قم و گلزار فرزند شهیدشان دیدار کرده و به مدت سه روز در مشهد اقامت داشتند.
کمال(ژوان) کورسل در سال 1964 میلادی(1345 شمسی) از مادر مسیحی و پدر مسلمان و تونسی تبار متولد شد و در سن دو سالگی به دلیل جدایی والدین با آموزه مسیحی تربیت شد.
کمال کورسل بعد از مهاجرت به ایران در عملیات کربلای 2 و 5 و والفجر 10 شرکت داشت و سرانجام سال 1367 در عملیات مرصاد به شهادت رسید.