کد خبر:۱۲۳۱۰۳۴
گزارش|

هواپیمای فجر ۳ ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی بر فراز سرزمین سیمون بولیوار

هواپیمای فجر اف ۳ ساخت شرکت دانش‌بنیان ایرانی کامپوزیتی فجر است که از دهه هشتاد در ایران تولید می‌شود. در سال ۹۹ این هواپیما به ونزوئلا صادر شد و تحت نام سیمون بولیوار ۱۰۰ در این کشور مونتاژ می‌شود.
سید نویدرضا موسوی

هواپیمای فجر ۳ ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی بر فراز سرزمین سیمون بولیوار

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هواپیمای فجر F.۳ به عنوان یک پروژه ملی و دستاورد مهم در صنعت هوانوردی ایران در اواخر دهه ۱۹۹۰ معرفی شد. این هواپیما، که توسط صنایع دانش‌بنیان کامپوزیت و هوانوردی فجر طراحی و تولید شده است، تجسمی از پیشرفت فناوری و توانایی‌های فنی بومی به حساب می‌آید. اولین پرواز فجر F.۳ در سال ۱۹۹۵ انجام و تولید آن در سال ۲۰۰۱ شروع شد.

 

این هواپیما به عنوان یک هواپیمای آموزشی و تفریحی طراحی شده و به دلیل ساختار تمام کامپوزیتی، از وزن سبک و قابلیت‌های پروازی بهتری نسبت به نوع فلزی خود برخوردار است. فجر F.۳ با استفاده از مواد پیشرفته و فناوری‌های نوین، از مقاومت و دوام بالایی برخوردار بوده و نقش مهمی در آموزش خلبانان ایرانی ایفا میکند.

ویژگی‌های فنی و طراحی

هواپیمای فجر 3 ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی  فراز سرزمین سیمون بولیوار

فجر F.۳ با ابعادی متناسب و طراحی ایرودینامیک، یکی از گزینه‌های ایده‌آل برای آموزش خلبانی محسوب می‌شود. این هواپیما با ۸.۰۷ متر طول، ۱۰.۵۰ متر پهنای بال، و ۳.۰۵ متر ارتفاع، ظرفیت حمل چهار نفر (یک خلبان و سه مسافر) را دارد. استفاده از مواد کامپوزیت در ساختار آن، کاهش وزن و افزایش کارایی را تضمین می‌کند. بال این هواپیما با مساحت ۱۴.۰۲ مترمربع، امکان پایداری و کنترل بهتری را در طی پرواز فراهم می‌آورد.

پیشرانه فجر F.۳ از نوع موتور پیستونی لوکامینگ با ۲۷۰ اسب‌بخار قدرت است که قادر به ارائه عملکردی بهینه در سرعت‌ها و ارتفاعات مختلف می‌باشد. این موتور با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، مصرف سوخت بهینه و کارایی بالایی را ارائه می‌دهد.

 

عملکرد و قابلیت‌ها

هواپیمای فجر 3 ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی  فراز سرزمین سیمون بولیوار

 

از نظر عملکرد، فجر F.۳ توانایی دست‌یابی به حداکثر سرعت ۳۷۰ کیلومتر بر ساعت را دارد که آن را در رده بالایی از هواپیما‌های آموزشی و تفریحی قرار می‌دهد. سرعت بیشینه این هواپیما ۲۹۶ کیلومتر بر ساعت و سرعت پیمایش آن ۲۶۷ کیلومتر بر ساعت است.

یکی از ویژگی‌های بارز این مدل، سرعت استال پایین آن (۱۰۴ کیلومتر بر ساعت) است که ایمنی بیشتری را در شرایط بحرانی فراهم می‌کند. برد این هواپیما ۱,۱۲۹ کیلومتر است که برای پرواز‌های آموزشی و ماموریت‌های کوتاه‌مدت کافی می‌باشد. سقف پروازی آن ۵,۴۸۰ متر و نرخ اوج‌گیری ۵.۲ متر بر ثانیه، نشان‌دهنده قابلیت‌های مناسب برای اجرا در انواع ماموریت‌های آموزشی و تفریحی است.

 

کاربردها و نقش اقتصادی

 فجر F.3 علاوه بر استفاده به عنوان یک هواپیمای آموزشی، قادر به انجام وظایف دیگری همچون گشت‌زنی، شناسایی، و ترابری سبک می‌باشد. این تطبیق‌پذیری، هواپیما را به یکی از نقاط قوت صنعت هوانوردی ایران بدل کرده است. همچنین، ساخت این هواپیما به‌طور کامل در داخل کشور انجام می‌شود که باعث کاهش وابستگی به تکنولوژی خارجی و افزایش سهم داخلی در تولید محصولات هوافضا می‌شود.

هواپیمای فجر ۳ ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی بر فراز سرزمین سیمون بولیوار

کاربردهای گسترده این هواپیما، به رشد صنعت هوایی کشور و بالا بردن سطح آموزش‌های پروازی کمک شایانی کرده است. از آنجا که فجر F.3 به‌راحتی می‌تواند نقش‌های متعددی را بر عهده بگیرد، تقاضا برای آن در بخش‌های مختلف افزایش یافته است.

 

از تهران تا کاراکس، وقتی محصول ایرانی مرز های تحریم را می‌شکند

هواپیمای فجر 3 ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی  فراز سرزمین سیمون بولیوار

 

در سال ۹۹ تصاویری از کارگاه مونتاژ این هواپیما در ونزوئلا منتشر شد که خبر از صادرات دو هواپیمای فجر ۳ و فجر ۲۰ ایرانی به ونزوئلا میداد. ونزوئلا پیشتر هم محصولات تکنولوژیک کشور را مونتاژ کرده بود و خریدار قانونی و با مجوز محصولات ایران بوده است.تکنولوژی و تحقیقات این هواپیما به ونزوئلا صادر شد و در کنار قطعات ساخت ایران در کارگاهی در شهر مایکیتا مونتاژ شدند و با نام سیمون بولیوار ۱۰۰ پرواز‌های آزمایشی را جهت ورود به خدمت و اخذ مجوز شروع کردند.

هواپیمای فجر 3 ساخت ایران به ونزوئلا صادر شد/ تیک آف توان مهندسین ایرانی  فراز سرزمین سیمون بولیوار

 

هواپیمای فجر F.3 نمادی از توانمندی‌های ایران در صنعت هوانوردی است. با ترکیب فناوری‌های نوین و طراحی مدرن، این هواپیما به‌عنوان یکی از موفق‌ترین محصولات ساخت داخل شناخته می‌شود. قابلیت‌های بالا، تطبیق‌پذیری و تولید اقتصادی این مدل، آن را به ابزاری مهم برای آموزش، تحقیق، و توسعه هوایی بدل کرده است. با ادامه توسعه و نوآوری، فجر F.3 می‌تواند همچنان نقش مهمی در آینده صنعت هوایی ایران بازی کند و جایگاه این کشور را در بازارهای جهانی تقویت نماید.مشخصاً این هواپیما نقش مهمی در سبد صادراتی ایران ایفا خواهد کرد و در صورت بازاریابی مطلوب محصولات اینچنینی، آن ها را به گزینه های استثنایی ارز آوری تکنولوژیک مخصوصاً در کشور های تحریمی ایفا میکند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
رضا محسنی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۳
بسیار عالیست
انشالله شاهد ارزآوری آن باشیم
94
25
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۰
یعنی اف ۲۲ بره پا بچسبونه . تا این حد .
44
32
نا بلد
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴
تواز پسسوز اف ۲۲ بدنیا اومدی؟
طاها
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲
.... چه ربطی داره به شقیقه؟!!!
فرزند این سرزمین
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
به یاری خداوند
اما این را هم بگویم که ارزآوری داشته باشد یا نباشد به من و شما نمی‌رسد.
به شتر گفتند تو را پسری خواهد بود گفت چه سود:
با پسر یا بی پسر من هم‌چنان بارم ۱۰۰ من خواهد بود.
عبدالحسین سرمدی
Germany
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
با توکل ودرود احتراما : ساخت هواپیماهای کوچک مسافرتی اتوبوس های هوای کاربرد داشته باشند می‌تواند نیازهای داخلی مسافرت‌های بین شهری داخلی را تأمین نماید که قابل تحسین وتقدیر میباشد باسپاس سرمدی
79
28
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
ترکیه بیخ گوشمون انواع جنگنده میسازه و حالا هم داره جنگنده‌ای که روی کشتی بشینه و بپره توسعه میده، اونوقت ما تازه داریم هواپیمای فوق سبک ملخی می‌سازیم.
با این حرفا نمی‌خوام کار مهندسان خودمونو بی‌ارزش جلوه بدم اما واقعیت اینِ که ما تو حوزه ساخت جنگنده خیلی عقب موندیم، باید جبران کنیم.
96
85
محمدی
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
سلام
دوست عزیز بهتر است اطلاعات خودتون درمورد توانمندی داخلی کشور در حوزه های مختلف از جمله صنعت هوایی را بالاتر ببرید
هر وسیله ای کاربردی خاص دارد و بهتر است اطلاعات خود درمورد تعمیرات اساسی هواپیماهای مسافربری و نظامی، طراحی و ساخت هواپیمای سیمرغ، طراحی و ساخت صاعقه و کوثر و ... و دیگر امور را بیشتر بفرمایید
اسماعیل
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
خود به درد نخورت چکار کردی برا این مملکت که از بقیه ایراد میگیری، به درد نخور
ناشناس
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۶
کدوم جنگنده همونی که موتورش امریکایی و سیستم داخل کابین اروپایی و ... را میگی
علی
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲
میدونی‌موتورهواپیمای‌ترکیه،مال‌کدوم‌کشوره؟(ریزروزانگلیس)طراحی‌ک‌انجام‌داده؟(،مهندسان‌آمریکایی‌وفرانسوی)ماهواره‌هواپیماروکی‌میسازه؟(آمریکا)تسلیحاتش‌کجایی‌هست؟
طاها
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۳
میشه نام یکی از جنگنده هایی که ترکیه ساخته رو بفرمایید؟
ناشناس
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
به نام خدا
به نظرم دکترین نظامی جمهوری اسلامی سرمایه گذاری روی تولید موشک و پهبادهای پیشرفته باشد ؛ چرا که هم نسبت به هواپیماهای جنگنده هزینه تولید و نگهداری بسیار پایین تری دارد و هم با بالا بردن کارایی تکنولوژی های فوق الذکر ضمن دستیابی به اهداف مد نظر ، در صورت رهگیری و هدف قرار گرفتن پهپاد و موشک، هزینه از دست دادن نیروی انسانی ماهر و بهای سنگین تولید جنگنده به کشور تحمیل نمی شود.
تقی اقا
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
هروقت این مدیران لاش خور رانت خوار و دزد دست از بخور و بداس برداشتند جوانان خلاق و مبتکر با تواتنمندی های خود ایران دیگری را به جهانیان معرفی خواهندکرد هر چند با تنام مشکلات در بسیاری از زمینه ها جلوتر هستیم و به ان می بالیم
محمد
۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰
پیشنهاد بررسی بیشتر دارم تا دریابید پیام شما درست نمی‌باشد
سعید
۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۹
ترکیه فقط لاستیک اون هواگردهارو میسازه بزرگوار! یکم بیشتر مطالعه کنید همه چیز گوش دادن تبلیغات رسانه ای نیست! ترکیه یک ممتاژکار هست فقط با تبلیغات فراوان!
مجید
۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
ترکیه هواپیما میساخت که برای خرید f16 التماس آمریکا رو نمیکرد
یه سری پهپاد میسازه که موتورش خارجی هست دوربین دید در شبش هم خارجی هست

