آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۸۳۱

با یک آزمایش خون زمان مرگتان را حدس بزنید

انجام یک آزمایش خون جدید به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که اندام‌های بدنتان با چه سرعتی در حال پیر شدن هستند و درک این موضوع تأثیر زیادی بر روند سلامت شما خواهد داشت.
با یک آزمایش خون زمان مرگتان را حدس بزنید

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشمندان اخیراً موفق به توسعه روش جدیدی برای اندازه‌گیری سن بیولوژیکی مغز شده‌اند. در بررسی‌های انجام شده مشخص گردید که این شاخص، یکی از قدرتمندترین عوامل پیش‌بینی‌کنندهٔ سلامت آینده و طول عمر افراد است.

پژوهشگران در یک مطالعه گسترده، بعد از جمع آوری نمونه‌های خونی از ۴۵ هزار فرد بزرگ‌سال، به تحلیل آنها پرداخته و سطح بیش از ۳۰۰۰ پروتئین موجود در آن را سنجیدند. بسیاری از این پروتئین‌ها به اندام‌های خاصی از جمله مغز مرتبط بودند و همین، این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرد تا "سن بیولوژیکی" هر اندام را برآورد کنند.

مهم‌ترین شاخص پیش‌بینی سلامت

وقتی نمایهٔ پروتئینی یک اندام به‌طور قابل‌توجهی با میانگین فردی همسالانش تفاوت داشت، آن اندام در گروه "به‌شدت پیر" یا "به‌شدت جوان" طبقه‌بندی شد و در بین تمام اندام‌های اندازه‌گیری‌شده، مغز به‌عنوان قوی‌ترین شاخص پیش‌بینی سلامت عمومی شناخته شد.

پروفسور تونی ویس-کورِی، نویسندهٔ ارشد این پژوهش گفت: «مغز، نگهبان طول عمر است. اگر مغز پیری داشته باشید، احتمال مرگتان بیشتر است واگر مغز جوانی داشته باشید، احتمالاً عمر طولانی‌تری خواهید داشت.»

احتمال ابتلا به آلزایمر در دهه بعدی زندگی در افرادی که مغز به‌شدت پیری داشتند، ۱۲ برابر بیشتر از افراد هم‌سن، اما با مغز بیولوژیکی جوان بود. درعین‌حال، مغز پیر، خطر مرگ ناشی از هر علت طی ۱۵ سال را تا ۱۸۲ درصد افزایش داد، درحالی‌که مغز‌های جوان با کاهش ۴۰ درصدی در نرخ مرگ‌ومیر همراه بودند.

ویس-کورِی در ادامه به این نکته اشاره کرد که ارزیابی سن بیولوژیک مغز و اندام‌های دیگر می‌تواند آغازگر دوران جدیدی در پزشکی پیشگیرانه باشد: «در حالت آرمانی، آیندهٔ پزشکی این است. امروزه افراد وقتب به پزشک مراجعه می‌کنند که دچار درد در اعضای بدنشان می‌شوند و پزشک بررسی می‌کند که کدام عضو آسیب دیده است؛ اما ما در تلاشیم تا به جای مراقبت پس از بیماری، به سمت مراقبت قبل از بروز بیماری حرکت کنیم و قبل از آن‌که فرد به بیماری خاصی دچار شود، وارد عمل شویم.»

در حال حاضر اعضای این تیم در تلاش برای تجاری‌سازی این آزمایش هستند؛ به گفتهٔ آنها این احتمال وجود دارد که طی دو تا سه سال آینده، این تست در ابتدا برای اندام‌های کلیدی از جمله مغز، قلب و دستگاه ایمنی بدن در دسترسی عموم قرار بگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار