رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: خوشبختانه در حال حاضر بیش از ۹۶ درصد داروها در داخل کشور تولید شده و همچنین بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه تولیدات دارویی در کشور ایران تولید میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس کبریاییزاده رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در نشست خبری سومین نمایشگاه بینالمللی ایرانفارما اظهار داشت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت مردم جامعه درحال فعالیت هستند.
وی افزود: نمایشگاه ایرانفارما به عنوان یک کار مشترک توسط وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و با هدف به نمایش گذاشتن داروهای تولید داخل برگزار میشود.
وی افزود: صنعت داروسازی کشور به صورت یک زنجیره دانشی و صنعتی شکل میگیرد تا کشورها بتوانند در زمره کشورهای صنعتی قرار گیرند و خوشبختانه امروز در کشور ما این زنجیره شکل گرفته است.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ادامه داد: زمانی حدود ۸۰ درصد از داروهای کشور به صورت وارداتی بود، اما پس از انقلاب اسلامی با برنامهریزیهایی که دولتها انجام دادند، زنجیره تولید دارو به سمت دانشی شدن پیش رفت و امروزه صنعت دارویی کشور در شرایطی قرار دارد که میتوان از آن برای توسعه ملی در سطح بینالمللی استفاده کرد.
کبریاییزاده تصریح ک. رد: در حال حاضر بیش از ۹۶ درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و همچنین حدود ۵۰ درصد از مواد اولیه این داروها، تولید داخل است.
وی در خصوص اهداف نمایشگاه بینالمللی ایرانفارما توضیح داد: هدف اصلی نمایشگاه بنیالمللی ایرانفارما معرفی صنعت دارویی کشور ایران به مخاطبان و مهمانان خارجی است، همچنین در قسمتهای مختلف این نمایشگاه، صنعت داروسازی در بخشهای مختلف نظیر فرمالسیون ساخت، ماشینآلات تولید دارو، بستهبندی و ... به نمایش گذاشته خواهد شد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: یکی از سیاستهای دنبال شده در اجرای این نمایشگاه این است که تمام شرکتهای حاضر نقش اساسی در تولید دارو دارند و به شرکتهایی که فقط کار واردات دارو انجام میدهند، اجازه برگزاری غرفه و نمایش داروهای داده نشده است.
وی با بیان اینکه صادرات دارو یکی از موضوعاتی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از استراتژیهایی که سندیکای دارو دنبال میکند بحث صادرات داروهای تولید داخل به کشورهایی نظیر سوریه، عراق و... است که این کشورها نیز کمیتههایی را برای بررسی خرید دارو از ایران و سایر کشورها تشکیل دادهاند.
وی در خصوص مخاطبین این نمایشگاه توضیح داد: مخاطبین نمایشگاه امسال، شرکتهای داروسازی و صنعتی، داروسازان کشور، پزشکان به خصوص گروههای تخصصی و دانشجویان خواهند بود.
کبریاییزاده گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار مرکز توزیع دارو یا داروخانه در سطح کشور در حال فعالیت هستند که این نمایشگاه میتواند کمک زیادی به داروسازان و همچنین دانشجویان کند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از بخشهای نمایشگاه امسال، برگزاری نمایشگاه کتابهای پزشکی و دارویی است که این کتابها تا ۳۰ درصد تخفیف به علاقمندان ارائه خواهد شد. همچنین به موازات این نمایشگاه، نمایشگاهی با عنوان رسانههای حوزه سلامت برقرار خواهد بود.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: حدود ۵۰۲ شرکت دارویی در این نمایشگاه شرکت کردهاند که این رقم نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است. سال گذشته حدود ۹۰ شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور یافتند که خوشبختانه امسال این آمار به ۱۶۴ عدد افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته حدود ۱۷ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند که پیشبینی میشود امسال این رقم نیز به ۲۵ هزار نفر افزایش یابد.
وی در پایان گفت: جمعیت حدود ۴۰۰ میلیون نفری در کشورهای همسایه ایران وجود دارد که باید از این ظرفیت برای صادرات استفاده شود.