کد خبر:۶۳۰۶۵۹
آبنیکی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

جمهوری‌اسلامی تعهدی برای بازرسی به آژانس نداده است/ عدم پیگیری جدی مطالبات، زیاده‌خواهی غرب را به‌ دنبال دارد

معاون سابق سازمان انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی باید در برابر مجموعه اتفاقاتی که طرف امریکایی دنبال می‌کند و ادعای آژانس در یک فضا به تحلیل و واکاوی بپردازد و سپس در برابر آن‌ها واکنش مناسب نشان دهند.
حسین آبنیکی کارشناس مسائل هسته‌ای و معاون سابق سازمان انرژی اتمی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ادعای آمانو مبنی بر دسترسی به مراکز نظامی و غیرنظامی ایران گفت: زمانی که در مذاکرات کار جلو می‌رفت برخی دلسوزان و تحلیلگران به تیم مذاکره کننده اخطار دادند که این نکته را کنترل کنند، اما واقعیت آن است که براساس تعهدات ما به آژانس، این نهاد دسترسی به همه مجموعه‌های نظامی و غیرنظامی را ندارند. البته آژانس در چارچوب پروتکل‌ها می‌تواند دسترسی هایی داشته باشد


آبنیکی تصریح کرد: براساس روندی که تاکنون پیشرفته است جمهوری اسلامی هیچ گونه تعهدی برای بازرسی از مراکز هسته‌ای و نظامی به آژانس نداده و در عمل نیز اجازه بازرسی را نخواهیم داد.

این کارشناس مسائل هسته‌ای در خصوص واکنش جمهوری اسلامی نسبت به این درخواست نیز گفت: جمهوری اسلامی باید واکنش جدی داشته باشد از سوی دیگر آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز هیچ استدلال حقوقی و نظامی نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری برای بازرسی از این مراکز ندارد و عملا چنین حقی برای آنها وجود ندارد.

معاون سابق سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی باید در برابر مجموعه این اتفاقات که طرف امریکایی دنبال می‌کند و ادعای آژانس در یک فضا به تحلیل و واکاوی بپردازد و سپس در برابر آن‌ها واکنش مناسب نشان دهند.

وی با بیان اینکه اگر جمهوری اسلامی در برابر این اقدامات عکس العمل جدی نشان ندهد آژانس و طرف غربی سعی می‌کنند هر از چند گاهی گامی به جلو بردارندگفت: این در حالی است که در شرایط فعلی آژانس از تامین «کیک زرد» ممانعت می‌ورزد، در برابر بازطراحی راکتور اراک با کندی پیش می‌رود اقدام مناسبی انجام نمی دهد و اگر جمهوری اسلامی در این حوزه‌ها مطالبات خود را پیگیری نکند طرف غربی و آژانس زیاده خواهی‌های خود را افزایش می‌دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار