آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۸۹۳۱
فایننشال تایمز:

احیای روابط قطر با ایران و حضور آنکارا در دوحه، نشانگر ائتلافی نوظهور است

یک رسانه غربی گزارش داد، «تصمیم دوحه برای احیای روابط با ایران و حضور نظامیان ترکیه‌ای در خاک قطر،‌ می‌تواند نشانه‌ ایجاد یک ائتلاف در حال ظهور باشد».
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک رسانه غربی در یادداشتی به مواضع عربستان سعودی، ایران و ترکیه در قبال قطر پرداخته و از یک «ائتلاف نوظهور» در منطقه سخن گفته است.

وزارت خارجه قطر شامگاه چهارشنبه (دیشب) از تصمیم این کشور برای بازگرداندن سفیرش به تهران خبر داد.

وزیر خارجه قطر در گفت‌وگوى تلفنى با محمدجواد ظریف، ضمن تاکید بر لزوم گسترش روابط دوجانبه با ایران، اعلام کرد که قطر سفیر خود را به تهران باز مى‌گرداند.

این اقدام ۲۰ ماه پس از آن انجام می‌گیرد که قطر سفیرش را در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران، فراخوانده بود.

در بیانیه وزارت خارجه قطر آمده است، دوحه قصد دارد روابط خود را در تمام زمینه‌ها با جمهوری اسلامی ایران تقویت کند.

حالا «فایننشال تایمز» در گزارشی درباره از سرگیری کامل روابط قطر و ایران، روی این موضوع دست گذاشته است: «ایجاد یک ائتلاف نو ظهور در منطقه».

در گزارش این روزنامه انگلیسی آمده است: «تصمیم دوحه برای احیای (کامل) روابط (دیپلماتیک) با ایران و حضور نظامیان ترکیه‌ای در خاک قطر، می‌تواند در بحبوحه تفرقه و جدایی بین اعضای کشورهای خلیج (فارس)، نشانه ایجاد یک ائتلاف در حال ظهور باشد».

اشاره این رسانه غربی به همراهی ایران و ترکیه با قطر در بحبوحه تنش‌ها بین دوحه با ۴ کشور عربی شامل عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین و مصر است.

همراهی ترکیه با قطر تن‌ها به ارسال مواد غذایی و حمایت‌های دیپلماتیک خلاصه نشد بلکه این کشور نظامیان خود را هم به قطر فرستاده است.

فایننشال تایمز در ادامه به حمایت‌های ریاض از یک عضو خاندان سلطنتی قطر به منظور تضعیف امیر این کشور اشاره کرده و این فرد را «شخصیتی حاشیه‌ای» توصیف کرده است.

در گزارش همچنین آمده است که «عربستان سعودی در حال تقویت شیخ عبدالله بن علی آل‌ثانی یکی از اعضای خاندان حاکم قطر است؛ کسی که برادرش در سال ۱۹۷۲ توسط پدربزرگ امیر کنونی این کشور خلع و برکنار شد. اما افراد مطلع و وابسته به خانواده حاکم در قطر می‌گویند که شیخ عبدالله شخصیتی حاشیه‌ای در این کشور است و دهه‌ها است که هیچ منصب عمومی نداشته است. قطری‌ها در هفته‌های سر بر آمدن کشمکش بین کشورشان با همسایگانش، دور شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیرشان جمع شده و متحد شده‌اند».
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار