هروی، در حاشیه این افتتاحیه گفت: در حال حاضر 80 دستگاه کلینک سیار دندان پرشکی در کشور وجود دارد که از این تعداد 70 دستگاه متعلق به خراسان رضوی و سه دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شده است.
وی افزود: در این دستگاهها تمام خدمات دندان پزشکی موجود در مرکز درمانی دهان ودندان وجود دارد و به افراد خدمات رایگان ارائه می هد.
نماینده اداره دهان و دندان وزارت بهداشت بیان کرد: خدمات قابل ارائه در این دستگاهها معاینه دندان ها، آموزش بهداشت، وارنیش فلورید، فیشور سیلانت، پرکردن دندان، پالپوتومی، جرم گیری و کشیدن دندان است.
کارشناس ناظر کشوری طرح تحول سلامت دهان کشور با بیان اینکه 90 درصد مردم در طول زندگی خود بیماری دهان ودندان را تجربه کردهاند و 70 درصد دانشآموزان نیز از بیماری پوسیدگی دندان رنج میبرند، خاطرنشان کرد: بیماریهای دندان بعد از سرماخوردگی در کشور بسیارشایعه است.
وی با یادآوری این موضوع که خدمات دندان پزشکی بسیار گران است، متذکر شد: بیشتر پرداختهای مردم در حوزه درمان دندان و دهان مربوط به درمانهای سرپایی بوده است.
هروی گفت: از زمان شروع طرح تحول دهان و دندان 10 اقدام زیر ساختی در دولت یازدهم انجام شده که از جمله آنها ایجاد دفتر و اداری سلامت دهان ودندان، جذب 1430 دندان پزشکی برای خدمت در شهرهای با جمعیت 20 هزار نفر، رساندن اعتبار دندان پزشکی به 200میلیارد تومان در سال 95 و بازسازی 78 درصد از فضای های فیزیکی وتجهیرات بخش دندان پزشکی است.
کارشناس ناظر کشوری طرح تحول سلامت دهان کشور افزود: راهاندازی 90 مرکز تجمیع دندان پزشکی، توزیع هزار دستگاه یونیت سایر در کشور و آموزش و معاینه بیش از 90 درصد دانش آموزان، افزایش ترمیم و فیشورسیلانت، افزایش کارکرد مرکز درمان دندان و دهان و کاهش کشیدن دندان در مراکز درمانی دولتی از دیگر اقدامات طرح تحول دهان و دندان بوده است.
نماینده اداره دهان و دندان وزارت بهداشت با انتقاد از سبک زندگی مردم و نوع تغدیه آنان بیان کرد: مردم غذاهای که برای سلامت دندان آنان مضر است مانند شکر ونوشابه و سیکار را زیاد مصرف می کنند، در مقابل غذاهای پر فایده مانند شیر، میوه و سبزیجات را کمر مصرف میکنند.
در ادامه خدایی، قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی سازمان های مردمی نهاد، گفت: تمامی جمعیت خراسان رضوی تحت پوشش طرح تحول نظام سلامت قرار گرفته اند؛ اما مشکل کار این که در بسیاری اوقات مردم از این خدمات استفاده نمی کنند، به خاطر طرز تفکر غلطی که در بین آنان وجود دارد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی سازمان های مردمی نهاد افزود: مردم فکر میکنند که باید خدمات سلامت را از فوق تخصص دریافت کنند، در صورتی که بهورز به مراتب خدماتش علمی و عینی تر است، چون در این خصوص آموزش دیده است.
وی بیان کرد: در تحول نظام سلامت باید به ابعاد مختلف انسان مانند ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی نیز توجه کرد، هر چند که بیش از 60 درصد منابع دولت و مردم در زمینه جسمی هزینه می شود.
کدخدایی با اشاره به اینکه چالش های اجتماعی و روانی بستر تفکر در مسئولین و مردم دارد، خاطرنشان کرد: در گذشته فقط به بحث دارو و درمان توجه می شود؛ اما امروز دریافته اند که میکروب ها و داروها ربطی به سلامت ندارد، بلکه این رفتار انسان که باعث ایجاد سلامت در او می شود، یعنی عامل بیماری خود افراد هستند.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی سازمان های مردمی نهاد متذکر شد: باید اکنون فقط 25 سلامت جامعه با وزارت بهداشت و مجموعهای متخصیین سلامت باشد چون که 75 درصد مشکلات سلامت مربوط به عوامل اجتماعی است.
کدخدایی تصریح کرد: خودمان را بیمار و بعد نقد می کنیم که چرا بیمارستان ها شلوغ و یا چرا پزشکان با ما بدرفتار می کنند.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر آموزش و ارائه خدمات دندان از طریق کلینک سیار گفت: در حال حاضر خیلی از جاها نمی توان به مراکز خصوصی دندان پزشکی دسترسی داشته باشند به خصوص مشهد با داشتن بیش از یک میلیون حاشیه نشین.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه مشارکت های اجتماعی سازمان های مردمی نهاد بیان کرد: این کلینگ ها به کمک خیرین ایجاد شده است .
کدخدایی تاکید کرد: سلامت مردم در اولویت است برای داشتن جامعه امیدوار و سالم باید افراد آن سلامت باشند.