ولی خب خداییش خوب مونتاژ میکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵
كپی ونامزا آمریکا است
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
آقای گذارشگر منکه تکاف ندیدم فقط عکس بود لطفا فیلم
آنرا بگذارید .
0
1
منصور
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۶
درود بر شیر مردان ایران عزیز و کبیر اسلامی.
0
0
ایرانی سلحشور
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۱
البته واقعا خوب هست.که می توانیم.به ونزوئلا صادر کنیم.اما در صنعت از تمام کشورهای دنیا حتی آفریقا عقب هستم.شما را به خدا کمی هم تلاش کنید.اخه این چه وضعش است
1
0
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۰
این کارشون افتخار افرین هست.‌ به امید روزی که در جای ، جای ایران عزیز شاهد افتخار و سر افرازی باشیم به غیر از سایپا و ایران‌خودرو
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
خدا قوت بده به عزیزان مهندسین ایرانی و به امید فتح قله های بالاتر
1
0
فرزین
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
کاش آموزش و قیمت گذاری اون طوری می‌بود که مردم بتونن تو ایران هم بخرن.من خودم عاشق پرواز و هواپیما هستم.ولی مشکل پولی برای همه است.قیمت رو نگفتید.
0
0
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳
مشابه تکنولوژی اف ۲۲ رپتور یا سوخو ۵۷?
0
0
محمد پویه
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
واو چقدر ایران اسلامی ما پیشرفت کرده
واقعا باورم نمیشه خیلی نزدیک شدیم به F35 و SU-57
0
0
مجید
United States of America
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹
من خوشحالم ..ولی مطمئن نیست که موتور شعاعی این پرنده را خودتون ساخته باشید ..آیا واقعأ شما میتوانید موتور دایره ای شعاعی چندین پیستون را بسازید....امروزه با کامپوزیت ساخت بدنه آسان هسته
0
0
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فقط صفحه ترحیم راباید باورکرد
0
0
مسی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
موتورش پرایده????
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰
مگه ونزوئلا چند میلیون جمعیت داره .که هواپیما لازم داره؟؟؟
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷
سلام ببخشید فکر کنم رادار گریزه
0
0
منصوره اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۹
امت و دولت اگر همگام ولایت باشند ، شکست ناپذیرند و به محض زاویه از منویات نایب الامام ع . عج ( رهبر و ولی جامعه ) ، با سخت ترین عقوبت ها ، مواجه می شوند .
مقاومت و شجاعت و وحدت حول اصل مترقی و نجات بخش ولایت پذیری ، .رمز عزت است
یاعلی مدد
0
0
رامین صفایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
خنده داره
0
0
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
درود بر مهندسین ایران عزیز سربلند باشید به امید موفقیت های روزافزون شما امیدوارم روزی را ببینیم که انواع هواپیما را به کشورهای دیگر صادر کنید اگر علم در ثریا باشد مردانی از پارس به آن دست خواهند یافت
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
یک زره قوی تر،بزرگ تر،دومنظوره دو موتوره، ،چی این ،خوبه تشکر،وافعا دمتون گرم.ولی باید سال ۱۴۰۳ یک هواپیما حدید بزنیم.ن مال ده ۳۰
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار