در نشست خبری بازسازی واقعه غدیر خم سردار فضلی، فرمانده ستاد بازسازی واقعه غدیر خم به تشریح سیاستها و برنامههای این واقعه پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار علی فضلی، فرمانده ستاد بازسازی واقعه غدیر خم صبح امروز در نشست خبری ستاد بازسازی مردمی واقعه غدیر خم که در مرکز بسیج مسجد بلال سازمان صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: با عنایت خداوند و هدایتهای عالمانه علمای بزرگوار و بعضی از مراجع عظام تقلید با محتوایی که مورد توجه شیعه و سنی بود به ویژه هدایت راهبردی بنیاد معظم بین المللی غدیر خم اقدام ارزشمند بازسازی این واقعه از سال ۸۹ در جهان اسلام برای اولین بار انجام شد.
وی افزود: بازسازی واقعه غدیرخم اولین بار در شهر مقدس قم در دامنه کوه خضر نبی که به حیث شکلی بر جغرافیای غدیر شباهتهای فراوانی دارد انجام گرفت و در آنجا با حضور قریب به ۷۰ هزار نفر از مردم شریف استان قم و زائران حضرت معصومه این بازسازی کلید خورد.
سردار فضلی از آنجایی که کار مردمی بود همه ظرفیت ها، زیرساختها و اجرا با مشارکت آحاد مردم اعم از شیعه و سنی و هنرمندان صورت گفت.
فرمانده ستاد بازسازی واقعه غدیر خم تاکید کرد: دومین سال اجرای بازسازی واقعه غدیر خم در ۷۲ نقطه کشور انجام شد و با توسعه کمی و کیفی در سالهای بعدی به ترتیب به ۱۰۰ و ۱۰۲ و ۱۴۷ نقطه رسید و در نهایت سال گذشته در بیش از ۱۴۰ نقطه کشور دو نقطه در سوریه و عراق و مجموعا ۱۵۰ نقطه در سال گذشته بازسازی واقعه غدیر خم اجرا شد.
وی بیان داشت: امسال نیز به فضل خدا و با همت و مشارکت مردان و زنان شیعه و سنی و سازمانهای مردم نهاد تا این لحظه در ۱۴۳ نقطه کشور و یک نقطه در سوریه واقعه بازسازی غدیر خم اجرا خواهد شد.
سردار فضلی ادامه داد: یک رقابت بسیار صمیمانه در استانهای مختلف کشور برای برگزاری این مراسم صورت گرفته به نحوی که در استان سیستان و بلوچستان ۱۱ نقطه از این استان برای اجرای بازسازی واقعه غدیرخم در نظر گرفته شده است. همچنین در سایر استانها چه استانها شیعی و چه استانهای شیعی و سنی یک کار مشترک به صورت ترکیبی انجام میگیرد. همچنین در برخی از نقاط مسئولان برگزاری به دلیل استقبال مردم درخواست بیش از یک روز اجرای واقعه را داشتند.
در ادامه این نشست خبری سردار حسین ظریف منش، مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر به تشریح سیاستها و برنامههای پیش بینی شده این واقعه پرداخت.
ظریف منش اظهار داشت: بیان واقعه غدیر تبلیغات خوب این واقعه مسلم تاریخی که نقطه عطفی در سرنوشت اسلام بوده و هست استمرار رسالت در چهره امامت و روز تعیین تکلیف جامعه بعد از پیامبر بوده است.
وی افزود: در واقعه غدیر خم شیعه و سنی با هم اتفاق نظر دارند حتی بیش از روایاتی که ما شیعیان در اثبات این روز داریم برادران اهل سنت ما دارند. علاوه بر گرامیداشت واقعه که از ایام الله است باید جشن تهنیت مبنای عمل باشد و موظفیم که پیام غدیر را به همه جهانیان ابلاغ کنیم.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه شعار امسال بازسازی واقعه غدیر خم لبیک یا رسول الله است، تصریح کرد: این شعار به معنای پاسخ همه غدیرباوران و عاشقان اهل بیت به دستور صریح پیامبر برای انتقال این واقعه به جهانیان و آیندگان است.
ظریف منش یادآور شد: امروز شش جشنواره شعر بین المللی غدیر و همچنین بزرگداشت مرحوم علامه سیدمرتضی عسگری به عنوان پرچمدار عرصه غدیر و تجلیل از ۲۵۰۰ سادات شفیع و شهدای مدافع حرم در روز پنجشنبه هفته جاری در بهشت الزهرا (س) تهران صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: باید راهبرد کلان واقعه غدیر خم را به جهان ارائه دهیم و پیام این واقعه از مرز ایران خارج و به جهانیان منتقل شود چرا که مضمونی متعلق به همه بشریت است و میتوان از این راهبرد برای به سازی شرایط دچار حاکم بر جهان استفاده کرد.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر یادآور شد: در روز عید غدیر مراسم نماز و اطعام در سه نقطه تهران از جمله حرم امامزاده صالح، حسینیه فاطمه الزهرا میدان سپاه و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار میشود. همچنین این مراسم با راهپیمایی مردم شهر مقدس قم و مشهد صورت میگیرد و در استانهای اهل سنت همچون گرگان، بندر ترکمن، رضوان شهر، تالش و ... نیز شاهد برگزاری مراسم باشکوهی خواهیم بود.
یعقوب سلیمانی، رئیس ستاد مردمی بازسازی واقعه غدیر خم نیز در ادامه این نشست گفت: هشت سال است که خطبه غدیریه با زبان عربی و فارسی در مراکز و نقاطی که قبل و روز عید غدیر خم مشخص شده برگزار میشود.
وی ادامه داد: در کل کشور ۷۵۰۰ نفر مسئولیت هنرنمایی بازسازی واقعه غدیر خم را برعهده دارند و در ۲۶ نقطه از کشور این واقعه با حمایت و برنامه ریزی عزیزان اهل تسنن انجام میگیرد. همچنین قریب به یک میلیون نفر جامعه هدف در یک مرحله به شکلی میدانی از بازسازی واقعه غدیر خم بازدید میکنند.
سلیمانی در پایان با بیان اینکه مراجع تقلید همواره از توسعه و تسری بزرگداشت این واقعه تاکید داشتند، خاطرنشان کرد: امیدواریم رفته رفته بزرگداشت این واقعه و بازسازی آن به یک فرهنگ تبدیل شود.