آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۵۹۹۰
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری:

هزار مرکز مراقبت در منزل مجوز اولیه را گرفته و فعال هستند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یکی از علت‌های شایع فوت در بیماران بستری شده بالای ۶۵ سال در همه دنیا، عفونت بیمارستانی است. زیرا ایمنی بدن این بیماران کاهش یافته و وقتی در بیمارستان بستری می‌شود، دچار عفونت بیمارستانی می‌شوند.

به گزارش خبرنگاراجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص انجام اقدامات جدید در طرح تحول سلامت گفت: در حال حاضر اولویت اصلی ما حفظ و نهادینه‌سازی دستاوردهای فعلی طرح تحول سلامت است.
وی افزود: اولویت بعدی ما ارتقای ارائه خدمات است. البته از لحاظ کمی، دستاوردهای طرح تحول سلامت گسترش می‌یابد. تخت‌های جدید اضافه می‌شود. با این حال اقدام جدید پر هزینه با محدودیت مواجه است.
حریرچی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مراکز مراقبت در منزل گفت: در حال حاضر حدود هزار مرکز مراقبت در منزل مجوز اولیه مراقبت در منزل را گرفته و فعال هستند. این مراکز هم کمک مالی به منابع ملی و هم خانوار می‌کنند. در برخی از مراحل انتهایی بیماری، درمان‌های موجود هیچ مشکلی از بیمار حل نمی‌کند و حتی ضرر هم دارد. وقتی بیمار در بیمارستان بستری باشد، پزشکان و پرستاران مجبورند این مراقبت‌ها را انجام بدهند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در همه دنیا در سن بالای ۶۵ سال کسانی که بیش از ۱ ماه در آی سی یو بمانند، احتمال این‌که مرخص شوند زیر چند درصد است. یکی از علت‌های شایع فوت در این بیماران در همه دنیا، عفونت بیمارستانی است. زیرا ایمنی بدن این بیماران کاهش یافته و وقتی در بیمارستان بستری می‌شود، دچار عفونت بیمارستانی می‌شوند. ضمنا هیچ جای دنیا نمی‌توان عفونت بیمارستانی را به صفر رساند.
وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات وزارت بهداشت در دهه محرم و نظارت بر غذاهای نذری در هیئت‌های عزاداری اظهار کرد: دستورالعمل‌های لازم را به مراکز هیئت‌های عزاداری ارائه کردیم. اکثر این هیئت‌ها غذای گرم می‌دهند. ارزیابی ما این است که رعایت مسائل بهداشتی و غذا در اکثر موارد رعایت شده است. با توجه به محدودیت‌های مالی که وجود دارد، ممکن است در زمینه ظرف غذا و ... مشکلاتی وجود داشته باشد. این هیئت‌ها خودجوش است و امیدواریم رعایت موارد بهداشتی در ارائه غذا نیز انجام شود.
حریرچی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اضافه شدن تخت‌های بیمارستانی در دوره جدید وزارت بهداشت گفت: سند درمان ۱۴۰۴ را منتشر کردیم. در این سند گفتیم به چه تعداد تخت باید برسیم و در حال حاضر چه تعداد تخت داریم و چه تعداد تخت نیز در دست ساخت داریم. اگر رشد اقتصادی پیش بینی شده بر همین منوال باشد، گسترش تخت‌ها انجام خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این‌که بودجه در مجلس تصویب شده، بیان کرد: اصرار داریم که در موارد مربوط به بهداشت و پیشگیری، بودجه کامل تخصیص داده شود.
در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص اعتراض متخصصین رادیوتراپی آنکولوژی و ارسال نامه‌ای به معاونت درمان و احتمال گسترده شدن این اعتراض همانند متخصصین بیهوشی گفت: در حال حاضر در کلیه بیمارستان‌های کشور اعم از خصوصی و دولتی خدمات طبق روال انجام می‌شود.
وی افزود: همان‌طور که رییس سازمان نظام پزشکی نیز اشاره کرد کاری در خصوص تعرفه در حال انجام است و ترجمه کتاب نیز در حال انجام است. فکر می‌کنیم موقعیت طلایی از نظر حضور دکتر فاضل در سازمان نظام پزشکی و حضور دکتر نوبخت در مجلس و حضور دکتر نوبخت و دکتر نمکی در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد. ما از ابتدا فکر می‌کردیم کتاب تعرفه‌ها می‌توانست به طور کامل اجرا شود، اما سازمان‌های بیمه‌گر برای اجرای کامل آن مشکل داشتند.
حریرچی ادامه داد: وزارت بهداشت یکی از اعضای شورای عالی است. تعرفه‌ها در این شورا بررسی می‌شود. امسال دو سری تعرفه‌ها و تغییرات کتاب در شورای عالی بیمه و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بررسی و در دولت تصویب شد. وزارت بهداشت فقط یک رای از ۹ رای را دارد و نامه فرستادن به وزارت بهداشت، چندان تاثیری ندارد. طبق قانون تصویب تعرفه‌ها، مراحل خاصی دارد. این مراحل انجام شده و طبق آن هر تغییری می‌تواند انجام شود.
قائم مقام وزارت بهداشت بیان کرد: هیچ وزارت‌خانه‌ای و سازمانی به تنهایی اجازه تغییر در تعرفه‌ها را ندارد. از طرفی از همکاری جامعه پزشکی نیز در اجرای تعرفه‌ها تشکر می‌کنیم. برای اجرای هر تغییری استقبال می‌کنیم که سازمان نظام پزشکی این اجماع را در جامعه پزشکی ایجاد کند. مجموعه کتاب ارزش‌گذاری خدمات سلامت باید تعادل داشته باشد و همه گروه‌ها رضایت داشته باشند.
حریرچی در پایان در رابطه با مبنای بومی‌سازی کتاب ارزش‌گذاری نسبی گفت: در این خصوص دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. برخی کتاب‌های پزشکی در خصوص تعرفه است. در ایران از زمانی که این کتاب وارد شد، بومی‌سازی انجام شد و سابقه ۲۰ ساله‌ای هم دارد. برخی کارشناسان اعتقاد دارند که باید بدون هیچ تغییری اجرا شود. به هر حال باید منتظر ماند که ترجمه انجام شود و با گروه‌های مختلف پزشکی نیز در میان گذاشته شود که اجرای عین کتاب چه مزایا و معایبی خواهد داشت.
وی در پایان در خصوص پیری جمعیت و روند سال‌خوردگی گفت: این روند غیر قابل اجتناب و برگشت ناپذیر است. حتی با افزایش باروری نیز درصد جمعیت تغییر می‌کند، اما سنین ۳۰ تا ۴۰ سال پیر می‌شود و این چالش ادامه پیدا می‌کند. در حال حاضر ۷ میلیون نفر یعنی ۹. ۲ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و پیش بینی می‌شود تا ۸ سال دیگر این میزان به ۱۰ درصد برسد و تا ۳۳ سال دیگر به ۳۰ درصد برسد. این جمعیت سالمند باید برنامه‌ریزی داشته باشد. شعار امسال روز جهانی سالمند، آینده‌ای بهتر با مشارکت سالمندان است. در نتیجه هم باید برای فعال بودن سالمندان برنامه‌ریزی کنیم و هم موقعیت‌های برابر و یکسان برای تفریح و یادگیری آن‌ها ایجاد کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار