آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۸۱۷۸

تقویت دفاتر مراکز استانی حوزه هنری برای تولید نمایش‌های بومی

دفاتر نمایش مراکز استانی حوزه هنری برای تولید نمایش‌های بومی شاخص، تقویت خواهند شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دفاتر نمایش مراکز استانی حوزه هنری برای تولید نمایش‌های بومی شاخص، تقویت خواهند شد.

توحید معصومی؛ مدیر دفتر امور استان‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ با اعلام این خبر گفت: طی همکاری و تفاهمی که توسط اداره کل امور استان‌ها و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شکل گرفته، در راستای رونق تولید تئاتر شهرستان‌ها، دفاتر نمایش مراکز استانی حوزه هنری تقویت خواهند شد.

وی اظهار داشت: مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، تاکید ویژه‌ای بر رونق و توسعه‌ی تئاتر استانی داشته، از این رو بر تقویت دفاتر نمایش مراکز استانی حوزه هنری به لحاظ آموزشی، برنامه‌ریزی، انسانی و مالی، اصرار دارد. این دفاتر باید همچون تهیه کننده‌ی تئاتر، به دنبال تولید آثاری باشند که علاوه بر توجیه اقتصادی، شاخص و جذاب هم باشند؛ لذا لازم است نمایشی که تولید می‌شود توانایی و قابلیت حضور در رویداد‌ها و جشنواره‌های مختلف و اجرای عمومی در تهران و استان‌های مجاور را داشته باشد. در همین راستا مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در قالب پروژه "حمایت از تولید نمایش استان‌ها" به عنوان سرمایه‌گذار، پیشتیبان تولید تئاتر استان‌ها خواهد بود.

این کارگردان تئاتر افزود: وظیفه‌ی تهیه‌کننده‌ی تئاتر، جذب منابع مالی از سرمایه‌گذاران و اسپانسرهای مختلف است و مدیران دفاتر تئاتر استا‌ن‌ها نباید فقط منتظر دستور و بخش‌نامه و تخصیص منابع مالی مرکز باشند بلکه خودشان باید این توانایی و اختیار را داشته باشند تا اثری در خور توجه، همسو با اهداف حوزه و البته مخاطب‌پسند را تا مرحله‌ی آخر تولید، تامین و هدایت کنند.

وی درباره‌ی شاخصه‌های آثار مورد حمایت حوزه هنری توضیح داد: متاسفانه هنوز برخی فکر می‌کنند تئاتر حوزه هنری محدود به موضوعات دینی و دفاع مقدس است. گرچه این موضوعات از مضامین مورد حمایت حوزه هنری است، اما موضوعات اجتماعی و خانوادگی که از مباحث روز جامعه بهره داشته باشند نیز در پوشش حمایتی حوزه هنری قرار خواهند گرفت و به استان‌ها نیز توصیه شده به شدت از تولید آثار شعاری پرهیز کنند.

معصومی تاکید کرد: نمایش‌های تولید شده توسط استان‌ها باید قابلیت رقابت و حضور در رویدادهای مختلف و مهم تئاتری را داشته باشند و از سوی دیگر باید مورد اقبال مخاطب و تماشاگر نیز قرار گیرند. معتقدیم درام‌هایی که بر پایه‌ی فولکلوریک و نیز داستان‌های روز جامعه، استوار باشد، می‌تواند برای قشر مردمی مخاطبان تئاتر جذاب باشد و همچنین اهداف حوزه هنری را نیز تامین کند.

مدیر دفتر امور استان‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عنوان داشت: این یک واقعیت است که همه‌ی استان‌های ما توانایی تولید تئاتر شاخص را ندارند که دلایل متعددی از جمله ضعف امکانات یا ضعف مدیریت منابع، علت آن است. از این رو همکاری اداره کل امور استان‌ها با مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای آموزش مدیران دفاتر تئاتر استان‌ها مورد توجه قرار گرفته است و برای تقویت این دفاتر نیز از هیچ کوششی دریغ نخواهد شد.

وی یادآور شد: «مهرواره تئاتر ماه» (رپرتوار تئاتر استان‌ها) نیز در راستای تقویت بنیه‌ی تئاتر استان‌ها شکل گرفته است. امسال این رپرتوار منحصر به بازه‌ی زمانی محدود نخواهد شد و در طول سال، نمایش‌های شاخص استانی امکان اجرای عمومی در تهران را خواهند داشت. سومین دوره از «مهرواره تئاتر ماه» با اجرای دو نمایش از استان‌های مازندران و فارس در مهرماه سال جاری در تماشاخانه‌های حوزه هنری آغاز شده و به متعاقب آن، نمایش‌های برتر مراکز استانی حوزه هنری برای اجرای عمومی به تهران دعوت خواهند شد.

توحید معصومی گفت: در تلاش هستیم تئاتر مراکز استانی حوزه هنری با نگاهی کاملا حرفه‌ای و تولید محورو البته با کارکردی موثر علاوه بر تامین منویات و خط مشی حوزه هنری، بدنه‌ی تئاتر کشور را تقویت نماید. از این رو پرهیز از نگاه کلیشه‌ای، شعاری و غیرحرفه‌ای به تئاتر مراکز استانی لازم به نظر می‌رسد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار