به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی وطنی در مراسم اختتامیه جشنوار ملی فناوریهای آب، بهرهوری و بازچرخانی که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه تعداد شرکت های دانش بنیان کشور را از ۴۰ به سه هزار شرکت افزایش دادهایم، گفت: روشهای سنتی دیگر پاسخگوی اقتصاد عصر ما نیست و اقتصاد دانش بنیان اجتناب ناپذیر است.
معاون علمی وفناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: باید ایدههای جدید بکار گرفته شود و در نظر داشت که طوفانی از فکر و اقتصاد جدید بر اساس تفکر وتعقل وارد جامعه میشود که به شرکتهای بزرگ تنه میزند.
وطنی در ضمن سخنان خود از سهم کم ایران در بازار زغفران جهان انتقاد و بیان کرد: با وجود اینکه ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران کشت می شود؛ اما سهم کشور از این گیاه در بازار جهانی فقط ۴۵۰دلار است که این نشان میدهد در کشاورزی نیز خام فروشی انجام میدهیم.
وی با اشاره به اینکه ایران از نظر نفت و گازی مقام اول دنیا را دارد و اینکه در جهت توسعه یافتگی نباید دنبال منابع زیر زمینی باشیم، خاطرنشان کرد: کدام کشوری توسعه یافته را سراغ دارید که با تکیه بر منابع زیر زمینی به توسعهیافتگی رسیده باشد.
معاون علمی وفناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: نباید دیگر دنبال منابع زیر زمینی در جهت توسعه کشور باشیم، بلکه باید از دانایی به دارایی برسیم.
وطنی گفت: در حال حاضر در نانو به موفقیتهای دست یافتیم و ۳۴۰محصول فناور نانویی به بازار عرضه کردهایم و به ۵۰ کشور داروی برای بیماریهای صعبالعلاج صادر میکنیم.
وی با بیان این موضوع که ظرفیت های ملی ایران بسیار زیاد است در ادامه وجود کالاهای چینی در بازار کشور به خصوص سبد سوغاتی زائران مشهدی را مورد انتقاد قرار داد و متذکر شد: ۵۰۰ میلیارد تومان واردات سوغات از چین داریم.
معاون علمی وفناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: در حالی بازار سوغات مشهد را کالاهای چینی گرفته که در گذشته مغازهای اطراف حرم پر بود از صنایع دستی مردم این شهر، در حال حاضر سهم شهر های کوچک خراسان رضوی از سوغات مشهد کجا است؟
وطنی تاکید کرد: مشهد مقام اول گردشگری در ایران را دارد، بنابراین باید به وجود صنایع دستی خراسان رضوی در سبد سوغات مشهد توجه ویژه شود.
وی در خصوص نرخ بیکاری در خراسان رضوی متذکر شد: نرخ بیکاری در این استان از متوسط کشوری بیشتر می باشد، اصفهان هم مقام چهارم در این خصوص دارد و برنامه اصلی دولت رفع بیکاری است.
معاون علمی وفناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در خصوص موضوع آب در کشور خاطرنشان کرد: مدیریت، مصرف، اقتصاد و پالایش و انتقال آب نقش خود را در دل واژههای علم وفناوری نشان خواهد داد، فناوری گذشتگان ما در خصوص آب ایجاد قنات بود که باعث تبخیر کمتر آب نیز میشود.
وی با تاکید بر اینکه از منابع زیر زمینی کشور بد استفاده کردهایم و با وجود منابع زیاد زیر زمینی ما سادهترین راه استفاده از آنها که خام فروشی است را یاد گرفتهایم خاطرنشان کرد: آب ۱۰۰کاربرد دارد و این درصورتی است که ما از آن سادهترین استفاده را میکنیم.
وطنی بیان کرد: بازچزخانی وبهرهوری آب امری مهم است که باید این امور در سایه تشخیص و تجویز کارشناسان این حوزه انجام گیرد.
معاون علمی وفناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: نگاه ما به آب باید نگاه بین رشتهٔ باشد چون که این مایه در زندگی تمامی ما اثرگذار است.
وی ادامه داد: آب چند بعد دارد و مسئله امنیتی و اقتصادی محسوب میشود و سرنوشت کشور تابع این که به آب نگاه ویژه داشته باشیم.