آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۲۱۴۴
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خبر داد

کاهش میزان نمک در نان از 2/3 دهم درصد به کمتر از یک درصد

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:‌ عمده ترین مشکل تغذیه‌ای ایران، وضعیت تغییر الگوی مصرف مواد غذایی است و شامل تغییر مصرف نمک، قند و چربی بوده که عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا عبداللهی با با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر مهمترین عامل مرگ و میر کشور است، اظهار داشت: دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها، مهمترین عامل خطر آنها، الگوی غذایی مردم است.

وی افزود: در حال حاضر نمک، مواد قندی و شیرین، نوشابه‌ها و فست فودها، بی رویه مصرف می‌شوند و در مقابل مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها و تحرک مردم کاهش یافته است.

عبدالهی با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد مردم کشور اضافه وزن و چاقی دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به دیابت، سرطان‌ها و فشار خون و بیماری‌های قلبی و عروقی را بیشتر می‌کند.

وی با بیان این مطلب که امروزه حتی شاهد روند افزایشی چاقی در کودکان زیر پنج سال و سنین مدرسه هستیم، گفت: دلیل اصلی آن، مصرف نوشیدنی‌های شیرین و فست فود‌ها و نوشابه‌های گازدار است که باید به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر قرار گیرد.

عبدالهی با اشاره به اینکه در ایران در زمینه سوء تغذیه کودکان، بهبود قابل توجهی در چند سال اخیر داشته ایم، عنوان کرد: بیش از ۵۰ درصد سوء تغذیه کودکان با اقداماتی که در حوزه وزارت بهداشت در حال اجراست کاهش پیدا کرده است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ریزمغذی ها، روی و آهن بطور معناداری کاهش پیدا کرده است و در مقابل آن چاقی روند افزایشی دارد.

وی گفت: در کنار اقداماتی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در حال اجراست، مهمترین اقدامی که در زمینه تغذیه صورت گرفته است، بکارگیری کارشناسان تغذیه در اولین سطح ارائه خدمت به مردم، بخصوص در حاشیه شهرهاست و بطور کلی در مناطق شهری خدمات مشاوره تغدیه‌ای به مردم ارائه می‌شود.

عبدالهی به همکاری‌های وزارت بهداشت در راستای بهبود وضعیت تغذیه مردم با دیگر سازمان‌ها اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت با صنایع غذایی همکاری بسیار خوبی دارد، بطوریکه با انعقاد تفاهم نامه با همکاری صنایع غذایی، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، استاندارد قند و نمک و چربی در صنابع غذایی روند کاهشی پیدا کرده و کنترل می‌شود.

وی افزود: در تعدادی از صنایع غذایی بازنگری و کاهش میزان قند و نمک در آن‌ها اتفاق افتاده و در بسیاری از نوشیدنی‌ها، نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌ها و مواد شیرین، میزان شکر کم شده است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مهمترین اقدامی که ظرف سه سال اخیر در کشور اتفاق افتاده است را کاهش میزان نمک در نان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مهمترین منبع دریافت نمک مردم نان است، استاندارد میزان نمک در نان بازنگری شده است و میزان آن از دو و سه دهم درصد نمک به کمتر از یک درصد کاهش یافته است.

عبداللهی عنوان کرد: تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و درمان و سازمان ملی استاندارد امضاء شد و اکنون بازرسین بهداشت محیط در بازرسی و نظارت بر نانوایی‌ها میزان نمک را کنترل می‌کنند.

وی گفت: بر اساس آخرین گزارشی که از بازرسین بهداشت محیط در بازرسی از نانوایی‌ها در دست داریم حدود ۷۴ درصد نانوایی‌ها استاندارد یک درصد و کمتر را رعایت می‌کنند و این اقدام بسیار مهمی است که اگربه صورت کامل در کشور اجرا شود به این معنی است که روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم می‌شود و مردم در حال حاضر سه برابر میزان نمک مورد نیاز بدن خود را مصرف می‌نمایند که بخش عمده آن از نان است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: امیدواریم با این اقدام میزان بیماریهای فشار خون، قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی و سرطان‌ها را بتوانیم کنترل کنیم.

وی ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد که میزبان اولین سمپوزیوم بین المللی تغذیه و امنیت غذایی در کنار اولین کنگره بین المللی تغذیه بود، گفت: برنامه ریزی بسیار خوبی صورت گرفته و تلاش‌های بسیار خوبی صورت پذیرفته که امروز شاهد حضور تعداد زیاد کارشناسان و مسئولین تغذیه جهان در این سمپوزیوم و کنگره هستیم که این گردهمایی کار مهمی است.

دکتر عبداللهی گفت: مباحثی که در این سمپوزیوم مطرح می‌شود، اقدامات، مداخلات و برنامه‌های لازمی است که در خصوص رفع مشکلات تغذیه‌ای و بهبود وضعیت تغذیه برای کشور ایران و سایر کشورهای منطقه بحث و تبادل نظر می‌شود.

گفتنی است کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی ۱۵ الی ۱۷ شهریور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار