نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز جمعه بار دیگر گفت که اعتبار گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنها میزان دسترسی آن به سایتهای ایران بستگی خواهد داشت.
«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در اظهاراتی روز جمعه بار دیگر به تکرار ادعاهای اثباتنشده علیه ایران پرداخت.
«هیلی» اخیراً به وین سفر کرده و با مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره توافق هستهای ایران و گروه ۱ + ۵ (برجام) بحث و تبادل نظر کرده است.
این دیپلمات آمریکایی، دیدارش با «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس و سایر کارکنان این سازمان بینالمللی را «بسیار سازنده» توصیف کرد، اما مدعی شد که گزارشدهیهای آژانس تنها به اندازهای دسترسیهایی که به آنها اعطا میشود معتبر است.
وی گفت: «آژانس برنامه راستیآزمایی بسیار قدرتمندی در ایران دارد. از شنیدن کارهایی که آنها انجام میدهند، خرسند شدم، اما آژانس با همه محاسنی که دارد تنها به اندازهای معتبر است که به آنها اجازه داده شود، آنچه میخواهند را مشاهده کنند. ایران علناً اعلام کرده که اجازه دسترسی به مراکز نظامیاش را نمیدهد، ولی برجام تفاوتی بین مراکز نظامی و غیرنظامی قائل نشده است.»
وی همچنین با بیان اینکه «به علاوه مراکز اعلامنشده متعددی وجود دارند که تا کنون از آنها بازرسی به عمل نیامده است. مشکل اینجا است.»
هیلی گفت: «من اعتماد زیادی به آژانس اعتماد دارم، اما آنها با کشوری سر و کار دارند که سابقهای آشکار از دروغگویی و دنبال کردن مخفیانه برنامههای هستهای دارد.»
نماینده آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد: «ما آژانس را ترغیب میکنیم برای راستیآزمایی پایبندی ایران از تمامی اختیاراتش استفاده کرده و تمامی زوایای ممکن را مورد بررسی قرار دهد. ما در این فرایند از آژانس حمایت میکنیم.»
«نیکی هیلی» در بخش دیگری از این ادعاها گفت: «ایران از سال ۲۰۰۶ اقدام به قاچاق اسلحه برای نیروهای حزبالله لبنان کرده است.»
او گفت: «این به معنی جلوگیری از جنگ نیست، بلکه به معنی تدراک جنگ است.»
وی همچنین با بیان اینکه «حزبالله نماینده ایران در بیثباتسازی منطقه است» گفت: «نیروهای سازمان ملل در لبنان اقدام موثری علیه گروههایی مانند حزب الله انجام نمیدهند.»
«هیلی» در ادامه ادعا کرد حزبالله قوای تسلیحاتی خود را تقویت کرده و از آن برای بیثبات کردن هر کجا که میخواهد استفاده میکند.
دیپلمات آمریکایی در بخش دیگری از اظهاراتش به موضوع یمن پرداخت و گفت که واشنگتن نگران اوضاع جاری در این کشور است و در این رابطه تماسهایی را با مقامهای عربستان داشته است.
ما اون روزم می گفتیم. گفتن شما دلواپسین
خب دلواپسی خوب بود یا بی خیالی؟ بطوری که کار به اینجا کشید؟
در طول تاریخ عاقبت اعتماد به دشمن و بی خیالی، همین کلاه به سر رفتن بوده.