آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۷۳۲۷
استاد دانشگاه ویسکانسین آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

دولت برجام را بیش از آنچه ارزش داشت معرفی کرد/ نئولیبرال‌های وطنی نمی‌دانند شرکت‌های چند ملیتی تهدید جدی علیه منافع ملی ایجاد می‌کنند

عبدالله صوفی گفت: نئولیبرال‌های وطنی نمی‌دانند شرکت‌های چند ملیتی تهدید جدی علیه منافع ملی ایجاد نموده، وابستگی سیاسی کشور مهمان را به قدرت‌های بزرگ ایجاد کرده و باعث رشد فساد مالی می‌شوند.
دکتر عبدالله صوفی، استاد دانشگاه ویسکانسین آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به ادعای گشایش اقتصادی پسابرجام گفت: دولت برجام را بیش از آنچه ارزش داشت به مردم ایران معرفی کرد. این یک اشتباه سیاسی استراتژیک بود. من از همان روز اول می‌دانستم با رخ دادن برجام هم مشکل روابط ایران با آمریکا و اروپا حسنه نخواهد شد. چرا که کشور‌های غربی از موضوع تحقیقات هسته‌ای ایران به عنوان ابزاری برای فشار علیه ایران استفاده می‌کردند.
وی افزود: علاوه بر آن، افرادی بیان می‌داشتند که توافق هسته‌ای باعث سرازیر شدن سرمایه خارجی به کشور، بهبود کسب و کار و رشد اقتصادی خواهد شد آگاهانه و یا نا دانسته از تئوری نئولیبرالی نئوکلاسیکی پیروی می‌کردند و هیچگاه نتوانستند جواب دهند که با وجود روابط حسنه بسیاری از کشور‌های دنیای سوم با کشور‌های غربی چرا شرایط نامناسب اقتصادی در آن کشور‌ها رواج دارد.
این کارشناس اقتصادی با انتقاد از نئوکلاسیک‌ها خاطر نشان کرد: حامیان سیاست در‌های باز و سرمایه خارجی نمی‌دانند که سرمایه خارجی در صورتی می‌تواند نقش مثبت نظریه نئوکلاسیکی را ایفا نماید که شرایط لازم سرمایه اجتماعی، نظام موثر قانونی، موجودیت حداقل رانت خواری و فساد مالی و بلاخره ثبات سیاسی که در کشور‌های پیشرفته اقتصادی وجود دارد در کشور وارد کننده سرمایه خارجی موجود باشد. واضح است که چنین شرایطی در بسیاری از کشور‌های در حال توسعه موجود نیست. همچنین نئولیبرال‌های وطنی نمی‌دانند و یا نمی‌خواهند قبول کنند که شرکت‌های چند ملیتی تهدید جدی علیه منافع ملی ایجاد نموده، وابستگی سیاسی کشور مهمان را به قدرت‌های بزرگ ایجاد کرده و باعث رشد فساد مالی و اقتصادی می‌شوند.
وی افزود: من با این نظریه که هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی مثبت است بشدت مخالفم. ژاپنی‌ها در بدترین شرایط اقتصادی هم که بودند با هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی موافق نبودند و فقط سرمایه گذاری ها‌ی خارجی را پذیرا بودند که باعث افزایش توان فناوری بنگاه‌های ژاپنی می‌شد. ژاپنی‌ها دید استراتژیک به سرمایه خارجی داشتند و خواهان این بودند که از سرمایه گذاری خارجی به عنوان ابزاری برای رشد فناوری در ژاپن استفاده کنند. چین امروز هم دقیقا همین سیاست را دنبال می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
از آن روز که انسان اروپایی در عصر رنسانس، خسته از تعصبات بی منطق کلیسایی و سنت های غلط بشری، از هر آن چه برای او حد و مرزی تعیین می نمود فرار کرد و راه عصیان و طغیان در پیش گرفت، و شعار آزادی را در قالب ایدئولوژی «لیبرالیسم» سر داد، کشتی دنیا بر روی کره زمین با چندین میلیارد سرنشین به اعماق تاریک اقیانوس فلاکت و بدبختی فرو رفت!
هر چند در ابتدا زیبا می‌نمود، اما امروز همان انسان مدرن، خود نیز گرفتار و اسیر زندان لسه‌فر و لیبرتی شده است!
لیبرالیسم زندگی ما را آلوده کرده است.
لیبرالیسم به گونه ای در تار و پود معرفت‌ها و علم‌ها پیچیده است که قوه فرقان را حتی از مؤمنین گرفته و بسیاری را می بینیم که چطور ساده اندیشانه در چاه ویل لیبرالیسم افتاده‌اند و دست و پا می زنند.
لیبرالیسم بافت و نسوج ساختار حکومت‌ها را شکل داده، و هر حکومتی درصدی از آلودگی به این ویروس را دارد.
دشمن امروز انقلاب اسلامی، لیبرالیسم و لیبرال‌ها هستند.
جریان لیبرالیسم به شکل ساخت یافته و انضمامی در عمده ساحت های مختلف جامعه نهادینه شده و بستر انواع فسادها و انحراف‌ها است.
طبق آموزه های قرآن مجید وکریم؛
تا وقتی از بلای خانمان سوز لیبرالیسم نجات پیدا نکنیم، انقلاب اسلامی به ثمر نخواهد نشست.
تاقتی انسان بازگشت به مسیر زندگی طبیعی و الهی نکند وخودرا رها از هرآنچه که او را از دستیابی به آن باز می‌داردآزادنشود.
بشریت نجات نخواهدیافت.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار