آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۵۰۰۵

دانشمندان چسبی برای پوشیدنی‌ها ابداع کرده‌اند که با عرق محکم‌تر به پوست می‌چسبد

محققان دانشگاه تگزاس A&M یک چسب سازگار با پوست تولید کرده‌اند که می‌تواند این تجربه را برای میلیون‌ها نفر که از دستگاه‌های مراقبت‌های بهداشتی پوشیدنی استفاده می‌کنند، تغییر دهد.
دانشمندان چسبی برای پوشیدنی‌ها ابداع کرده‌اند که با عرق محکم‌تر به پوست می‌چسبد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دستگاه‌های پوشیدنی، مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرده‌اند و به افراد کمک می‌کنند تا به‌روزرسانی‌های لحظه‌ای در مورد معیار‌های حیاتی سلامت مانند قند خون، ضربان قلب و الگو‌های خواب داشته باشند.

با این حال، استفاده از دستگاه‌های اندازه‌گیری قند خون یا قلب برای ساعت‌ها می‌تواند باعث خارش و سوزش پوست کاربران شود.

اکنون، محققان دانشگاه تگزاس A&M یک چسب سازگار با پوست تولید کرده‌اند که می‌تواند این تجربه را برای میلیون‌ها نفر که از دستگاه‌های مراقبت‌های بهداشتی پوشیدنی استفاده می‌کنند، تغییر دهد.

وقتی عرق به چسبندگی کمک می‌کند

این چسب تازه توسعه‌یافته بر پایه کمپلکس‌های پلی‌الکترولیت یا PEC‌ها ساخته شده است - مواد چسبنده و مبتنی بر آب که در مقایسه با چسب‌های سنتی مبتنی بر حلال، با ملایمت بیشتری به پوست می‌چسبند.

برخلاف چسب‌های تجاری که می‌توانند باعث ایجاد بثورات، قرمزی و التهاب شوند، این فرمولاسیون PEC سوزش را کاهش می‌دهد و می‌تواند در معرض رطوبت، از جمله عرق، چسبندگی بهتری داشته باشد.

دکتر جیمی گرونلان، استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه تگزاس A&M که رهبری این تحقیق را بر عهده داشته است، گفت: «تا آنجا که ما می‌دانیم، هیچ‌کس از PEC به عنوان چسب برای دستگاه‌های پزشکی پوشیدنی استفاده نکرده است.»

ما توانستیم PEC را توسعه داده و ثبت اختراع کنیم که می‌تواند با قدرت چسبندگی چسب ۳M Tegaderm مطابقت داشته باشد، بدون اینکه ناراحتی پوستی رایج را به همراه داشته باشد.

دستگاه‌های پزشکی پوشیدنی امروزی، از جمله مانیتور‌های گلوکز، ردیاب‌های ضربان قلب و مانیتور‌های اختلال خواب، معمولاً به چسب‌های آبگریز و حساس به فشار متکی هستند.

این چسب‌ها معمولاً از آکریلات‌ها، متاکریلات‌ها یا کولوفونیوم ساخته می‌شوند که به اتصال ایمن حسگر‌ها به بدن کمک می‌کنند.

با این حال، اگرچه این مواد مؤثر هستند، اما بر پایه حلال هستند و می‌توانند پوست حساس را تحریک کنند.

کاربران اغلب عوارض جانبی مانند خارش، بثورات پوستی و التهاب را، به خصوص با استفاده طولانی مدت، گزارش می‌دهند.

گرفتن ملایم، نگه داشتن محکم

در مقابل، چسب‌های PEC جایگزینی بدون جوش ارائه می‌دهند.

تیم گرونلان دریافت که محتوای نمکی که به طور طبیعی در عرق وجود دارد، می‌تواند چسبندگی چسب را به مرور زمان بهبود بخشد، ویژگی‌ای که PEC‌ها را به ویژه برای استفاده طولانی مدت در شرایط دنیای واقعی مناسب می‌کند.

گرونلان گفت: آنچه این کشف را برجسته می‌کند، نه تنها عامل راحتی، بلکه عملکرد چسب نیز هست.

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که چسب‌های پایه آب با رطوبت شسته می‌شوند یا چسبندگی خود را از دست می‌دهند. در مورد ما، عرق در واقع چسبندگی را افزایش می‌دهد.

این چسب بر اساس تحقیقات قبلی گرونلان، که پوشش‌های PEC تک ظرفی را برای عملیات ضد شعله در موادی مانند فوم، پارچه و چوب توسعه می‌داد، ساخته شده است.

او و تیمش با درک اینکه چسبندگی ذاتی PEC‌ها می‌تواند فراتر از مواد صنعتی مفید باشد، تمرکز خود را به کاربرد‌های زیست‌پزشکی گسترش دادند.

این تحقیق هنوز در مراحل اولیه خود است، اما این تیم پتانسیل گسترده‌ای را برای به‌کارگیری چسب‌های PEC در طیف وسیعی از دستگاه‌های زیست‌پزشکی پوشیدنی، به‌ویژه برای بیمارانی با بیماری‌هایی مانند دیابت، مشکلات قلبی و اختلالات خواب که به حسگر‌های نصب‌شده روی پوست متکی هستند، می‌بیند.

مشارکت‌کنندگان در این پروژه شامل دانشجویان دکترای رسمی، دکتر مایا مونته‌مایور و دکتر ایتان ایورسون، به همراه دکتر بالاکریشنا هاریداس از گروه مهندسی بیومکانیک در دانشگاه تگزاس‌ای‌اند‌ام و آزمایشگاه او هستند که آزمایش‌های زیست‌سازگاری را انجام داده‌اند.

این پروژه توسط مرکز تحقیقات مهندسی Precise Advanced Technologies and Health Systems for Underserved Populations (PATHS-UP) در دانشگاه تگزاس A&M پشتیبانی و از طریق کمک هزینه فاز دوم طرح تحول سلامت ارتش (SBIR) تأمین مالی شد.

یافته‌های این تیم در مجله Macromolecular Rapid Communications منتشر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار