سرپرست پروژه ساخت پرینتر سه بعدی پژوهشکده علمالهدی بسیج دانشجویی دانشگاه یزد از طراحی و ساخت پرینتر سه بعدی خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشکده شهید علمالهدی بسیج دانشجویی دانشگاه یزد پیگیر پروژههای علمی متعددی است. ساخت پرینتر سه بعدی یکی از پروژههای در حال انجام این پژوهشکده است.
آرش فلاح، دانشجوی مکانیک دانشگاه یزد و سرپرست پروژه ساخت پرینتر سه بعدی که به تازگی کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه امیرکبیر قبول شده است در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: این پروژه با همکاری بسیج علمی سپاه و پژوهشکده شهید علمالهدی بسیج دانشجویی دانشگاه یزد ساخته شده است. پرینترهای سه بعدی حوزه کاربری بسیار گستردهای دارند و با توجه به تکنولوژیهای استفاده شده قادر به تولید محصولات متفاوتی هستند. مثلاً در تکنولوژی نوع اول (FDM) که با تزریق مواد پلاستیکی انجام میشود، مدلهای ریختهگری و نمونههای اولیه محصول جهت تست ایجاد میشود. یا در تکنولوژی نوع دوم (SLA)، با استفاده از رزینها قالب ساخته میشود که در طلا سازی کاربرد بسیار دارد.
فلاح ضمن اشاره به مزیت این پرینتر نسبت به موارد مشابه گفت: این نوع پرینتر کاربرد گستردهتری دارد و تکنولوژیهای قبلی محدودیتهایی دارند که این محدودیت در پرینتر جدید برداشته شده است.
سرپرست پروژه ساخت پرینتر سه بعدی تأکید کرد از پرینترهای سه بعدی در صنایع خودروسازی، هوافضا، طلاسازی و ریختهگری استفاده بسیار میشود، اما متأسفانه در کشور ما نمونههای کمی از این دستگاه وجود دارند که عمدتاً هم وارداتی و مونتاژی هستند، ضمناً قیمت این دستگاهها هم بسیار زیاد بوده و به پانصد میلیون تومان هم میرسد.
وی ضمن اشاره به در نوع سوم تکنولوژی (SLS) که موضوع پروژهای است که در مرکز پژوهش شهید علمالهدی در دست انجام است، از پودر برای ساخت محصول نهایی استفاده میشود که اشکالات طرحهای قبلی برطرف شده و مدل و همچنین محصول نهایی قابل تولید است.
سرپرست پروژه ساخت پرینتر سه بعدی با اشاره به فعالیت یک تیم ده نفره از دانشجویان رشتههای مکانیک، برق و برنامه نویسی در این زمینه بیان داشت بنده برای پروژه کارشناسی با دکتر روح الله عزیزی که هم استاد بنده بودند و هم رئیس پژوهشکده شهید علمالهدی به توافق رسیدم و سرپرستی تحقیق بر روی پرینتر سه بعدی را به عهده گرفتم. البته تحقیق بر روی این پروژه مبنای سه پایان نامه دیگر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هم شد.
وی خاطر نشان کرد در حال حاضر مراحل تحقیقات، طراحی و ساخت قطعات انجام شده و در آیندهای نزدیک پرینتر سه بعدی مونتاژ و آزمایش خواهد شد.